Rosensgade 93, 8300 Odder

Historisk villa i Odder

Denne palælignende villa blev oprindeligt opført i 1878 som enkesæde til Rathlousdal Gods, der ligger omtrent én kilometer mod øst ad den smukke allé. I dag snart 150 år senere står ejendommen exceptionelt velholdt, og man har værnet om adskillige originale detaljer, ligesom de mange renoveringer og forbedringer er udført i tydelig, respektfuld overensstemmelse med husets arkitektur og sjæl. Således præsenterer ejendommen sig som en fornem syntese mellem det gamle og det moderne, det konservativt restaurerende og det nutidigt funktionelle.

Vellykkede renoveringer

Fra facaden tager ejendommen sig smuk ud. De røde mursten er besmykket med ornamenteringer rundt om de koblede vinduesrammer, og på gavlene har man sågar over vinduerne dekoreret med frontispicer. Murene indrammes af pudsede, hvidmalede felter, der strækker sig hele vejen op til gavlspidsen, hvor udsmykningen afrundes ved den kunstfærdigt udførte sternudsmykning, der velsagtens er ejendommens signatur. Alle vinduer og udvendige døre blev udskiftet i 2012/2013.

Den periode, hvor villaen blev opført, var fra et arkitektonisk synspunkt karakteriseret ved en vis sammenblanding af de foregående epokers stilarter, hvorfor den undertiden kaldes for ”historicisme”. Sammensætningen af byggestile findes også ved denne ejendom, hvor det blandt andet er den netop beskrevne facade, der træder frem som den klareste repræsentant for periodens flotte æstetik.

Herskabeligt udtryk

Villaens beboelsesareal opregnes til 303 kvadratmeter, og som man træder ind i boligen, mødes man først af hallen, der prydes af et smukt, originalt loftsmaleri med væsentlige kunstneriske kvaliteter. Herfra ledes man gennem biblioteket, der er arrangeret med specielt fremstillede, indbyggede reolsystemer, som smyger sig henover døren, der leder ind i husets største stue.

Stuens massive egeparketgulv lagt i mosaikmønster er gennemgående i mange af stueetagens rum, og ad de høje vinduer vendt mod sydøst strømmer et behageligt lysindfald. Denne stue prydes videre af en masseovn beklædt med hvide klinker og en elegant messinglåge, der er opført på stedet. 

Gennem de franske døre tilgås endnu en smuk, højloftet stue, og fra denne er der forbindelse til henholdsvis et kontor og et udendørs terrasseareal fra 2017. Yderligere gives en udestue, der er opført af materialer fra Rathlousdal Gods. 

Køkkenet har gennemgået en omfattende renovering i 2019, hvor man bevarede de oprindelige, snedkerfremstillede skabselementer, men udskiftede bordpladen, der nu udgøres af glat skifer. Hvidevarerne blev ved samme lejlighed udskiftet til kvalitet fra Smeg, og såvel vasken som armaturet er af messing.

Stueetagen afsluttes af et værelse og et toilet, mens den svungne trapper leder til den gennemrenoverede førstesal. Her finder man tre regulære værelser, hvoraf det ene har kipført loft og tilknyttet et walk-in-closet. Badeværelset har tilsvarende synlige haneband under kiploftet og fremstår med eksklusive Made a Mano-klinker på gulvet, ligesom inventarets bordplade af samme fabrikat er specialfremstillet. Der er etableret både fritstående badekar og en stor bruseniche.

I kælderen på 178 kvadratmeter har man seks disponible rum, et bryggers og et værksted. Carporten er integreret, så boligen kan tilgås direkte.

Skøn have og en fordelagtig beliggenhed

I 2017 omlagde man den parklignende have på 3.671 kvadratmeter, så den nu toner frem med taksbuske, der opdeler grunden i forskellige zoner. Baghaven grænser til et skovbælte, og rundt om på grunden finder man utallige, gamle træer, hvoraf nogle stammer fra husets opførsel. Den flotte skiferterrasse på omtrent 100 kvadratmeter matcher ejendommens øvrige stil, og på den modsatte side af grunden står charmerende akacietræer.

Skønt boligen har en ugeneret og privat beliggenhed, hvor de mange grønne træer bibringer en beroligende stemning, er afstandene til hverdagens fornødenheder kort. Rathlouskolen nås på få minutter til fods, mens indkøbsmuligheder, offentlig transport og Odder centrum befinder sig cirka én kilometer mod øst. Distancen til Aarhus centrum tilbagelægges på en halv time i bil.

Afstand til ...

 • Aarhus C25 minutter
 • Badestrand10 minutter
 • Indkøb2 minutter
 • Skole, daginst. m.v.2 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Thomas Langberg Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Sælg min bolig

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser