Hanebuen 21, 9520 Skørping

Engelskinspireret villa i Skørping

Ganske få skridt fra et af landets største skovområder, Rold Skov, finder man denne fortrinlige villa, der præsenterer sig med en engelskinspireret, om end moderne arkitektur. Ejendommen er opført i 2003 efter tegninger af den særdeles velrenommerede og fremstående arkitekt Jacob Blegvad, og resultatet er en bolig, der fra inderst til yderst udviser et æstetisk overskud i både materialevalg og udformning.

Når modernismen møder klassisk, engelsk arkitektur

Boligen har et særegent udtryk, der bærer tydeligt præg af en vellykket syntese mellem komforten og den visuelle beskaffenhed. Det er dog i særdeleshed kombinationen af den bombastiske, engelske arkitektur og den stilrene, danske tradition, der mødes, som lader denne villa fremstå så elegant, som den gør. De rene linjer udført i organiske materialer, som eksempelvis kendes af de danske møbeldesignere, går hånd i hånd med det palælignende.

Denne stilmæssige fusion ses allerede fra facaden, hvor tagets rødlige bæverhaletegl, de gule mursten og de høje glaskarnapper toner velordnet frem. Karakteristisk er ligeså de murede skorstene, der øverst afsluttes af engelskimporterede piber.

Som man træder inden døre, ses først den smukt udførte trappe, der leder til førstesalen, ligesom man bemærker den gennemgående sildebensparket i egetræ. Centralt i huset gives et alrum, og her pryder foruden en indbygget pejs også et rigt lysindfald ad de sydvendte vinduer, mens loftshøjden måler 3,5 meter og bidrager til en skøn atmosfære. Uno form-køkkenet er arrangeret med glatte og riflede egetræsfronter, hvis farve matcher gulvet. Tilstødende er stuen, der udmærker sig ved en imponerende loftshøjde, et åbent ildsted og en nydelig udsigt over de grønne, omkringliggende landskaber. Tilknyttet stuen er en biblioteksstue, der kan lukkes ved skydedøre.

Stueplanet består videre af to regulære værelser samt et badeværelse med bruseniche og et bryggers. På førstesalen har man indrettet et decideret masterafsnit i form af et soveværelse med fransk altan, et garderoberum og et badeværelse, som er udstyret med bruseniche. Der er klargjort med installationer til at indsætte badekar/spa, hvis man ønsker det. Badeværelserne på begge etager er dekoreret af Verde Italia-marmor.

Huset har tvungen ventilation og varmegenvinding på begge etager gennem en NILAN VP18 varmegenvindingsenhed. Dette sikrer et fortrinligt indemiljø året rundt.

Arkitektanlagt have

På husets sydside er der etableret et skønt terrasseareal, hvor man har fornøjelsen af solen det meste af dagen. Haven er i samarbejde med en havearkitekt anlagt i niveaudelte afsnit på den let skrånende grund. Prydsomme buske breder sig i velvalgte formationer, og her ses yderligere adskillige rododendronbuske og rosenbede.

I bunden af haven finder man en havepavillon, der stilmæssigt korresponderer med huset – også den er tegnet af Jacob Blegvad og taget er gjort af samme røde teglsten som selve villaen. Dersom havepavillonen er delvist isoleret og kan opvarmes i form af strålevarmere, strækker brugsperioden sig over en væsentlig del af året. 

På den modsatte side af huset har man en integreret garage med direkte indgang til bryggerset. 

Et behageligt nærmiljø

Beliggenhedsmæssigt er det karakteristisk for ejendommen, at den er placeret med en formidabel udsigt over åbne marklandsskaber og skov. Få hundrede meter fra hoveddøren kan man tilgå de vidtstrakte skovarealer, hvor man blandt meget andet kan fornøje sig med en spadseretur på stisystemerne eller en tur på legepladsen og de store fællesarealer. 

Selve Skørping er kendt for sit rige kulturliv med filmfremvisninger, foredrag og koncerter, der for en stor del opretholdes af frivillige kræfter. Fra matriklen er det bekvemt at tage del heri, ligesom man ad stisystemerne hurtigt når hverdagens væsentligste gøremål såsom skole, indkøb og pasningstilbud. Afstanden til Aalborg kan tilbagelægges på omtrent 30 minutter, og med den nærliggende togstation kan man komme endnu længere omkring.

 • Lysthus 8 m²
 • Drivhus 5 m²

Afstand til ...

 • Aalborg Lufthavn35 minutter
 • Indkøb5 minutter
 • Rold Skov Golfklub8 minutter
 • Skole, daginst. m.v.6 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Hans M. Lilienhoff

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser