Anes Høj 3, Alken, 8660 Skanderborg

Flot villa med udsigt til Mossø og skov

Denne charmerende og moderne villa ligger i den lille by Alken mellem Skanderborg og Ry. Huset er opført i 2003 og toner frem i det fredfulde, bølgende landskab, hvor man i sydlig retning kan lade sig betage af udsigten til Mossø og de høje træer mod sydvest. Haven er usædvanlig velanlagt, og den fine beliggenhed i Alken balancerer på fornemmeste vis det landlige terræn med vidtstrakte marker med en praktisk nærhed til alle hverdagens fornødenheder.

Et moderne, lyst hjem

Ejendommen er opført i 2003, og fra facaden fremstår den med et gennemført udtryk. Taget udgøres af sortglaserede tegl, og på strategiske steder på tagfladen har man installeret solceller, som i kraft af panelernes mørke farver præsenterer sig med en vis anonymitet. Tilsvarende er dele af murværket beklædt med sortmalede træpaneler, hvilket afføder et sammenhængende og smukt ydre. På husets sydlige side i førstesalsniveau har man etableret en skøn altan, der de facto er udformet som en svalegang og afsluttes af en overdækket terrasse ud for det oplagte soveværelse.

Beboelsesarealet opmåles til 204 kvadratmeter og er konfigureret i en spændende, nærmest organisk planløsning; man bør bemærke, hvordan der er arrangeret udgang via dobbeltfløjede døre fra næsten alle rum. Stueplanet centrerer sig om det flotte køkken-alrum, som modtager et rigt og behageligt lysindfald igennem den betragtelige, sydvendte glaskarnap og de store glasdøre. Rummets gulv prydes af mørke klinker, og køkkenet er udført med lyse fronter. Ved induktionskogeapparaturet er bordpladen af blankpoleret sten.

I forlængelse af køkkenet finder man et praktisk bryggers med egen indgang. Herudover er der to værelser, hvoraf det ene ligger i forlængelse af alrummet adskilt af en dobbeltdør, samt et badeværelse med separat bruseniche.

Førstesalen tilgås ad den smukke trætrappe i gangen som foruden at prydes af en åben etageadskillelse, der underbygger den gennemgående, luftige atmosfære, også byder på et charmerende koøje. På overetagen mødes man af en møblérbar repos, der tjener som fordelingsgang mellem de forskellige rum. Man har her tre værelser, en stue og et badeværelse med badekar samt bruseniche. Det ene værelse har tilknyttet walk-in-closet og indgang til det just omtalte badeværelse. Fra flere af værelserne samt stuen er der udgang til den skønne altan, hvorfra ejendommens hævede placering i landskabet lader den eminente udsigt komme til sin fulde udfoldelse.

Nøje anlagt have

Haven er skøn, og dens fortrinlige fremtræden kan blandt andet tilskrives samarbejdet med en dygtig anlægsgartner. Grundens knap 1.000 kvadratmeter er anlagt i plateauer, der bindes sammen af bløde kurver, og på hensigtsmæssige steder har man etableret terrasser, så man på alle tidspunkter af dagen har glæde af solen. 

Rundt om grunden er der plantet hække, så man kan færdes ganske ugeneret og uden at bemærke de forbipasserende på vejen, ligesom der på denne vis er sikret mange kroge, hvor man kan sidde i læ. Hele herligheden er naturligvis dekoreret af prydsomme vækster, der komplementerer den fine græsplæne – eksempelvis roser og trimmede træer.

Der er plads til to biler, cykler eller andre køretøjer i ejendommens carport. indeholdende to skure samt fuldt udnyttet loftrum til opbevaring.

I landlige omgivelser tæt på byens muligheder

Foruden den forrygende udsigt over markerne, søen og til træerne kan ejendommen bryste sig af en praktisk beliggenhed. I den lille landsby Alken finder man således en beboerejet købmand, der har åbent dagligt, og den nærmeste skole kan nås på omtrent et kvarter på cykel. 

I byen er der ligeledes gode forbindelser til den offentlige transport. Under 500 meter fra indkørslen og på blot fem minutter kan man tilgå det regionale tognet, hvor der er timedrift til henholdsvis Aarhus og Silkeborg. Ligeledes er afstanden til motorvejsnettet nem at opnå på blot seks minutter. Huset er højt placeret, og der kan derfor nydes godt af den nære beliggenhed til motorvej og togstation uden medfølgende støjgener.

Afslutningsvis må man ikke forglemme den storslåede natur, som man har særdeles gode muligheder for at opleve i nærområdet.

Afstand til ...

 • Aarhus23 minutter
 • Motorvej5 minutter
 • Skanderborg5 minutter
 • Toget5 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Thomas Langberg Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser