Går du i salgstanker?
Sådan er dine muligheder lige nu

30. marts 2021

Der er historisk få boliger til salg – men stadig masser af købere. Derfor bliver der sat SOLGT-skilt på mange boliger hurtigere end nogensinde før. Det kan være godt nyt for dig, der gerne vil sælge hurtigt – og for dig, der har en bolig til salg længere ude på landet, forklarer Peter Milton.

Tag et kig rundt i nabolaget; mon ikke de boliger der bliver sat til salg, ofte får SOLGT-skiltet sat på i løbet af kort tid? For lige nu er der nemlig markant færre boliger til salg, og det betyder, at køberne har fået travlt.

Tallene (fra Boligsiden.dk) viser, at udbuddet af huse er 26 procent lavere end det var sidste år ved samme tid, mens der er knap 28 procent færre lejligheder til salg. Helt grelt står det til, hvis man som køber er på udkig efter et sommerhus: Her er udbuddet mere end halveret i forhold til samme tidspunkt i 2020.

“Vi oplever også, at det går rigtig godt med salget af de såkaldte lystejendomme, som Lilienhoff især sælger en hel del af for tiden. Der er rigtig mange mennesker, som har fået øjnene op for, at de kan få en bolig tæt på skov eller strand med plads til hele familien for det, som en lejlighed eller et hus i byområderne koster,” fortæller Peter Milton, der er CEO og en af indehaverne af Lilienhoff.

Og han bliver bakket op af de nyeste tal: Over de seneste fem år er salget af boliger i landet yderkommuner steget 16 procent mere end de generelle tal på landsplan.

Men hvad betyder denne situation på det danske boligmarked, hvis man overvejer at sælge sit hus eller lejlighed?

Et hurtigt salg i byområderne

“Der er ingen tvivl om, at det er en fordel for en sælger, der har et hus eller en lejlighed i et byområde – og håber på et hurtigt salg,” forklarer Peter Milton.

“Det betyder også, at der er god chance for at sælge til prisen, hvilket jo altid er at foretrække frem for at skulle gennem en forhandling om prisen på det hjem, man har boet i og elsket i flere år. Et salg til en god pris er også ofte væsentligt for, at man kan komme videre til det nye hjem, man drømmer om.”

Hvordan ser det ud med boligsalget i landområderne og blandt de boliger, der måske skal vente lidt længere på den rette køber?

Købere med bredere horisont

Når der bliver solgt mange boliger, er der naturligt også mange købere i markedet – og det kan være godt nyt for de, der har landboliger til salg, eller de, der har besluttet sig for at sælge en mere speciel bolig, der ikke appellerer til hvem som helst:

“Den øgede generelle salgsaktivitet smitter heldigvis også af på de boliger, der skiller sig ekstra meget ud eller blot ligger lidt længere uden for byområderne. Samtidig får hastigheden også visse købere til at se på nogle af de boliger, de måske ikke havde overvejet i første ombæring – man kan sige at horisonten bliver bredere, fordi udvalget er mindre,” fortæller Peter Milton, der desuden har erfaret, at Lilienhoffs solide udvalg af liebhaverboliger over hele landet gør, at virksomhedens mæglere er stærke i at ‘trække’ boligkøbere fra ét område til et nyt – noget der ellers kan være en svær disciplin.

Han uddyber, at det i den situation vi oplever lige nu, handler om at have en specialiseret mægler, der kan guide potentielle købere til at se de muligheder, de måske ikke selv havde fået øje på. Det er nemlig noget, der kan bidrage til at lette de salg, der ellers kan tage længere tid.

 

Når du sælger med Lilienhoff får du:

Danmarks landsdækkende liebhavermægler
Liebhaverboliger er ikke noget, der hører til et bestemt sted, og derfor har Lilienhoff – modsat andre liebhavermæglere – kontorer i både København, Aarhus, Odense og Haderslev. Vores mæglere sætter en ære i at kende til de bedste boliger og områder over hele landet, så med os får du fordelene ved både det lokale kendskab og et stort netværk.

Værdifuld kontakt til internationale kunder
Ved liebhaversalg bliver køberne ofte fundet blandt danskere, der er bosat i udlandet, men som længes tilbage til bøgeskove, rene strande og lyse sommernætter. Lilienhoff er et etableret mæglernavn blandt disse eftertragtede kunder – de ved, at vi har de boliger, der får dem til at føle sig hjemme i Danmark igen.

Et skræddersyet og professionelt salgsforløb
Når din bolig har betydet meget for dig og skiller sig ud fra mængden, kalder det på et personligt tilpasset salgsforløb – og det får du hos os. Ved vurderingsmødet tager vi os god tid til at gennemgå boligen, besvare alle dine spørgsmål og planlægge salgsforløbet, så du føler dig tryg.

Overvejer du at sælge? Kontakt os i dag og bestil en uforpligtende vurdering af din bolig.

Send en e-mail til kontakt@lilienhoff.dk eller ring 70 22 12 35
.