Åkandevej 10, Villa Guldmaj, Grenen, 9990 Skagen

Enestående sommervilla med Danmarks dejligste beliggenhed

Helt på toppen af det nordligste Danmark omgivet af Grenens karakteristiske klitlandskab ligger Villa Guldmaj placeret. Denne historiske perle er omgivet af hav, klitter med marehalm, siv, små træer og klittjørn, der strækker sig over store vidder, så langt øjet rækker. Man finder altså ikke samme imponerende natur med det helt specielle Skagenlys andre steder. Den stoiske ro og den ubeskrivelige følelse af at være i ét med naturen holdes intakt, da der ikke er mulighed for nabobebyggelse udover det ene hus, som allerede eksisterer.

Her er således en enestående ejendom med en sublim udsigt over det storslåede landskab med et helt fantastisk fugleliv og en unik atmosfære, hvor der til stadighed kan opleves nordlys på himlen og morild i havet. Velkommen til Villa Guldmaj.

Hvor to have og alverdens personligheder mødes

Den fantastiske sommervilla er placeret på Guldmajs bakke på Grenen, hvorfor den i daglig tale benævnes som "Villa Guldmaj". Ifølge fortællingen var et lastet skib med guld til Den Svenske Rigsbank på vej rundt om Grenen og strandende her for snart mange år siden. Guldet fra skibet gik til bunds i maj måned, hvoraf navnet Guldmaj stammer fra.

Villaen blev i 1910 tegnet af arkitekt A. O. Leffland for ambassadørlæge William Bull, og den er et klassisk eksempel på det øverste borgerskabs typiske sommerresidenser i det forrige århundrede. I 1951 flyttede kunstneren Viggo Vagnby ind og fortsatte med sit arbejde herfra, hvor han producerede flere plakater og malerier til Skagen By - hvem husker for eksempel ikke "Andemor"-plakaten, hvor en politimand hjælper andemor over vejen?

Villaen har siden været samlingssted for mange kunstneriske begivenheder og besøgende. Blandt andet var Poul Henningsen en god ven af huset, og her kom ofte besøg af kunstnere som blandt andet Wilhelm Freddie, Jens Søndergaard,  Åke Ohlmarks, Manja Monier, Ellen Gottschalk, Alex Seche, Connie Nielsen, Lars Ulrich samt ikke mindst statsminister Jens Otto Kragh. Frem til slutningen af 1990 fungerede villaen som et udsøgt og naturligt sted for flere kunstudstillinger samt et mødested for mange kunstnere og lokale personligheder.

Respekt for det oprindelige

Ejendommen gennemgik i 1998 en gennemgribende modernisering både indvendigt og udvendigt. Ved restaureringen blev der ført el og vand indenfor, der blev renoveret gulve og anlagt nye vægge, loft, døre og vinduer. Der blev lagt nyt tag, lavet nyt køkken og nye badeværelser. Renoveringen er lavet med en dyb respekt for den originale arkitektur og kvalitet, og alt er opført eksakt som det oprindelige. Villaen fremstår derfor nøjagtig, som da den blev bygget i 1911.

Man møder derfor en imponerende bolig med en detaljegrad, som man finder de færreste steder. Huset er beklædt med langsomt-voksende finsk grantræ, der er behandlet med gammeldags trætjære og linolie, og de smukke, småsprossede vinduer bryder sammen med en hvid frise den mørke facade. Tre små altaner giver et imponerende udtryk og er ligeledes præcis som husets oprindelige, både i form og materialevalg.

Gedigen planløsning med plads

Villaen er opført efter en kvadratisk grundplan med store rum. Den udfolder sig over et boligareal på 282 kvadratmeter fordelt over tre etager samt en kælder på 25 kvadratmeter. Stueplanet rummer et nyere køkken, et badeværelse, en vinkelstue og en udestue med en fantastisk udsigt over det betagende landskab.

På førstesalen er der endnu et badeværelse, et gæstetoilet og fire værelser. Andensalen byder på en stue med et formidabelt vue over klitterne. De kvadratiske rum har højt til loftet og giver en optimal udnyttelse, en skøn rumfornemmelse og god plads til store møbler. Kysten ligger mindre end én kilometer fra adressen, og man kommer hurtigt hertil gennem frodige grøntklitlavninger. Samtidig kan man køre til Skagens fantastiske bymidte på ti minutter.

Afstand til ...

 • Badestrand500 meter
 • Grenen8 minutter
 • Indkøb5 minutter
 • Lystbådehavn9 minutter
 • Skagen Kunstmuseum6 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Hans M. Lilienhoff

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser