Solgt

Lindevej 13, 1877 Frederiksberg C

Markant og særdeles velbeliggende villa med en usædvanligt stor grund

Ejendommen udbydes på vegne af Frederiksberg Kommune ved offentligt udbud med en vejledende mindstepris på 49 mio. kr. og med budfrist onsdag den 16. juni 2021. Købstilbud skal være skriftlige, uden forbehold og angive et fast beløb. På denne side kan du downloade salgsopstillingen. Udbudsvilkårene med tilhørende bilagspakke kan rekvireres ved at sende en forespørgsel herom til kontakt@lilienhoff.dk.

Ejendomsbeskrivelse

Den herskabelige bolig strækker sig over hele 523 kvadratmeter, hvortil skal lægges 266 kvadratmeter høj og lys kælder. Man får blandt andet glæde af otte værelser, en række badeværelser, en klassisk hall, højt til loftet samt masser af sjæl og charme. Grunden, der vender optimalt for aftensolen, er på hele 1.958 kvadratmeter, og byder på en skøn have med terrasser, gamle træer og en høj grad af privatliv.

Placeringen opfylder kravet om ”beliggenhed beliggenhed beliggenhed”, for hér får man det bedste fra alle hylder; En særdeles eftertragtet vej i hjertet af Frederiksberg, få minutter til alt hvad en livsnyder begærer og samtidig en velsignet fred og ro.

Ejendommen trænger til en gennemgribende istandsættelse.

Historisk ejendom

Den præsentable villa er opført i 1872 efter tegninger af den danske arkitekt J. W. Frohne. Bygherren var kammerjunker og fuldmægtig i Udenrigsministeriet Niels Staal Schøller. Sidenhen har de betagende rammer tiltrukket flere prominente personligheder, hvoraf eksempelvis kan nævnes den berømte kemiker og professor Julius Thomsen, skibsreder Ove Skou og tjekkiske gesandter.

Enhver der har været på Lindevej, vil kunne bekræfte, at man meget hurtigt lægger mærke til denne villas imposante bygningsmasse i klassiske, røde mursten. Den formelig emmer af gode gamle dage, høj håndværksmæssig kvalitet og total mangel på gåen på akkord. Ikke mindst med den tid, der skal bruges på at lave tingene ordentligt.

De hvide fremspring og matchende vinduer supplerer de røde mursten. Træder man ind ad smedejernslågen og bevæger sig rundt om den meget store og smukke bygning, bemærker man et væld af betagende finesser. Såsom udskæringer under vinduespartierne, farvet glas i visse af ruderne og en vinterstue med kobber og glas på taget.

Det indre lever til fulde op til førstehåndsindtrykket.

Det gælder den umådeligt præsentable hall, som lægger flere alen til herskabeligheden. Sildebensparket pryder gulvene, mens både lofter og vægge har iøjnefaldende udsmykninger, som enkelte steder er fremhævet i malingen. Når blikket vandrer op langs den svungne trappe mod førstesalen, ses en række søjler i marmorlook.

Man kan i det hele taget ikke undgå at lægge mærke til de utallige fine detaljer overalt, uanset om det er gulvene, de høje paneler, de facetslebne glasdøre og loftrosetterne og ikke mindst stukkaturen, der er udført efter alle kunstens regler.

Taget på vinterstuen fortæller en ny historie indefra, og sådan gælder det for hele hjemmet, at også vinduespartierne - og ikke mindst det overvældende lysindfald - fuldender den samlede oplevelse for sanserne. Hvis man synes at have set visse af de ellers usædvanlige detaljer tidligere, kan det skyldes, at to scener fra filmatiseringen af Rifbjergs klassiker, ”Den Kroniske Uskyld”, så vidt vides, er skudt i huset.

Mange muligheder

Ejendommen har senest og indtil efteråret 2020 tjent som bosted for borgere i Frederiksberg Kommune.

Villaens størrelse giver de kommende ejere mange anvendelsesmuligheder, uanset om det blot er en som almindelig bolig for en familie, der vil forkæle sig selv med meget plads, om man i et vist omfang vil benytte noget af bygningen erhvervsmæssigt eller om man vil gøre noget helt tredje.

De to store stuer en suite er omgivet af vinterstuen og køkken-alrummet. Det skaber et særdeles harmonisk rumforløb og ikke mindst oplevelsen af oceaner af plads. En mellemgang med dobbeltdør til terrassen supplerer med et ekstra opholdsmiljø. Herfra er der adgang til en separat ’afdeling’ bestående af et værelse med tilhørende eget badeværelse. I stueplan er der yderligere et værelse samt et badeværelse, mens det er på første sal, at den store soveafdeling dukker op;

Her er hele seks værelser, hvoraf det ene har udgang til en balkon, mens alle beboere har glæde af det åbne og herskabelige gangareal med de markante søjler. Etagen rummer tillige to badeværelser samt et gæstetoilet.

Det er i kælderen, at ejendommens imponerende 789 etagemeter fuldendes; Hernede venter en bred række disponible rum til diverse hobbyprojekter, mens man også råder over et stort vaskerum, et tekøkken og et badeværelse. Fra kælderen er der udgang til haven.

Det vil ikke være forkert at sige, at haven er et kapitel for sig selv. For den er ualmindeligt stor, og strækker sig hovedsageligt mod syd og vest, sådan at man kan nyde solens stråler det meste af dagen. Her er en hævet terrasse, en hyggelig balkon og en stor græsplæne. Beplantningen og de høje, krogede træer understreger stedets sjæl og historie.

Til villaen hører en dobbelt garage.

Frederiksberg, når det er bedst

Placeringen taler for sig selv. Dette er Danmarks ældste villakvarter, og består af smukke veje med lindetræer og store, grønne haver. Et velfungerende grundejerlaug har til opgave at bevare områdets karakter, der kan dateres helt tilbage til år 1852, hvor de gamle landejendomme blev udstykket.

Det er vanskeligt at tro på, at man kan have en så behagelig og rolig villavejsstemning på så central en beliggenhed. Vi er få minutters kørsel i bil eller på cykel fra Rådhuspladsen i København, søerne og hovedstadens trafikårer. På få minutters behagelig gang kommer man til Gl. Kongevej samt til resten af Frederiksbergs varierede og spændende udbud af butikker, spisesteder og fornødenheder. Det tager seks minutter at cykle til indgangen ved Frederiksberg Have. Og to til Landbohøjskolens Have. Et væld af daginstitutioner, skoler, offentlig transport i form af bus og metro findes indenfor kort afstand.

Andre kigger på disse boliger

  • Salgsvurdering

    Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

    Bestil salgsvurdering
  • Kundeudtalelser

    Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

    Se kundeudtalelser