Søren Skomagers Vej 3, 9990 Skagen

Klassisk skagensvilla med havudsigt og ugeneret beliggenhed

Charmerende fritidshus med mulighed for tilbygning.

Der er ikke mange af dem, og de er sjældent til salg, men nu er der mulighed for at erhverve en af de klassiske skagensvillaer. Fritidshuset på Søren Skomagers Vej 3 byder på uforfalsket sommerhuscharme og en spændende historie, og da ejendommen grænser direkte op til et fredet engområde, ånder her fred og idyl. Der er havudsigt og en børnevenlige badestrand blot få skridt væk. Som et ekstra plus er der mulighed for at bygge til.

Sublim beliggenhed mellem naturen og byen

Fritidshuset er placeret i Skagens sydlige del, Vesterby, med det fredede område som nærmeste nabo og med Skagen Klitplantage helt tæt på. Over det åbne areal er der adgang til Damstederne, hvor man kan gå i fodsporene på P.S. Krøyers berømte maleri "Damerne på Stranden", der er malet netop her.

Fra ejendommen er der endvidere udsigt til Kongevillaen, der som navnet antyder blev opført til den kongelige familie - og som i dag under navnet Klitgården tjener som refugium for kunstnere og videnskabsfolk. Udsigt er der også til byens tage, der minder om, at Skagens spisesteder og handelsmiljø kan nås til fods på ti minutters tid.

Arkitekttegnet kunstnerbolig

Udefra præsenterer ejendommen sig med skagensgule facader, et rødt valmtag og hvide sprossevinduer, der er specialfremstillet og udskiftet i 2016. Villaens historie strækker sig tilbage til 1920'erne, hvor Jesper Ewald, forfatter og halvbror til Poul Henningsen, lod byggeriet opføre efter maleren og arkitekten Georg Jacobsens tegninger.

Kunne de gamle vægge fortælle, var der uden tvivl meget at berette, og da alle istandsættelser af huset gennem årene er sket med respekt for det historiske udgangspunkt, er det nemt at lade fantasien få frit spil i de stemningsfulde rum.

Rummeligt hus, gode annekser og stor have

Indretningen byder på en stor stue med en ornamenteret Morsø-brændeovn, synlig loftkonstruktion og udgang til haven. Mellem det lyse køkken og den tilstødende spisestue er en serveringsluge bevaret, og i spisestuen får man endvidere glæde af et åbent ildsted.

Huset rummer to soveværelser, hvoraf det største imponerer med sine træbeklædte vægge, indbyggede skabe og smukke gulv. Via baggangen er der kun et par skridt til annekset, hvor toilet, badefaciliteter og vaskemaskine er placeret, og i haven finder man yderligere et anneks, der oprindeligt var atelier, men som i dag også kan anvendes til eksempelvis gæsteanneks.

Matriklen er 1.095 m², og i kraft af den sydvendte orientering er her masser af solskin. Grundens størrelse gør det endvidere muligt at tilbygge et pænt areal til huset.

Med andre ord er det klassisk skagensstemning og fredelige omgivelser, der venter her på Søren Skomagers Vej 3.

 • Udbygning i alt 29 m²

Afstand til ...

 • Den tilsandede kirke7 minutter
 • Drachmanns hus2 minutter
 • Grenen14 minutter
 • Skagen Fiskerestaurant5 minutter
 • Slagter Munch6 minutter
 • Stranden2 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Hans M. Lilienhoff

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser