Strandklitten 19+21, Brombærhuset, 9850 Hirtshals

Sommerhus med førsteklasses beliggenhed

Mellem bølgernes brusen og vilde brombær ligger dette idylliske fristed med en betagende udsigt, som udgør sit eget stykke af fortællingen om Danmark. Tornby i Hirtshals er en by med meget velbevaret lokalhistorie, og denne ejendom har sine helt egne beretninger at byde på. Området har desuden flere gode og børnevenlige badestrande og mange ruter til både gå- og cykelture.

Lokalhistorisk hus og fortryllende dyreliv

Brombærhuset, som hovedhuset kaldes, blev opført i 1920 af den kontroversielle Københavnske journalist og forfatter, Jens Ervø, som i dag beskrives som en mand, der var forud for sin tid. Huset er gennem årene blevet renoveret, men her findes stadig mange spændende levn fra fortiden. Ejendommen består af et hovedhus med en tilbygning samt et anneks og strækker sig over de to adresser Strandklitten 19 samt 21.

Dyrelivet omkring bygningerne er fascinerende. Her kan ofte ses rådyr, fasaner og harer, og det siges, at en buk tit står stolt ved flagstangen og kigger mod havet. Stedet bliver også besøgt af mange forskellige fuglearter. Naturen er smuk og barsk, men beliggenheden i klitterne blandt hybenroser og havtorn er absolut prima. I Brombærdalen kan der plukkes masser af bær, som kan syltes og bringes hjem fra ferien som et smagfuldt minde om den friske luft og de fantastiske omgivelser. Lokalbefolkningen er gæstfrie, og her tales gerne om den gamle fiskerby og de mange karakterer, som førhen har huseret i nærmiljøet.

Brombærhuset

Hovedhuset emmer af minder om en svunden tid med stråtaget, som i neutrale farver og materialer står i flot kontrast til det blå vand. Indvendigt fortsætter minderne om fortiden gennem de synlige loftbjælker i stuen, hvor den hyggelige pejs luner, mens vinden rusker i havet, som kan ses fra vinduerne. Her er et værelse med et badeværelse en suite, hvor der både er et brusehjørne og et badekar. Fra værelset er der adgang til en sydvendt terrasse, hvor morgenkaffen kan nydes, mens solen står op.

Tilbygningen består af et dejligt køkken-alrum. Køkkenet er udført i hvide elementer med god skabs- og bordplads. Her kan laves en spisekrog, hvor hele familien kan sidde til bords. Køkkenet er fornyet for cirka ti år siden. Til opbevaring af de syltede goder og andre lækkerier findes et viktualierum, og i bygningen ligger yderligere et badeværelse med brus. 

Plads til gæster

Følger man trædækket, kommer man ned til annekset, som er oplagt til at huse børn eller gæster. Det synlige fyrretræ, som går igen igennem annekset, giver en autentisk sommerhusstemning. Her findes fire værelser, samt et badeværelse med badekar og et ekstra toilet. Den sydvendte terrasse har som flere af værelserne vue over oceanet.

Ved hovedhuset ligger en garage, hvor der også kan opbevares lidt redskaber, samt bilen kan holde godt beskyttet fra sand og blæst.

  Afstand til ...

  • Aalborg45 minutter
  • Centrum5 minutter
  • Indkøb5 minutter
  • Skagen45 minutter

  Vil du kontaktes?

  Mægler

  • Peter Milton

  • Ejendomsmægler MDE og DSE

  Andre besøgende har kigget på disse boliger

  • Salgsvurdering

   Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

   Bestil salgsvurdering
  • Kundeudtalelser

   Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

   Se kundeudtalelser