Fejringhusvej 43, Lille Fejringhus, 8722 Hedensted

Kunstnerens egen villa med åben adgang til dalen omkring Tange Bæk

Set med nøgterne mæglerbriller er denne ejendom en arkitektonisk juvel med god plads, et enestående lysindfald og mange spændende muligheder. Det er en villa, som er opført i kvalitetsmaterialer, yderst velindrettet til familiens hverdag med fire store værelser og samtidig glimrende beliggende for enden af en lille, stille stikvej i Hedensted med direkte adgang fra haven til de hyggelige, rekreative arealer ved Tange Bæk. 

Herfra kan man spadsere til alt, hvad man skal bruge i dagligdagen i form af blandt andet skole, indkøb og daginstitutioner. Samtidig betyder nærheden til E45, at det kun tager godt et kvarter i bilen til Horsens og Vejle, mens Aarhus kan nås på under en time. Der er stiforbindelse til den lokale 18-huls golfbane.

En særlig kunstnerisk X-faktor

Dette er kort sagt en bolig, der lever op til så godt som alle den moderne families behov. Alligevel er der meget mere at komme efter på adressen – men det lader sig ikke så let indfange med mæglersprog. Man kan måske forklare det ved, at villaen har en særlig X-faktor.

Der er nemlig tale om en ejendom, der i lige så høj grad er et kunstværk som et hus, og som er opført af den anerkendte kunstner og designer Asbjørn Lønvig til sig selv, sin familie og sit arbejde. Fokus har været på at skabe en opløftende, inspirerende og andægtig atmosfære. Villaen er døbt ”Lille Fejringhus” – og er et sted, der skal opleves.

Ejendommen er blandt andet beskrevet i Berlingske, Jyllands-Posten og Bo Bedre samt i udenlandske medier – herunder et japansk tidsskrift. Den har aldrig tidligere været sat til salg.

Når man træder indenfor, fremgår det da også tydeligt, at det ikke er en hvilken som helst kunstner, som har stået for udformningen. Asbjørn Lønvig har udstillet på museer rundt i verden, eksempelvis i Rom, Chicago og New York, og han har været designer for Bang & Olufsen. Han står også bag en 20 meter høj skulptur ved indkørslen fra E45 til Hedensted, som bærer visse referencer til de blå søjler i boligens interiør.

Rummelig, detaljeorienteret og energioptimeret

Ejendommen stod færdigopført i 1988 og rummer 203 boligkvadratmeter, 111 erhvervskvadratmeter og to integrerede udhuse på henholdsvis 10 og 13 kvadratmeter, hvilket totalt er 337 etagemeter. Dertil kommer en integreret carport på 35 kvadratmeter.

Villaen er energioptimeret over de seneste år, så forbruget er kraftigt reduceret. Der er blandt andet skiftet vinduer og installeret varmepumpe, trådløs Danfoss link IT-styring af alle termostater, ligesom der er lavet IT-styring af gulvvarmen i fire forskellige rum. 

Et enestående opholdsmiljø

Store lodrette og skrå, næsten vandrette, vinduesflader præger boligen, der har højt til loftet og et åbent opholdsmiljø med køkken-alrum og stue i ét med direkte forbindelse til et meget højloftet rum, der mest af alt minder om en riddersal eller et kirkeskib. Dette rum er blandt andet blevet anvendt som galleri. 

Herfra er der ligeledes åbent til et aktivitetsrum eller atelier, hvor der er videre adgang til et stort depotrum. Der er lyse, ludbehandlede Trip Trap-gulve i opholdsmiljø, galleri og atelier, og overalt er der udsigt til haven og det parklignende areal ved bækken.
 
Utallige indretnings- og anvendelsesmuligheder

Boligens fire værelser fordeler sig praktisk, så det dejlige master bedroom ligger afsondret og har eget badeværelse. De resterende tre værelser ligger i sin egen afdeling, som der kan lukkes af til, og hvor der også er endnu et badeværelse og et rum, der i øjeblikket benyttes som bibliotek, men som tidligere har gået under navnet ’Klubhuset’ blandt børnenes legekammerater. 

Indretningsmulighederne er med andre ord utallige her på adressen. Her er endvidere et praktisk bryggers samt et gæstetoilet.

Inspirerende udearealer

Haven løber direkte over i parken – uden nogen hæk mod sydøst og sydvest – og er inspireret af Frank Lloyd Wrights huse i Oak Park Chicago, så ejendommen åbner sig op mod sine omgivelser. Alligevel er der flere ugenerede kroge både overdækkede og ude i haven, som byder på to gårdspladser, hvor der er rigtig godt med læ. 

Særligt den ene, som der er adgang til fra opholdsmiljøet, er skøn med sol dagen lang. Her kan man sætte sig med ryggen mod den solbeskinnede mur og indånde luftens spændende aromaer.

  Afstand til ...

  • Aarhus35 minutter
  • E455 minutter
  • Indkøb5 minutter
  • Skole, daginst. m.v.5 minutter

  Vil du kontaktes?

  Mægler

  • Thomas Langberg Kjærgaard

  • Ejendomsmægler MDE og DSE

  Andre kigger på disse boliger

  • Salgsvurdering

   Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

   Bestil salgsvurdering
  • Kundeudtalelser

   Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

   Se kundeudtalelser