Rævehulevej 28, Gammel Skagen, 9990 Skagen

Smukt sommerhus i klitterne ved Gl. Skagen

I 1969 afsluttedes opførelsen af dette yderst charmerende sommerhus i et af landets skønneste naturområder. Den meget anpriste og anerkendte arkitekt Aage Holst stod for tegningerne, hvad tydeligt skinner igennem i både husets æstetiske og praktiske udtryk. Ejendommen kombinerer på smukkeste vis en forrygende beliggenhed med den autentiske fornemmelse af ægte, dansk sommer.

Det rigtige hus i de rette omgivelser

Boligens fine, stråtækte tag og det omkringliggende landskabs lyng og græsarter har indgået en gensidigt fordelagtig pagt, hvor græssets bølgende bevægelser i den milde vind understøtter det møjsommeligt tækte tags naturlige materiale.

Boligen ligger så at sige som en ganske selvfølgelighed i det klassiske, danske klitlandskab – utvivlsomt en konsekvens af arkitektens talenter, hvor beliggenheden er medtænkt fra begyndelsen: præcis hvad man kunne forvente af en så mesterlig tegner.

At beliggenheden og huset er den rette for hinanden understreges yderligere af det lyse, næsten hvide, murværk og vinduernes blågrå rammer, for hvis landskabet gengives i stråtaget, så gengives henholdsvis himlen og Vesterhavet i murstenene og de indfattede vinduer.

På Rævehulevej ligger sommerhusene langt fra hinanden, og man har følgelig ugeneret udsigt til klitterne og heden. Vandkanten er blot nogle få hundrede meter væk, og her kan man opleve alt fra fredelige, skønne solskinsdage til kraftige efterårsstorme med tilhørende imponerende, oprørt vand – det er vanskeligt at afgøre, hvad der er mest bjergtagende.

Charmerende sommerstemning

Indenfor i huset har man videreført en stil, der lige som det ydre, passer godt til det særegne landskab, som ejendommen ligger i – hertil er blandt andet de blotlagte, sortmalede bjælker og lyse lister i loftet, der ikke forsøger at skjule sit naturlige ophav, kraftigt medvirkende.

Selve boligarealet er på i alt 179 kvadratmeter fordelt på to planer. I stueetagen mod syd finder man den flotte stue med en indbygget pejs og et eminent lysindfald ad sprossevinduerne. Spisestuen er behændigt placeret i forbindelse med køkkenet, der er konfigureret i en praktisk hesteskosform og udstyret med alle gængse fornødenheder til madlavningsformål.

Badeværelset med bruseniche og toilettet er nydelige og funktionelle. Endvidere er der tre regulære værelser med indbyggede skabe i stueetagen, mens der på førstesalen er yderligere to værelser med lofter til kip, hvilket giver en luftig og let atmosfære. De to værelser adskilles fra hinanden ved en bred gang med indbyggede skabe.

Mellem udebygningen, der tjener som garage såvel som opbevaringsrum, og hovedhuset, har man etableret et hyggeligt gårdmiljø, hvor det er muligt at nyde solen og naturen i private og diskrete omgivelser.

Det enestående lys over Skagen

På grund af de helt enestående lysforhold på Skagen, hvor solens stråler reflekteres på begge sider af den smalle tange, har området i århundreder tiltrukket malere. Selv om Anna Anchers eller P.S. Krøyers meritter ganske sikkert ikke entydigt kan tilskrives Skagenslysets fortræffeligheder, er det imidlertid evident, at man også i dag kan nyde godt af det verdensberømte lys, der trods alt spillede en væsentlig rolle i den danske guldalder.

  Afstand til ...

  • Ruths Hotel8 minutter
  • Slagter Munch18 minutter
  • Solnedgangspladsen9 minutter
  • Stranden3 minutter

  Vil du kontaktes?

  Mægler

  • Hans M. Lilienhoff

  • Ejendomsmægler MDE og DSE

  Andre besøgende har kigget på disse boliger

  • Salgsvurdering

   Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

   Bestil salgsvurdering
  • Kundeudtalelser

   Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

   Se kundeudtalelser