Solgt

Vinderslevholmvej 57, Hingeballe Skov, 8620 Kjellerup

Historiemættet ejendom med 30 hektar skov i naturen mellem Silkeborg og Viborg

Den absolutte uforstyrrethed og det spektakulære naturlandskab er noget af det, der kendetegner placeringen her ved Hinge Sø mellem Viborg og Silkeborg. I midten af det hele har denne pragtfulde landvilla ligget i over 100 år, og takket være flere istandsættelser præsenterer den 475 kvadratmeter store bolig sig særdeles nydeligt. Bindingsværksvillaen med det herskabelige præg suppleres af flere udhuse samt 30 hektar privat fredskov med suveræne muligheder for spadsereture, naturoplevelser og jagt.

Udsigt til og oplevelser i naturen

Ejendommen er placeret helt privat i skovbrynet for enden af en lang grusvej. Fra den idylliske position kan man uforstyrret nyde udsigten over de omkringliggende engområder, der strækker sig til Hinge Sø med Vinderslevgaard Herregård ved bredden. Det uspolerede landskab byder på varierede naturoplevelser og et rigt dyreliv, og begge dele kan man komme helt tæt på i den tilhørende skov, hvori der er gode veje og stier. Med sit kuperede forløb og små vandløb byder den på adskillige spadsereruter på egen matrikel, og da der ikke er drevet jagt på jorden i årtier, er særligt rådyrbestanden god. Lidt utraditionelt for det midtjyske er der tale om primært løvskov, og de store arealer er løbende udtyndet og tilplantet.

Den naturskønne beliggenhed til trods er der blot en fem minutters køretur til skole og daginstitution i Vinderslev, mens nærmeste indkøbsmuligheder ligger i Kjellerup. Viborg kan nås på små 20 minutter, og Silkeborg er en anelse tættere på. På turen til Silkeborg passeres motorvejen, så også Aarhus, Herning og resten af landet er inden for rækkevidde.

Velholdt villa med udenlandsk inspiration

Historien fortæller, at en tysk baron i 1917 lod villaen opføre. De nærmere omstændigheder omkring tilblivelsen står lidt hen i det uvisse, men sikkert er det, at der siden da er passet godt på ejendommen. På ejendommens BBR er der noteret, at ejendommen er en legatejendom, hvilket er et yderst sjældent syn.

Den dekorative bindingsværksfacade er løbende vedligeholdt, og det østrigske spåntag af lærketræ er udskiftet efter alle kunstens regler. Det samme gælder tagets kobberspir og -skorstensinddækninger, der øverst oppe fuldender det imposante bygningsværk. Gennem årene er der også lagt dræn omkring bygningen, mens der inden døre er trukket ny el og moderniseret efter behov. I 2017 har ejendommen fået kommunal vandtilslutning, og der er forberedt til fibernet.

Elegante detaljer og masser af plads

Villaens gavmilde plads er fordelt på stueplan og førstesal. Hertil kommer på anden sal to værelser og et loftsrum, mens man under huset finder to kældre til henholdsvis vin og anden opbevaring. Stueplan er indrettet med en stor stue, hvor den synlige loftskonstruktion sammen med lyset og udsigten fra de sprossede vinduer skaber en yderst behagelig atmosfære. Stuen byder endvidere på en muret pejs, og under gulvtæppet er det originale plankegulv at finde.

Fra stuen fører franske døre på fornem vis videre til en prægtig spisestue med mønsterlagt parket og indbyggede serviceskabe. Køkkenet er meget praktisk placeret nært ved, og foruden den gode arbejdsplads i køkkenet får man her glæde af både bryggers og viktualierum. Stueplan rummer også to værelser, et badeværelse og en præsentabel hall med pejs og buet indgangsparti. På førstesalen er yderligere fire værelser og et badeværelse placeret, og mens et værelse har walk-in-closet, byder et andet på balkonudgang.

Anvendelige udhuse og en have, som ligeså er noget ud over det sædvanlige

De mange udhuse, der hører til ejendommen, tæller blandt andet en dobbeltgarage, som er senest er tilbygget i 2005 og et maskinhus. Hertil kommer en bygning med værksted, fyrrum og to disponible rum. Udenfor får man desuden glæde af en sydvendt have med flere solrige terrassemiljøer samt en hyggelig havepavillon, hvilket giver de bedste forudsætninger for at nyde den fabelagtige ro og udsigt i
alle vejrlig.

Det er med andre ord en historisk og uovertruffen velholdt landvilla med masser af plads og sjæl omgivet af egen fredskov, Hingeballe Skov, der her på Vinderslevholmvej 57 er klar til at byde velkommen.

  Afstand til ...

  • Aarhus40 minutter
  • Hinge sø2 minutter
  • Silkeborg15 minutter
  • Skov og naturUden for døren

  Andre kigger på disse boliger

  • Salgsvurdering

   Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

   Bestil salgsvurdering
  • Kundeudtalelser

   Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

   Se kundeudtalelser