Vagtelvej 11, Frydenhøj, 8210 Aarhus V

Klassisk murstensvilla med eventyrlig have i Fuglekvarteret i Aarhus

Det er ikke uden grund, at det attraktive Fuglekvarter i Aarhus er populært. Her er man centralt placeret med uddannelsesinstitutioner og Midtbyens gastronomiske og kulturelle tilbud inden for cykelafstand, mens man samtidig nyder godt af områdets idylliske ro. Vagtelvej er særligt stille, og på netop denne vej ligger ejendommen Frydenhøj, som gemmer på en autentisk charme.

Allerede udefra præsenterer villaen sig klassisk med en hvid murstensfacade, rødt tegltag og stemningsfulde kvistvinduer. Boligen strækker sig fra en anvendelsesrig underetage til en uimodståelig anden sal, og denne karakteriseres gennemgående af gedigne materialer, flotte udsmykninger og hyggelige rum.

Kvistens favorable lysindfald

Man har på fineste vis formået at udnytte den øverste etages potentiale, og her finder man et opholdsrum med blotlagte bjælker, en imponerende loftshøjde og gode ovenlysvinduer, der byder dagslyset indenfor. Midt i rummet står en brændeovn, der leder tankerne over på kølige vinderdage, mens nattehimlens stjerner kan betragtes fra vinduerne.

Overalt oplever man denne ambiance, og særligt den ekstraordinære planløsning giver drømmene frit løb. Førstesalen er således indrettet med to stuer en suite, et køkken og et værelse samt et badeværelse med badekar, mens stueplanet har et henrivende opholdsmiljø bestående af tre stuer, hvoraf to ligger en suite separeret af dobbeltdøre. Den bageste stue har et remarkabelt karnapvindue, og det er netop detaljer som denne, der gør villaen til sin helt egen.

 

Udsmykninger og en spændende underetage

Gennemgående værner boligen om sin originale æstetik med gerikter omkring dørene, smukke loftrosetter og stuk. Sprossede vinduer, rustikke trægulve og fyldningsdøre er ligeledes et fremherskende træk, og de nuværende ejere har løbende udført små istandsættelser i overensstemmelse med husets ånd.

Underetagen har sin egen indgang, hvor man træder ind i et spisekøkken med rødligt flisegulv. Hernede finder man desuden endnu et badeværelse med badekar samt gode, disponible rum, hvilket blot understreger ejendommens vidtspændende anvendelsesmuligheder.

 

Lykken er, når man kan være sig selv

Baghaven er fænomenal med æbletræer, buske og en tæt hæk, der sikrer en privat atmosfære om sommeren. Herude er der en lille høj med birketræer, som de nuværende ejere omtaler ”skoven”, fordi den er dækket helt ind, så den giver virkningen af at befinde sig i en skov. Solens lune stråler kan fanges dagen lang, men især træterrassen er fin i aftensolen. 

I baghaven er der desuden et stort udhus, der blev restaureret i 2014, mens bilen kan parkeres på vejen ude foran ejendommen. En malerisk detalje er dog, at grunden i tidligere dage udgjorde et gartneri, hvoraf titlen Frydenhøj stammer. Med andre ord er denne villa et klasseeksempel på en kompromisløs kombination af en bynær beliggenhed og en fortræffelig have, hvor det er muligt at være sig selv helt og holdent. 

Afstand til ...

 • Aarhus C5 minutter
 • Café og restaurant5 minutter
 • E4510 minutter
 • Folkeskole2 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Thomas Langberg Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Sælg min bolig

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser