Oddervej 150, Ruds Kildegård, 8660 Skanderborg

Gammel slægtsgård med udsigt til Skanderborg Sø

Omgivet af marker sydøst for Skanderborg og med en bjergtagende udsigt til søen ligger Ruds Kildegård, der er en gammel slægtsgård udflyttet fra Skårup i begyndelsen af 1800tallet. Oprindeligt befandt gården sig inde i Skårup, hvor alle gårdene lå samlet, men da man gennemskuede fordelen ved at opdele jorden på andre måder, flyttede man gården til dens nuværende placering. De eksisterende bygninger er opført i begyndelsen af 1900tallet, og inden døre har man bevaret den oprindelige charme og herskabelige æstetik. 

Navnet Ruds Kildegård kommer af, at der ved ejendommen udspringer en hellig kilde, som folk i tideligere tider besøgte for at søge helbredelse. Kilden yder omtrent 800.000 liter i døgnet, og det vand, som gården ikke nyder godt af, løber ud i Skanderborg Sø.

Fritidslandbrug med mulighed for jagt og hestehold
Der er reelt tale om et fritidslandbrug, hvor man har bevaret omkring ni hektar jord, der dækker over korn og græsarealer. Der er rig mulighed for at fortsætte landbrugsdelen, men man kan også lægge det hele ud i natur eller græs, hvis man ønsker dette. Det åbner muligheden for heste- eller dyrehold, og der er generelt utallige måder at udnytte ejendommens potentiale. 

Der er gode jagtmuligheder på grunden, hvor rådyr til tider kigger forbi, mens en flok tilbagevendende fasaner gør ophold under det over 100 år gamle æbletræ i haven hver vinter. Haven er privat og beriges med smukke solnedgange over søen med ofte hav- og fiskeørne svævende hen over ejendommen. 

Her får man naturen helt tæt på, men samtidig en fordelagtig placering i smørhullet mellem de større vækstbyer i Østjylland. Der er skolebus for enden af markvejen, mens det tager under ti minutter i bil til Skanderborgs butikker, caféer og kulturtilbud.

Energiforbedret og velbevaret charme
Ejendommen er løbende vedligeholdt, istandsat og energiforbedret, og på laden er der placeret et solcelleanlæg, der kører på den oprindelige afregningsmetode, der nemt kan blive en lukrativ ordning. 

Udbygningen er af nuværende ejer blevet brugt til opmagasinering af store køretøjer, mens den ene længe udgør en tidligere kostald med malkerum og lade, der nu er etableret med to garager med elektriske porte. Ligesom grunden tilbyder bygningen mange forskellige anvendelsesformer. 

Mellem stuehuset og udbygningen er der en åben gårdsplads, hvor gæsterne kan parkere bilen. 

En bolig i halvandet plan
Ejendommen består af et indbydende stueplan og en stor førstesal, hvor potentialet endnu en gang må understreges. Heroppe venter en udsigtsstue med egetræsgulv, loft til kip og blotlagte bjælker. I den ene ende gemmer sig en hyggelig brændeovn, mens den modsatte ende åbner op for en svalegang med udsigt til omgivelserne. Førstesalen rummer endvidere et enormt, åbent loft, der kan indrettes, som man har lyst. På nuværende tidspunkt bliver det brugt til opbevaring.

I stueplan er der i spisestuen og på de tre værelser ligeledes egetræsgulv, mens dagligstuen er udført med et håndlagt sildebensparket af egetræ. Man har bevaret den oprindelige dørbemaling i stuen, og generelt præsenterer boligen sig med lyse og store rum. 

Køkkenet er velholdt med elementer fra JKE-design og en massiv bordplade i egetræ. Bag bordpladen er væggen udsmykket med blågrønne, glasklare mosaiksten, og der er endvidere plads til et mindre spiseafsnit, mens middagen kan serveres i den tilstødende spisestue med en stemningsskabende brændeovn og dobbeltdøre til terrassen.

Der er gulvvarme i køkkenet, baggangen og på badeværelset. Sidstnævnte har bidet, bruseafsnit og badekar, mens der i den anden ende af denne etage findes et gæstetoilet. Endelig venter et bryggers.

 • Udbygning Samlet 936 m²

Afstand til ...

 • Aarhus25 minutter
 • E4510 minutter
 • Indkøb9 minutter
 • Skanderborg9 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Niels Kristian Helbo Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser