Ydingvej 80, 8752 Østbirk

Stor ejendom med talrige muligheder omgivet af marker

Lige uden for Skanderborgs byskilt tæt på Østbirk finder man denne gård, der er opført i 1931, og som byder på et væld af indretnings- og anvendelsesmuligheder. Først og fremmest er der tale om hele tre boligenheder, hvorfor man snildt kan forestille sig et flergenerationskollektiv eller udnytte potentialet til udlejning. Omkring ejendommen smyger sig en stor have, og rundt om på grunden findes flere terrassemiljøer samt en åben gårdsplads, der binder det hele sammen.

Stuehuset - original charme

De tre huse præsenterer sig med røde mursten og hvide vinduer, hvoraf to udgør føromtalte boligenheder, mens den sidste bygning rummer et godt mekanisk værksted, svejserværksted og rigeligt med plads til, hvad end man måtte ønske. Den store hal på grunden er lejet ud til campingvognudlejning, hvilket giver et fornuftigt afkast.

Stuehuset breder sig over halvandet plan, hvor førstesalen byder på to gode værelser, en opholdsstue og et badeværelse. Sidstnævnte er flot renoveret i 2013 med grålige klinker, væghængt toilet samt en dekorativ halvmur med mosaiksten på den ene side og skifferfliser på den anden side mod badekarret. Herude er der tillige gulvvarme og en dobbeltbruser, og som en fin detalje har man genbrugt de gamle spær. 

Det er den originale, militærgrønne trappe, der binder førstesal og stueplan sammen. Der er lavet flere moderniseringer, som stemmer overens med stedets aura, men der er samtidig også mulighed for at sætte sit eget præg. 

I stueplan findes en hall, der åbner op for to stuer, som begge fører videre til samme dagligstue. Det er de originale plankegulve, der gemmer sig under laminatgulvet, og den største af stuerne har brændeovn. Den østlige stue kan oplagt fungere som spisestue, da denne har direkte adgang til køkkenet. Køkkenet fremstår velholdt og smyger sig i en vinkelform med plads til et lille spiseafsnit. Endelig har denne etage også et badeværelse - dette med brus.

Bolig to og tre - private boliger, der kan slås sammen 

Det andet hus er fra 2011 og bygget med gode materialer hele vejen igennem. Huset rummer to separate boligenheder, men disse to kan slås sammen, hvis man ønsker dette. 

Bolig to er ligeledes i halvandet plan, hvor den øverste etage rummer et spændende værelse med loft til kip og en åben struktur til etagen nedenunder. Værelset har ydermere dør ind til et kæmpe loftsrum. Stueplan har en stue, endnu et værelse samt badeværelse og køkken. Stuen har fået betongulv, gulvvarme og nye lofter omkring 2015, og her er højt til loftet og et fantastisk lysindfald. Køkkenet er hyggeligt indrettet med hvide elementer, en mørk bordplade og loftspots, mens badeværelset er tidløst udført med mørke klinker og bruseniche.

Den anden ende af bygningen indeholder bolig tre, hvor det imponerende opholdsmiljø udgør trumfkortet. Stuen har enorme glaspartier, der fører loftet til kip, og som åbenbarer den naturrige udsigt. Her der højt til loftet, og lys og luft strømmer ind i boligen. Stuen ligger i åben forbindelse med køkkenet, hvilket blot bidrager til den luftige atmosfære. Køkkenet har fyldningselementer, der harmonerer med gårdens charme, og derudover kan man se frem til to værelser, et disponibelt rum og et badeværelse. Badeværelset er ligeledes pænt og velholdt.  

En gammel godsvogn og smukke træer

Udenfor fortsætter den idylliske stemning, og man finder herude bøge- og asketræer, mirabeller og frugttræer. Der er syrentræer ved stuehuset, og der er hele fem terrassemiljøer, så hver boligenhed har sit eget uderum. På grunden gemmer sig også en gammel godsvogn, der bliver brugt til grill- og bålplads.

Ejendommen er omgivet af natur, og man har hverken langt til skoven eller Yding Skovhøj. Når hverdagen melder sin ankomst, er der kun en kort køretur til Østbirk, hvor der er skole, børnepasning og indkøb. Turen til Skanderborg Station kan tilbagelægges på under et kvarter, og til Aarhus er der blot en halv times kørsel. Med andre ord er man placeret i rolige omgivelser, mens man samtidig har kort afstand til byens faciliteter.

 • Erhverv 80 m²
 • Udbygning 607 m²

Afstand til ...

 • Aarhus27 minutter
 • E455 minutter
 • Indkøb4 minutter
 • Skanderborg15 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Niels Kristian Helbo Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser