Kærsgårdvej 14, Kjærsgaard Hovedgård, Tornby, 9850 Hirtshals

Historisk hovedgård med egen skov og fredet klitområde ved Kjærsgård Strand

I det nordligste Danmark, omgivet af Vendsyssels fantastiske natur, ligger Kjærsgaard Hovedgård - midt mellem Hjørring og Hirtshals og tæt på både skov og strand. Faktisk tæller grunden i sig selv hele 17 hektar skov, ligesom ejendommen også kan præsentere græsoverdrev, læbælter, vildtremiser, søer, 80 hektar agerjord og et fredet klitområde ved Kjærsgård Strand på cirka 102 hektar med en stor sø. Her kan dyrene græsse, eller man kan benytte klitlandskabet og søen til at gå på jagt efter blandt andet ænder og gæs. 

Til ejendommen er knyttet en unik og speciel tinglyst rettighed, hvorefter ejeren af Kjærsgaard har lov til at bygge et sommerhus i det fredede klitområde.

Stedet er i det hele taget perfekt for naturelskeren, som ønsker en stor, historisk liebhaverejendom helt ud over det sædvanlige. Holder man af jagt, ridning eller blot et aktivt udeliv med lange gå-, løbe- og cykelture og friske svømmeture i Vesterhavet – så bliver beliggenheden ikke meget bedre end her. Der er mindre end ti minutters spadseretur til Tornby Klitplantage og ti minutters cykeltur til stranden.

Kan spores tilbage til 1300-tallet

Gården kan spores helt tilbage til 1300-tallet. På den store, gamle gårdsplads mellem stuehuset og de mange velholdte udhuse kan man stadig se de felter, som hovbønderne i sin tid stillede op i. 

I dag ligger den smukt og fredfyldt i de naturskønne omgivelser med en fornem, hvidkalket hovedbygning, som har klassiske røde tegl på taget. Bygningen rummer hele 482 boligkvadratmeter, hvoraf de 55 udgør en separat lejlighed med eget køkken og bad plus to værelser og en stue. 

Gården kan endvidere præsentere endnu et hus på 154 boligkvadratmeter med egen have mod syd, hvor grunden afgrænses af Varbro Å. Dertil kommer alle udhusene, der blandt andet indbefatter en træbygning på 180 kvadratmeter, som ligger i klitterne og kan fungere som læskur for kreaturerne. 

Glimrende hesteforhold

Her er ligeledes et stort maskinhus, et tømmerværksted, tre garager, flere driftsbygninger og en hestestald med fire store bokse, et saddelrum og løsdrift. Der er direkte udgang fra stalden til en hestefold. Ejendommen kan desuden præsentere en ridebane på 20x40 meter. 

Mulighederne er med andre ord utallige. Man kan drive landbrug eller holde dyr. Man kan drive eget erhverv, eller man kan blot nyde at have en stor, stemningsfuld bolig med udgang til egen park med læbælter, sø, et bredt åløb og åbne, omgivende marker. 

Tre stemningsfulde stuer

Med en beliggenhed midt mellem marker og fredet natur siger det næsten sig selv, at her er et rigt dyreliv. Der er desuden kun lidt over ti minutters kørsel til Hjørring og Hirtshals, mens nærmeste skole kan findes godt tre og en halv kilometers køretur fra adressen.

Den primære bolig rummer hele tre store stuer og syv værelser foruden to badeværelser, et gæstetoilet, et vaskerum og et spisekammer ved køkkenet plus en flot hall. Man kommer næppe til at mangle plads. 

Boligen er løbende renoveret – blandt andet med Dinesen-gulve i to af stuerne. Fra den ene stue er der direkte udgang til parken.  

 • Hestestald 259 m²
 • Garage 882 m²
 • Erhverv 154 m²
 • Udbygning 940 m² + 147 m² + 515 m² + 581 m² + 135 m²

Afstand til ...

 • Golfklub8 minutter
 • Hirtshals12 minutter
 • Indkøb10 minutter
 • Skole, daginst. m.v.8 minutter
 • Strand5 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Hans M. Lilienhoff

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser