Borgmestervangen 1, Skovgårde, 8961 Allingåbro

Rummeligt fritidshus på stor naturgrund - panoramaudsigt til strand og skov Rummeligt fritidshus på stor naturgrund - panoramaudsigt til strand og skov

Bare udsigten burde være grund nok til at tilbringe ferier og fridage her på Borgmestervangen 1 i Skovgårde. Fra terrassen og stuen, ja, sågar fra badeværelsets spabad kan man skue langt ud over det grønklædte sommerhusområde og Kattegats blå bølger. Ligesom beplantningen veksler vandets farvespil alt efter vejrets skiften og årstidernes gang, så et smukkere bagtæppe for ferielivet er svært at finde.

Selve fritidshuset er både rummeligt og velholdt, og som prikken over i'et er der blot 100 meter ned til en dejlig badestrand, som grundejerforeningen har egen trappenedgang til. Alt i alt giver det en fortrinlig ramme om dagdriverlivet - og så er hele herligheden endda placeret på en dejligt ugeneret plet på nordkysten af Djursland. 

Stor og højt placeret naturgrund

Naturgrunden, som fritidshuset ligger på, har en flot størrelse med sine 2.155 kvadratmeter. Fordi matriklen er kuperet, kan forbipasserende på den lille vej ikke kigge ind, og samtidig optimerer den høje placering panoramaudsigten. Mere præcist ligger huset 18 meter over havet, hvilket gør det til det højest beliggende sammenlignet med de omkringliggende ejendomme.

Ikke kun vandet er en fryd for øjnene og en lise for sjælen: Syd for huset ligger et lille skovstykke, og mod både øst og vest skærmer randbeplantningen af mod naboerne. Naturen får lov til at råde på grunden. For flere årtier siden lå her en velplejet have, og der er stadig reminiscenser af typiske haveplanter og det oprindelige anlæg. Igennem den seneste årrække er der dog prioriteret det mere viltre og naturlige, så havearbejdet forenkles og plantearterne mangfoldiggøres.

Frem for at bruge tid med lugejern og kultivator kan solskinstimerne tilbringes på afslappet vis på terrasserne. De er placeret mod alle verdenshjørner, så det er nemt at finde et opholdssted med sol, læ og naturskøn udsigt. En nedgravet bålplads er ligeledes et hyggeligt sted at slå sig ned, når aftenen sænker sig over Skovgårde.

Masser af plads til ferielivet inden døre

Huset, som er opført i 1977, præsenterer sig med lys gasbetonfacade og mørkt sadeltag. Træværket er rødmalet, præcis ligesom på den tilhørende carport med integreret udhus.

Inden døre er der træbeklædte vægge og loft til kip, og en indbygningspejs bidrager til den gennemført hyggelige sommerhusatmosfære. Pejsen suppleres af en varmepumpe, mens store vinduespartier inviterer dagslyset indenfor og åbenbarer panoramaudsigten til de naturskønne omgivelser.

Boligarealet er på 110 kvadratmeter, hvilket er ganske generøst i forhold til de gængse ferieboliger. Værelser er der fire af, hvoraf det ene er et mindre kammer. En hems giver en ekstra hyggekrog og fungerer også som udsigtspost takket være de højtplacerede gavlvinduer.

Et gennemgangsrum har en fornuftig størrelse, så det kan anvendes som tv-stue eller legerum til de mindste feriegæster. Det helt store samlingspunkt er imidlertid det vinkelformede opholdsrum med integreret køkkenafdeling og den førnævnte indbygningspejs.

To badeværelser ligger side om side, hvoraf det ene er udstyret med sauna, en bruser og et spabad. Kort sagt er det en vaskeægte luksusafdeling - og så endda med karnapvindue ud mod Kattegats salte bølger. Vandet er endda så tæt på, at det er muligt at smutte derned og tage et friskt dyp som kølende afbræk mellem saunabesøgene.

Godt badevand og fredelig atmosfære i Skovgårde

En af fordelene ved at have sommerhus i Skovgårde er, at vandet har en mere svømmevenlig dybde end ved de nærliggende, mere lavvandede strande. Fiskemulighederne er desuden gode, hvis drømmen er at være selvforsynende med havørreder og hornfisk til aftensmaden.

Der er desuden mere fredeligt herude sammenlignet med Fjellerup Strand, der er noget af et tilløbsstykke for turister og badegæster. Hvis humøret er til livlig strandstemning, is og spisesteder, er det nemt at cykle til Fjellerup - mens det er muligt at have det mere for sig selv i omegnen af Borgmestervangen.

Afstand til ...

 • Aarhus50 minutter
 • Badestrand100 meter
 • Iskiosk3 minutter
 • Randers30 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Thomas Langberg Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser