Allingskovgårdsvej 11, Lysemosegård, 8600 Silkeborg

Stor, skøn landejendom nær Grauballe nord for Silkeborg – plads til let industri tor, skøn landejendom nær Grauballe nord for Silkeborg – plads til let industri

Med to skønne stuer en suite og et dejligt køkken-alrum med klinkegulv og gulvvarme er der godt med plads og stemningsfulde rammer for samværet i denne landejendom nær Grauballe nord for Silkeborg. Alle stueetagens tre opholdsrum har et fantastisk lysindfald fra syd, og køkken-alrummet har dobbelte, småsprossede terrassedøre til en solrig fliseterrasse, der afgrænses af læmure til begge sider, så der hurtigt bliver dejligt lunt både forår og efterår.

Her smelter det charmerende opholdsmiljø og det landlige køkken sammen med ejendommens smukt anlagte have. Der er et hyggeligt, grønt kig, og maden kan hurtigt bæres fra køkkenet og ud på terrassen, hvor der er god plads til at hele familien kan sidde – og også til, at der kan komme spisende gæster forbi. Den største af de to stuer kan desuden fremvise en charmerende pejs. Også herfra er der udgang til terrassen.

Kvalitetsudbygninger på mere end 1.000 kvadratmeter

Der er i det hele taget rigtig god plads på ejendommen, som også rummer hele seks værelser i stuehuset, og som derudover kan præsentere udhuse på mere end 1.000 velisolerede kvadratmeter til sammen. Det giver mange spændende anvendelsesmuligheder – eksempelvis for at have let industri.

Udbygningerne rummer blandt andet en hestestald med høloft, en stor, højloftet lade, et rummeligt værksted med tilhørende toilet og et åbent maskinhus uden søjler. Både laden og maskinhuset har høje, elektriske aluporte.

Alle udhuse er fuldmurede og af høj kvalitet med musse- og rottesikring for hulmuren. Her er desuden hundegård, hønsehus og carport til tre biler. Derudover får man glæde af en stor parkeringsplads, ligesom der er kørevej om samtlige udebygninger, så der er nem adgang til dem alle sammen.

Frugtplantage, to søer og god jagt

Grunden tæller mere end 11 hektar land og ligger fredeligt tilbagetrukket fra Allingskovgårdsvej for enden af en privat markallé. Syd for hovedhuset ligger en stor, parklignende have med frugtplantage og en sekskantet havepavillon, der forlænger sæsonen. Haven har hele fire terrasser, og i frugtplantagen kan man plukke æbler, blommer, kirsebær og moreller. Her er en skøn fred og ro.

Derudover hører også et stort, vildt naturområde med til ejendommen. Her ligger en eng, hvor hestene kan græsse, ligesom der er to søer, tre små skove og en glimrende jagt med alle vildtarter plus ænder og gæs. Dog er kronvildtet strejf.

Seks værelser og udsigt til Gern Bakker

Hovedhuset blev opført i 1942 og præsenterer sig flot og solidt med rødt murværk og murede gavle samt gesims hele vejen rundt. Her fordeler 279 boligkvadratmeter sig over halvandet plan, der fremstår indbydende og velholdt – klar til indflytning.

Foruden de to stuer i stueplan nyder hovedhuset godt af endnu en stue, der ligger på sin egen førstesal og har lysindfald fra øst, vest og nord. Her er et pænt, massivt plankegulv og sprossevinduer med udsigt til ejendommens allé og Gjern Bakker.

Boligens seks værelser fordeler sig med to i stueplan og fire på førstesalen. Det ene værelse har et kvistvindue med en naturskøn udsigt over markerne mod syd. Der ligger ligeledes et stort badeværelse på etagen, og der er også badeværelse i stueplan.

Ti minutter til Silkeborg

Som en ekstra praktisk detalje skal det bemærkes, at der fra køkkenet er adgang til en kælder på 28 kvadratmeter. Kælderen har egen indgang, viktualierum og gode bryggersfaciliteter med vaskemaskine og tørrerum.

På trods af de landlige omgivelser er også beliggenheden på mange måder praktisk. Fra adressen tager det ikke mere end ti minutter at cykle til indkøb, skole og idrætsfaciliteter i Grauballe. Der er desuden bare ti minutters køretur til Silkeborg og tre kvarter til Aarhus. Tre kilometer fra adressen ligger en rideklub.

 • Carportareal 128 m²
 • Erhverv I alt 465 m²

Afstand til ...

 • Indkøb4 minutter
 • Motorvej rute 1510 minutter
 • Silkeborg by15 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Niels Kristian Helbo Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser