Søndergade 1, 8464 Galten

Herskabelig villa i Galten

I midten af Galten by, omtrent 20 kilometer vest for Aarhus, finder man denne historiske ejendom, der oprindeligt blev opført i 1906, senere væsentligt udbygget og moderniseret.

Stedet har gennem 90 år været lægebolig. Historisk blev byens apotek opført på den modsatte side af vejen ti år senere. Villaens facade fremstår yderst charmerende med hvide dannebrogsvinduer, vildvinklædte mure og chaussébelagte arealer ud mod byens hovedgade. Et helvalmet mansardtag fuldender boligens herskabelige arkitektur og de mange mansardkviste skaber et fornemt lysindfald på husets første sal og giver ejendommen et på én gang hyggeligt og majestætisk udseende fra alle sider.

Villa med stil
Bygningens æstetik genfinder man på de 315 etagemeter, som ejendommen opmåles til. Villaen er opført i en vinkelform, og centralt i boligens stueplan gives to store stuer, der er forbundet via franske døre, samt integreret havestue. Fra denne er der udgang til en læ-fyldt sydøst vendt terrasse. De anseelige glaspartier giver et behageligt lysindfald. Alle disse stuer har listeloft og de originale plankegulve har gennem årene været beskyttet af tæpper og vil således kunne holde mange år frem.

Fra den ene af stuerne, spisestuen, er der forbindelse til et gammelt snedkerfremstillet køkken, hvor der er brede stålborde omkring den integrerede køkkenvask og omkring induktionskomfuret. Rummets størrelse gør at man nemt får plads til et mindre spisebord ved det vestvendte vindue. Fra køkkenet er der adgang til både gadeplan og kælderetage. I kælderen på 39 kvadratmeter gives et vaskerum, en vinkælder og et viktualierum, og endnu en udgang til privat parkeringsområde.

Videre i stueplanet findes en mindre hall, hvorfra der er adgang til henholdsvis husets hovedentré med tilknyttet gæstetoilet, samt en mellemgang med fajancehåndvask og indbyggede skabe med god plads til overtøj. I stueetagens vestlige ende, der fortsat er registreret som erhvervsareal, ligger den oprindelige lægekliniks venteværelse samt to store, sydvestvendte kliniklokaler med et væld af historiske detaljer – heriblandt dobbeltdøre, indbyggede skabe fra gulv til loft og en håndvask.

Veldisponeret førstesal
Fra hallen leder en bred trappe op til den højloftede, veldisponerede førstesal, som ligeledes er med plankegulv under væg-til-væg uldtæpperne. En rotunde giver adgang til i alt 6 værelser, der alle er udstyrede med rummelige, indbyggede skabe. I det største af soveværelserne (tidligere to værelser) er der udgang til en stor østvendt altan med flot udsigt mod haven, Galten by og oplandet. Førstesalen rummer tillige et pænt badeværelse med badekar og terrazzogulv, og derudover separat toilet. Via en trætrappe er der adgang til det store uudnyttede loft.

Skønne udearealer 
Haven er ugeneret og privat, dersom den er indhegnet af en hvidmalet mur med teglkroner, og da huset er placeret optimalt på grunden, knytter der sig til ejendommen et ganske betragteligt udeareal. Haven er velanlagt med adskillige gamle frugttræer og smukke, høje træer, der skaber skønne små rum på plænen, hvor man naturligt får lyst til at slå sig ned.
Haven rummer også en pergola, to mindre vandbassiner med springvandspumper og et væld af dekorative buske. Grunden er forholdsvist vedligeholdelseslet, men potentialet for at bygge videre på det gode, nuværende fundament er stort, hvis de grønne fingre måtte ville det.

En fremragende beliggenhed
Ejendommen ligger i hjertet af Galten, så afstandene til hverdagens gøremål er særdeles overkommelige. Der er to minutters gang til offentlig transport til hhv. Aarhus, Silkeborg og Skanderborg. Folkeskole og daginstitutioner er alle indenfor gåafstand, hvilket også gør sig gældende for byens mange dagligvarebutikker, specialbutikker, sportshallen, tandlæger, stort lægehus, skaterbane, bibliotek og BIO Huset (kombineret biograf og kulturhus). Galten er en aktiv by med et levende lokalmiljø. Udenfor bymidten findes et veludviklet stisystem og et naturskønt opland, som indbyder til lange gå-, cykel- eller løbeture.

Galten/Skovby er koblet på motorvej E45 via Silkeborgmotorvejen, og såvel Aarhus som Silkeborg og Skanderborg kan nås på omtrent tyve minutter i bil. Galten ligger i Skanderborg Kommune (ca 62.000 indbyggere).

 • Erhverv 105 m²

Afstand til ...

 • Aarhus20 minutter
 • Butikker mv. 0 minutter
 • Motorvej5 minutter
 • Silkeborg20 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Thomas Langberg Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Sælg min bolig

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser