Sophielundsvej 1A, 8860 Ulstrup

Enestående lystejendom i udkanten af Ulstrup

Vi holder åbent hus søndag d. 03.11.2019 fra kl. 13.00-15.00 - Tilmelding skal ske på mail: niels@lilienhoff.dk

Historiens vingesus mærkes allerede, når I svinger ind på Sophielunds gårdsplads. Her står et asketræ, der siges at være endnu ældre end stuehuset – så da håndværkere i 1890 skabte dette imponerende bygningsværk som enkesæde til Frijsenborg, strakte træet allerede sine grene mod himlen.

Årene er gået, og asken har vokset sig stor og kroget, mens Sophielund er blevet løbende vedligeholdt med stor respekt for historien.

Som de nye ejere af lystejendommen får I 620 etagemeter at brede jer på i stuehuset og derudover tre udhuse og næsten 9,5 ha jord – hvoraf et stykke ligger direkte ud til Gudenåen. På danmarkskortet befinder vi os i udkanten af Ulstrup midt mellem Viborg, Randers, Silkeborg og Aarhus.

Velvalgte moderniseringer og historisk elegance

Selv de røde mursten bærer på en interessant historie: De blev hentet fra et teglværk ved Gudenåen, og bygningens dekorative udsmykninger demonstrerer til fulde, at her skulle de ypperste kundskaber vises frem.

Facaderne er blevet fuget om, og der er lagt et nyt sortglaseret tegltag, mens den elegante hovedtrappe fører op til en indgangsdør, der formentlig er helt tilbage fra opførelsesåret.

Inden døre går velvalgte moderniseringer og ældre charme ligeledes hånd i hånd. Nogle steder er de gamle trægulve bevarede – andre steder er der lagt nye flotte planker i Douglasgran.

Rummene er store, højloftede og lyst indrettede, både i stueplan, første sal og underetagen. Med andre ord er her masser af plads, uanset om I har en stor familie, pladskrævende hobbyer eller drømmer om at drive liberalt erhverv fra hjemmeadressen.

Store og statelige opholdsrum i stueplan
Stueplan er dedikeret til de store og statelige opholdsrum med fire stuer – en af dem er en pejsestue, mens spisestuen har både brændeovn og glasdøre ud til den hævede terrasse.

Overalt kan udsigten over haven og de skønne naturomgivelser nydes, også fra grovkøkkenet og køkken-alrummet med lyse køkkenelementer fra Svane.

Loft til kip og masser af kvadratmeter

Fra hallen fører en udskåret trætrappe op til første sal. Her er de bærende loftsbjælker blotlagt, og med loft til kip er her en herlig, luftig rumfornemmelse i de store rum: et master bedroom med walk-in-closet og et stort værelse, der nemt kan deles i to. Sidst, men ikke mindst, er her et badeværelse, der er så elegant indrettet, at det ligner en spa-afdeling på et luksushotel.

I en stor del af underetagen er der mere end 2 1/2 meter til loftet og flot klinkegulv med varme, så de mange disponible rum kan bruges til meget mere end vaskefaciliteter og opbevaring.

For tiden er her blandt andet fitnessrum og  vinkælder med tilhørende smagerum, mens to lækre badeværelser fuldender billedet af en bolig med uanede muligheder.

Velholdte udhuse og storslået natur

Ejendommens tre udhuse er også i fin og velholdt stand. Her er en carport med god plads til brændestabler, et redskabshus og en stald med fire hestebokse og sadelrum.

Hvis I vil holde heste, kan I genetablere en ridebane og græsningsfolde, hvor der i dag er juletræsplantage. Lige nu bliver et stort og naturskønt område anvendt som hjortefarm med dådyr – så her er også noget så bemærkelsesværdigt som en slagteplads.

Uanset hvad I vil bruge jorderne til, vil I formentlig stornyde den varierede og frodige natur, der inkluderer et skovklædt område med en rislende bæk, et jordstykke ved Gudenåens bredder og en vidtstrakt have med velpassede bøgehække, bål- og grillplads, frugthave og en lille sø.

Naturskønt og samtidig bynært

Trods den naturskønne beliggenhed bor I stadig tæt på alt, hvad I måtte få brug for i hverdagen.

I Ulstrup har I cykelafstand til skole, daginstitutioner, sportsfaciliteter, indkøb og stationen mod afgang mod Viborg og Aarhus. Togturen til Aarhus H tager 43 minutter, mens distancen kan klares på nogenlunde samme tid i bil.

Meget mere kan berettes, men vi synes, at I skal komme forbi til en fremvisning – det er den bedste måde at blive klar over, om det er jer, der skal føje næste kapitel til Sophielunds historie.

 • Udbygning 178 m²

Afstand til ...

 • Aarhus40 minutter
 • Indkøb5 minutter
 • Randers20 minutter
 • Skole, daginst. mv.5 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Niels Kristian Helbo Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser