Kærsholms Møllevej 8, Kærsholm Mølle, 8620 Kjellerup

Gammel vandmølle nær Kjellerup – unik perle midt i naturen

Med flere små søer og den stærke strøm i Tange Å kommer man hurtigt til at vænne sig til den afstressende lyd af rindende vand, hver gang man åbner vinduet. Ejendommen var da også tidligere en vandmølle, som kan dateres helt tilbage til 1803, hvor ejeren af Neder Kjærsholm Hovedgaard fik den bygget. 

Stedets historie kan tydeligt fornemmes på den stenbeklædte gårdsplads, hvor der står en gammel vandpost ved de renoverede udhuse, og hvor man også får adgang til det stemningsfulde hovedhus, der i dag huser boligen.  

Sjældne fugle og store vandsalamandere

Dengang som nu omgives de flotte, velholdte bygninger af skov, vand og bugtende bakker. Foruden det rindende vand kan man ligeledes høre fuglesangen fra nogle af de sjældne fugle, der indimellem kigger forbi den frodige mosegrund på lidt under halvanden hektar. Nu og da vil man også få øje på de store vandsalamandere, som lever her.

Alt præsenterer sig pænt og indbydende på hovedhusets 195 boligkvadratmeter, som præges af gennemgående lækre kvalitetsmaterialer og mange charmerende, oprindelige detaljer inde som ude. Der er eksempelvis synlige kampesten i soklen og massive træskodder og -døre med smedejernsbeslag på underetagen. 

Store, renoverede udhuse

Boligen fordeler sig over to etager, og dertil kommer et stort, uudnyttet loftsrum, som i øjeblikket benyttes til opbevaring. Samtidig giver de to udhuse 237 kvadratmeter, der blev grundigt istandsat og isoleret i 2018. De er indrettet med flere gode og opvarmede værkstedsrum, hvoraf det største har meget højt til loftet og en høj, bred port. Her er også garage. 

Næsten uanset hvor man befinder sig i boligen, kan man nyde en grøn udsigt. Underetagen er indrettet med to værelser, to disponible gennemgangsrum, et ekstra køkken og et rummeligt badeværelse plus en atmosfærefyldt gildesal med klinkegulv og et buet, småsprosset vindue med kig til vandet. 

Stemningsfuld bolig

På overetagen ligger yderligere et enkelt værelse, en rummelig stue, et stilfuldt, renoveret badeværelse og et højloftet køkken-alrum med åben forbindelse til en lys udestue, som er inkluderet i boligen. Ved udestuen står en gammel brændeovn, og fra køkken-alrummet leder en trappe op til en god, møblérbar repos, som giver adgang til det disponible loftsrum.

Der er en helt særlig atmosfære i boligen. Blandt meget andet kan der fremhæves de synlige loftsbjælker og de gennemgående originale, hvid- og guldmalede døre i massivt træ med dørhåndtag i messing og træ. Køkkenet er desuden snedkerlavet med runde porcelænsgreb, træelementer og en messinghåndvask med messingarmatur.   

Eksklusive materialer

Også badeværelset nyder godt af fine snedkerdetaljer og unikke materialer. Der er eksempelvis bronzeklinker i den murede bruseniche, hvor armaturet er i messing, og på badeværelsesmøblet i massivt træ står en topmonteret, guldbelagt porcelænsvask. 

Fra overetagens stue leder en terrassedør ud til en solrig hævet træterrasse med kig til søerne, åen, skoven og de bølgende marker mod nord. Haven minder mest af alt om en park, som omgives af skov til tre sider. Her er en romantisk pergolagang, hvor klatreplanterne vokser, og der er en buet træbro, som leder over åen. Der er adgang til gårdspladsen via en allé. 

Let logistik

Omgivelserne er med andre ord fredfyldte og naturskønne. Samtidig er der ikke længere til Kjellerup, end at turen kan klares med 15 minutter i cykelsadlen. Her ligger alt, hvad man skal bruge i hverdagen. I bilen kan man nå til Silkeborg og Viborg på godt 20 minutter og til Aarhus på under en time.

 • Værksted 146 m²

Afstand til ...

 • Aarhus40 minutter
 • Herning35 minutter
 • Silkeborg20 minutter
 • Smuk natur0 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Thomas Langberg Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser