Langebæk Gade 5, 4772 Langebæk

Villa i engelsk cottage-stil

I Langebæk nogle få kilometer fra Kalvehave finder man denne ejendom, der på gennemført facon præsenterer sig med en æstetik, der er typisk for klassiske, engelske cottages. Villaen er yderst velholdt og løbende vedligeholdt efter alle kunstens regler, og de mange stemningsskabende detaljer er bevaret. Tilsvarende blev haven i 2015 omlagt, så den fuldstændig matcher huset og dets udtryk. Resultatet er ekstraordinært vellykket og har været fremvist i én af Claus Dalbys seneste bøger –“Cottagehaver – og dem der ligner”. 

Et hus med en interessant historie

Det er imidlertid intet under, at ejendommens udseende ligner noget, man ville forvente at møde i Dorset eller i Devon, for huset blev opført i 1892 af godsejer Ida Marie Suhr, som en tro kopi af en engelsk gartnerbolig. Netop det særegne bindingsværk og de sirligt arrangerede mursten i hver enkel tavl, som danner vidt forskellige mønstre afhængigt af den geometriske figur, de er indfældet i, havde man således ladet sig inspirere til under et besøg på et herresæde i England. Man forstår ved første øjekast, hvorfor den smukke, harmoniske stil blev vurderet værdig til import. 

Stedet, der opførtes, kaldtes følgeligt Langebæk Asyl, og førstesalen blev bolig for en sygeplejerske, som blandt andet tog sig af de fattige I byen, og i den store stue kunne byens børn samles i søndagsskole. 

Husets behagelige atmosfære 

Til det sorte bindingsværk og de røde mursten står stråtaget flot, og midt for troner en markant frontispice omgivet af en kvist på hver side. Det fremragende udtryk fortsættes indendøre, hvor den veldisponerede planløsning indledes af en pæn entré med tilhørende gæstetoilet. Den forhenværende skolestue ligger på højre hånd, og ad de småsprossede vinduer modtages et behageligt lysindfald fra 3 sider. De originale fyrretræsplanker pryder gulvet i ubrudte stykker og en væghængt brændeovn sørger for hyggen i den store stue. 

Køkkenet blev i 2014 omorganiseret og suppleret, og de lyse låger med vertikalt-riflet mønster korresponderer godt med stedets ånd. Spisestuen, som ligger i forbindelse med køkkenet, vender ud mod baghaven. I bryggerset er der installeret vaskefaciliteter og tilstødende forefindes et stort fadebur. På førstesalen råder man over endnu et badeværelse, to gangarealer, som kan inddrages i indretningen, samt et lille og to store værelser. 

Anerkendt for sin smagfulde stil 

Ligesom bindingsværket har bestemt tavlenes mønster, således har også husets udformning været udslagsgivende for den engelske havestil. Grundens 1.306 kvadratmeter er opdelst i flere rum. Mod øst finder man en køkkenhave med 12 højbede i et sirligt mønster, og mod nord en dejlig gårdhave, hvor pergolaen besmykkes af samme udskæringer som husets træværk. Disse designmæssige fortrin er også med til at sikre, at ejendommen bliver et karakteristisk hele, hvor haven og huset udgør en klar, distinkt enhed. Særligt bør man bemærke den faconklippede kirsebærkornel, der har antaget størrelse som et træ, og det meget givende valnøddetræ, hvis frugter er decideret enorme - som illustration for kvaliteten har noma aftaget et parti herfra. 

Udbygningen, der tidligere fungerede som henholdsvis vaskehus med gruekedel og stald til husdyr, udgør i dag opbevaring og værkstedsaktiviteter i diverse rum. 

Beliggenheden er kendetegnet ved den rolige, fredsommelige atmosfære, og i et større perspektiv kan det nævnes, at huset ligger tæt på både store skove og Ulfsund. Blot to minutter fra ejendommen kan man besøge en lille havn mod Langø, og hvad angår de dagligdags fornødenheder kan man inden for en radius af cirka fem kilometer nå skole, pasningstilbud og dagligvareindkøb. 

Afstand til ...

 • Kalvehave6 minutter
 • Langebæk Bådlaug3 minutter
 • Møn17 minutter
 • Vand3 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Wøhlk

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser