Rosenparken 12, 5620 Glamsbjerg

Suveræn Bjarke Ingels-villa i Glamsberg

Bjarke Ingels associeres nok oftest med ikoniske bygningsværker, der har verdenspressens bevågenhed, men han er tillige manden bag denne fortrinlige villa i Glamsbjerg på Sydvestfyn, som dog - i lighed med hans andre projekter - fremstår med i en klart, stringent æstetik, hvor fokus med al tydelighed er lagt på foreningen af værket og omgivelserne. Villaen er opført i 2008 og er i absolut indflytningsklar stand, dersom en renovering har fundet sted i 2019.
 
Den arkitektoniske bølge

Villaens udseende er inde såvel som ude en elegant syntese af bløde, glidende linjer og stramt tilrettelagt minimalisme. Hele ejendommen er udført i samme stil, og også hvad angår det kontrastfulde farvevalg er der en distinkt vision bag. 

Set fra facaden rejser en bølge sig fra havens græs, og præcis som en bølge daler den endnu mod græsset på den modsatte side. Udseendet er på én og samme tid enkelt og markant, hvor især de enorme glaspartier mod vest, som følger tagets krumning, er en central del. På den nordlige side er facaden beklædt med sortmalet træ.

Den sømløse forening af henholdsvis haven og huset udmærker sig særligt ved taget. Her pryder et tørvetag fra Veg Tech, hvor bevoksningen bliver en integreret del af arkitekturen, netop i kraft af at taget i dets yderpunkter løber helt ned til græsplænen. Det er desuden værd at bemærke, at også carporten er arrangeret på samme måde, hvilket giver stedet det ensartede udtryk, som så ofte har kendetegnet arkitektens arbejde. 
 
Lysindfald galore

Ligesom facadens udtryk synes at pege mod Bjarke Ingels’ passion for det bæredygtige, manifesterer en anden, omend lige så vigtig kendsgerning sig inden døre: arkitektens fokus på det fælles. Således møder man centralt i boligen et stort stuerareal, der kombinerer køkken og opholdsrum i et. 

Rummet er højloftet, og her genfindes tagets særegne bue, ligesom husets ubestridte hjerte bades i et rigt lysindfald, der modtages primært fra de vestvendte vinduer i hele gavlens flade, men som tillige ledsages af vinduerne mod øst. På gulvet ses lyse trægulve, og køkkenet fremstår i et design, der passer formidabelt til husets sublime design. Skabselementerne er arrangeret med hvide, glatte fronter og prydsomme Corian-bordplader på henholdsvis køkkenøen og ved gasapparaturet.
 
Bag ved kogezonen er der installeret sandsten, Jura Gelb, hvilket også forekommer på gulvet og på badeværelserne. På hver side af det åbne fællesområde gives to værelser - altså fire i alt - samt et badeværelse. Man får slutteligt et praktisk bryggers.
 
På grund af den særegne arkitektur er der tilsvarende på hver side af boligen integreret fire rummelige depoter, og ved carporten er der etableret et skur af en fornuftig størrelse.
 
Haven er anlagt med en hækomkranset græsplæne, og langs de store glaspartier mod vest har man en anseelig terrasse til sin rådighed. 

Naturskønne omgivelser midt i byen

Beliggenhedsmæssigt bosætter man sig fordelagtigt på Rosenparken 12, hvor man inden for kort afstand foruden hverdagensfornødenheder også finder et stort potentiale for at nyde naturen og alskens sportsfaciliteter. Mest iøjnefaldende er det imidlertid, at ejendommen er placeret ganske få skridt fra Krengerup Skov, der ad panoramavinduerne giver et dejligt indblik i årstidernes skiften. Vestfyns Golfklub er endvidere placeret blot to kilometer fra matriklen.
 
Glamsbjerg er desuden især kendt for det brede udbud af skoler, hvilket inkluderer både folkeskoler, efterskoler, gymnasium og højskole. Alt, hvad man måtte få brug for i hverdagen gives i byen, og på grund af Glamsbjergs hensigtsmæssige beliggenhed er hverken Odense, Faaborg eller Middelfart langt væk.

Afstand til ...

 • Indkøb2 minutter
 • Skole3 minutter
 • Skov1 minut
 • Vestfyns Golfklub4 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Jes Fald

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser