Borgergade 15, 8660 Skanderborg

Historisk ejendom i Skanderborg

I et af Skanderborgs gamle kvarterer ligger denne bindingsværksejendom med en raffineret kombination af moderne bekvemmeligheder og gammeldags charme. Huset er oprindeligt opført i 1738, hvad også inskriptionen over den sortmalede port bevidner, og på trods af det snart 300 år gamle byggeri, er planløsningen af nutidigt tilsnit med åbne og lyse opholdsrum.

Skønt familiehus

Boligarealet er på 243 kvadratmeter i alt og fordeler sig på halvandet plan. I stueplanet gives et stort, vinklet alrum, hvor Svane-køkkenet fra 2015 befinder sig i den nordvestlige ende. Køkkenet fremstår i et enkelt design med hvide, glatte fronter og en praktisk Corian-bordplade. Skønt det tager sig nydeligt ud, er det konfigureret med funktionaliteten for øje – blandt andet har man sørget for, at køkkenfaciliteterne kan håndtere madlavning i større skala, ligesom man har integreret en køkkenskriverplads ved kogeøens ene gavl. Som fuldendelse af det stilfulde udtryk har man valgt Vola-armaturer. 

Alrummets størrelse og de flotte Bøjsøvinduer med deres smalle sprosser er med til at underbygge den lyse og eksklusive fornemmelse, man får i rummet. Døre og vinduer i stueplanet er blev udskiftet i henholdsvis 2012 og 2017, ligesom toilettet i stueetagen blev renoveret i 2015.

I den nordøstvendte fløj befinder sig foruden tre værelser, hvoraf det ene er med hems, også et badeværelse med dobbeltvask og separat bruseniche. Bryggerset med egen indgang er ligeledes at finde i denne afdeling af boligen.

På førstesalen ligger først en stue med blotlagte hanebånd under det kipførte loft, der smyger sig under taget med interessante udspring ved karnapperne. Fra stuen tilgås det oplagte forældresoveværelse med tilknyttet badeværelse og påklædningsgang, og over fløjen findes to værelser i forlængelse af hinanden – for enden et disponibelt rum.

Charmerende gårdhave

Ejendommens udeareal udgøres af et hyggeligt gårdhavemiljø, der ligger indelukket og helt privat mellem de to længer. I haven findes udover en græsplæne også to terrasseområder, ligesom den prydes af høje træer i nordøstlige ende. 

Tættere på alrummet gives en flot pigstensbelægning, der omgives af flere store bede med dekorative, grønne buske. Et drivhus, hvor man kan dyrke de varmekrævende afgrøder og blomster, har man ligeledes til rådighed.

Bynær placering tæt på naturen

Ejendommens beliggenhed udmærker sig på flere måder. Først og fremmest bør man bemærke, at de omkringliggende huse i denne stille del af byen er opført i en lignende arkitektonisk stil. Dette er med til at underbygge en charmerende atmosfære i og ved boligen.

Derudover ligger huset særdeles velplaceret i forhold til at udnytte byens muligheder. Dagligvareforretninger i flertal befinder sig under 500 meter fra porten, og henholdsvis Morten Børup Skolen og Skanderborg Realskole kan nås på omtrent fem minutter på cykel. Pasningstilbud gives endnu tættere på.

Det er tilsvarende muligt inden for overskuelig afstand at opleve den flotte natur, der findes ved Skanderborg. I retning mod Slotsholmen mødes først Skanderborg Sø mod øst og Lillesø mod vest; fortsætter man tværs over holmen forbi Skanderborg Slotskirke ligger Dyrehaven, et stort, grønt skovområde.

Afstand til ...

 • Århus27 minutter
 • E456 minutter
 • Indkøb2 minutter
 • Slotsholmen1 minut

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Niels Kristian Helbo Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser