Gl. Randersvej 14, Skjern Hovedgaard, 8850 Bjerringbro

Pragtejendom i naturskønne omgivelser ved Skjern med 24,8 ha jord med egen jagt og smukt haveanlæg

Dette er en enestående mulighed for at erhverve sig Skjern Hovedgård - en markant ejendom med en fascinerende historie og en fantastisk beliggenhed i den smukke landskab mellem de to jyske ”floder”, Gudenå og Nørreå. Med ejendommen følger en række gode udbygninger samt 24,8 ha jord med enge, landbrugsjord, egen jagt og et pragtfuldt haveanlæg.

Spændende historie tilbage til middelalderen

Helt tilbage i middelalderen lå der her en borg, som i samtiden blev omtalt som Skjern Slot. Ejendommen var på skiftende hænder op gennem historien, og blandt de mange ejere finder man Christian II’s rigshofmester Niels Eriksen Rosenkrantz. I det 17. Og 18. århundrede blev fundamenterne lagt for de nuværende bygninger – men den gamle borgruin er fortsat at finde på grunden.

Klassisk stil og herskabelig charme

Hovedhuset fremstår i smuk, klassisk herregårdsstil med hvidpudset facade, rødt helvalmet tegltag, smal kvist og frontispice. Førstehåndsindtrykket er særdeles herskabeligt, når man ankommer til ejendommen ad den lange allé, der munder ud i en flot grusbelagt gårdsplads. Midtfor troner hovedhuset flankeret af udbygningerne, der skaber en harmonisk symmetri. Helhedsindtrykket fuldendes af forvalterboligen, som er bygget i samme stil og ligger diamentralt modsat af hovedhuset, furbundet af en charmerende portbygning.

Ejendommen er blevet løbende vedligeholdt og fremstår i pæn og velholdt stand. Indvendigt i hovedhuset er der lyst og indbydende med en gennemgående herskabelig stil. Tonen slås allerede an i den elegante hall med muret pejs og imponerende loftshøjde takket være den åbne forbindelse til førstesalen. I stueplan er der endvidere flere sammenhængende stuer, et stort spisekøkken, et værelse og et gæstetoilet.

På førstesalen er der en stor møblerbar repos, tre værelser og to badeværelser. Fra reposen er der udgang til en skøn altan med en bjergtagende udsigt over det omgivende landskab. Her kan man skue langt ud over åbne marker, grønne enge og bølgende skovbryn, og der er intet, der forstyrrer den idylliske ro.

Gode udbygninger og naturskønne omgivelser

I tillæg til hovedhuset får man en hyggelig forvalterbolig i to plan plus kælder. Hertil kommer en maskinhal og en ridehal.

Til ejendommen hører et fantastisk haveanlæg med skønne terrasser, hvor naturen og de smukke omgivelser kan nydes på allernærmeste hold.

Landskabet omkring ejendommen bugter sig gennem det flotte ådalslandskab med grønne enge omgivet af kratbevoksede skrænter. Her er et rigt og varieret dyreliv med både grævling, ræv, ilder og vilde mink. Også plantelivet er alsidigt, og her finder man blandt andet hyld, tjørn, valmuer og lucerne, som tiltrækker masser af sommerfugle i sommerhalvåret.

Ejendommen ligger godt placeret midt mellem Randers, Viborg og Bjerringbro, og der er let adgang til motorvejen.

En historisk og herskabelig ejendom med masser af plads, masser af muligheder og en stor grund – midt i den smukke jyske natur.

 

 • Ridehal Ja

Afstand til ...

 • E4515 minutter
 • Hammershøj Skole5 minutter
 • Indkøb5 minutter
 • Randers15 minutter
 • Viborg20 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Torben Snedevind

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser