Vinkelvej 6A, Funch Thomsens Minde, 8240 Risskov

Stor, stemningsfuld patricierejendom i Risskov med udsigt til Aarhus Bugt

Blandt mange lokale i Risskov kendes denne ejendom som ”huset på bakken”.  Villaen troner nemlig majestætisk over Nordre Strandvej på toppen af en græsbeklædt bakke. Og med sine mange kvadratmeter, den elegante, hvidpudsede facade og de store palævinduer ned mod vandet er det en ejendom, som skiller sig ud.

Ugeneret og fredeligt

Beliggenheden så højt i terrænet betyder, at der både er fuldstændig ugeneret og behageligt fredeligt inde i boligen og ude på de smukt anlagte og sydlandsk inspirerede arealer omkring huset. Samtidig er der en fabelagtig udsigt til Aarhus Bugt fra både første og anden sal. Særligt om sommeren er her en behagelig, afslappet stemning på adressen, hvor man fra den tilbagetrukne position kan følge med i livet ved stranden uden at befinde sig midt i trafikken og støjen. Får man selv lyst til en frisk svømmetur, tager det ikke mere end maksimalt fem minutters spadseretur fra baghavens smedejernslåge til bølgerne i bugten.

Fire forskellige ejere

Blot fire forskellige ejere har haft ejendommen, siden den blev bygget i 1905. Oprindeligt blev den opført for Theodor Julius Funch Thomsen, der var ejer af Aarhus Stiftstidende, og siden har den blandt andet været anvendt som rekreations- og feriehjem for danske præster og deres nære. Også den berømte forsvarsadvokat Bent Nielsen boede her med sin familie fra 1965 til 1999.

Hyggelig og hjertelig atmosfære

I dag fremstår boligen på trods af de hele 425 kvadratmeter både hyggelig og hjertelig. Og man fornemmer tydeligt historiens vingesus, når man bevæger sig rundt i de mange forskellige afdelinger. Her er højt til loftet samt en udsøgt, detaljeret stuk, der varierer fra rum til rum. Og her er fine originale indbygningsskabe og slagbænke samt et springvand i den rummelige og lyse hall, som desuden har et stemningsfuldt kig til husets bindingsværksbeklædte fløj. Samtidig er boligens løbende renoveret med øje for stedets særlige atmosfære. Der er eksempelvis lavet radiatorskjulere i oprindelig stil, mens den gamle hoveddør er udskiftet med en mere moderne model, der takket være godt snedkerarbejde fremstår fuldstændig som var den original.

Fire stemningsfulde stuer

Stueetagen byder på hele fire stuer en suite, der hver især udmærker sig ved sit eget særpræg. Pejsestuen har eksempelvis en stemningsfuld pejs og en buet vindueskarnap, mens havestuen har fine sprossevinduer og et enestående lysindfald. Opholdsstuen kan præsentere god gulvplads og endnu en vindueskarnap, mens spisestuen nyder godt af høje, originale vægpaneler. Køkkenet er endvidere stort med fine fyldningslåger, terrassedør, et åbent ildsted og en kobberbeklædt kogeniche.

Mange indretningsmuligheder

Førstesalen tilbyder rigtig mange indretningsmuligheder. Her er to badeværelser og hele fem værelser uden gennemgang, så der er god plads til et afsondret master bedroom samt eksempelvis en stor, privat teenageafdeling. En trappe fører i øvrigt videre til en anden sal, hvor der befinder sig ét stort, åbent rum, der har loft til kip, synlige loftsbjælker, et lyst trægulv og husets smukkeste havudsigt. Foruden boligen byder ejendommen også på en garage på 30 kvadratmeter samt på 175 kvadratmeters kælder med både vin- og fitnessrum samt et godt lysindfald. Der er ligeledes et stort orangeri fra 2018, som giver mulighed for at få det optimale ud af udearealerne i forårs- og efterårsmånederne.

Sydlandsk atmosfære

Udenfor fremgår det tydeligt, at en havearkitekt med særskilt god fornemmelse for at skabe uderum står bag anlæggelsen af de flisebeklædte arealer, som bevæger sig hele vejen rundt om villaen. Her er rigtig godt med læ og flere hyggekroge med blandt andet en hængebænk og en udepejs. Og så er det til at finde sol herude dagen lang. Samtidig er grunden både frodig og nem at holde med bunddække, førnævnte fliser og flere gamle træer.

Særligt sammenhold

Slutteligt må vi fremhæve den tilbagetrukne beliggenhed på Vinkelvej - en vej som også huser mange andre imponerende ejendomme og har en god blanding af folk i alle aldre. Her kan man nemt til- og fravælge samværet og det specielle sammenhold med vejens beboere, som månedligt mødes over en kop kaffe. Det skal ligeledes bemærkes at strandvejens gode restauranter, caféer og spændende butikstilbud ligger inden for kort gåafstand, og at det samme gælder for både børnehave, skole og gymnasium. Ris Skov ligger fem minutters cykeltur fra adressen. Og på lidt over fem minutter mere i cykelsadlen kan man nå Aarhus Midtby.

  Afstand til ...

  • Den Permanente3 minutter
  • Emmerys2 minutter
  • Indkøb3 minutter
  • Risskov gå- og løberuter3 minutter

  Vil du kontaktes?

  Mægler

  • Niels Kristian Helbo Kjærgaard

  • Ejendomsmægler MDE og DSE

  Andre besøgende har kigget på disse boliger

  • Salgsvurdering

   Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

   Bestil salgsvurdering
  • Kundeudtalelser

   Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

   Se kundeudtalelser