Korsvejen 11, Dollerup, 8800 Viborg

Landsted midt i naturen ved Dollerup Bakker tæt på skov og sø

Ejendom kan eventuelt købes med mindre jord end de udbudt HA

Midt i de fredede bakker i Dollerup finder man dette charmerende landsted, der tilbyder en naturrig beliggenhed ud over det sædvanlige. Selve ejendommen breder sig over et hovedhus fra 1920 og en mellembygning fra 1890, og man har i 2002-2003 foretaget en større renovering af huset, garager og stald, så stedet fremstår velholdt. Faciliteterne såvel som omgivelserne giver rig mulighed for jagt, fiskeri og dyrehold, og der er absolut tale om en sjælden chance for at komme helt tæt på den rå, uspolerede natur.

Omkranset af skov

Det kuperede terræn i Dollerup Bakker er ideelt til vandreture eller motion på mountainbike, og omgivelserne skifter karakter i takt med årstiderne. Området har således sneklædte skrænter om vinteren og frodige skove om foråret, men fælles for alle tidspunkter er den dybe ro, der dominerer stedet. 

Foruden lyngbeklædte bakker, smalle stier og ældgamle bøgetræer findes to søer, hvor der kan fiskes protein, mens dyrene da også drager nytte af det læskende vand. På søerne ser man undertiden svaner og blishøner.

Naturgrunden udgør 14,4 hektar med et fredet fuglereservat, storslået natur og den nærliggende Gelbæk, der rislende løber 400 meter i skel. Der er en 100 kilometer lang crossbane, gode traveruter, og udsigten til Troldeslugten er også lidt af et paradis med gamle, krogede træer.

Den gamle Hærvej går gennem grunden, og denne vej kan dateres tilbage til Harald Blåtand og vikingernes tid, og de har således sat deres fødder her. Man får endvidere et historisk vingesus fra Hald Hovedgård, der er et stort, kulturelt samlingspunkt. Hærvejen rykkes, hver gang der er opkørt hjulspor.

Mulighed for dyrehold og pendlervenlig beliggenhed

Nuværende ejer har holdt islandske heste, og rammerne hertil er da også perfekte. Dyrene kan græsse på de omkringliggende arealer, og der er dømt ren økologi, idet der kun har været naturlig gødning fra dyrene. Ved ejendommen er der fire hestebokse og friluftstald, og foruden islandske heste er der også græssende får.   

Når man befinder sig midt i alt dette, er det svært at begribe, at der ikke er langt til hverken Viborg eller Silkeborg, mens Aarhus kan nås på en times kørsel. Der er endvidere blot seks kilometer til Hald Ege med skole og hal, og i Dollerup er der et tæt sammenhold med fællesspisning, sangaften, foredrag og udflugter - og ikke mindst hestetræf og fællesridning. Midtjyllands Lufthavn nås på blot 15 minutters transport.

Stemningsfuld ejendom med masser af albuerum

Gården harmonerer med omgivelserne og præsenterer sig med hvid facade, dansk, blådæmpet tegltag og to terrasser med sol fra tidlig morgen til solnedgang. Garagebygningen består af to garager i den ene ende, hestebokse i midten og en fristald i modsatte ende. Derudover er der bygget en kørelade i 2000, hvor der er et ekstra værelse, som er godkendt til bolig. 

Hovedbygningen breder sig over halvandet plan, hvor overetagen blev istandsat i 2003, men underetagen blev moderniseret året forinden. Såvel garager som stald har også været gennem en transformation i 2002. I sidebygningen gemmer sig et værksted med direkte adgang til hovedhuset, og der er etableret mulighed for at lave varme, hvis man ønsker.

Husets hjerte er det fine køkken-alrum, der ligger i åben forbindelse med stuen. Stuen har de gamle, originale Pitch Pine-gulve, mens overetagen har fyrretræsgulve. Køkkenet er lavet i massiv ahorn fra svensk snedkeri med ensartede låger, der er bygget op på et fundament og toppet med en Corian-bordplade på den ene side og en stor træbordplade af massiv ahorn på den anden side. 

I stueplan er der tillige et bryggers med tilstødende viktualierum, gæstetoilet og badeværelse. I den østlige fløj er der endvidere et kontor med dobbeltdøre til master bedroom. Der er gulvvarme i hele stueetagen på nær køkkenet, og der er gulvvarme i badeværelset ovenpå. Hele overetagen er isoleret.

Der er tre fine brændeovne fra Morsø rundt omkring i boligen, og de er alle nøje udvalgt, så de stemmer overens med gårdens oprindelige æstetik, som blot understreges af den smukke udsigt til landskabet fra stuen og køkkenet. 

Overetagen har to værelser i hver sin ende, et badeværelse samt en stor stue med udgang til en lille altan. Heroppe er der vinduer fra Bøjsø, mens væggene i gavlene er pudset hvide. Ejendommen har pillefyr og varmepumpe.

 • Værksted 53 m²
 • Udbygning 100 + 49 + 66 m²
 • Lade 80 m²

Afstand til ...

 • Indkøb6 minutter
 • Midtjyllands Lufthavn18 minutter
 • Silkeborg37 minutter
 • Viborg16 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Niels Kristian Helbo Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser