P. Heises Vej 9, Komponistkvarteret, 8000 Aarhus C

Villa tegnet af Axel Høeg-Hansen med suveræn beliggenhed i Aarhus C

På en af Danmarks smukkeste villaveje ved Mindeparken og Marselisborg Slot finder man denne gulkalkede villa, der emmer af autentisk sjæl og charme. Ejendommen er tegnet af den anerkendte arkitekt Axel Høeg-Hansen og opført i 1915, hvorfor man kan forvente gedigne materialer, spændende detaljer og en over 100 år gammel historie, som huset stadig bærer omhyggeligt på. Høeg-Hansen er kendt for sine flotte bygningsværker i Aarhus, som blandt andet omfatter adskillige villaer og boligejendomme opført i forbindelse med Høeg-Hansens ankomst til Aarhus til Landsudstillingen i 1909. Det inkluderer hele Park Allé, Regina bygningen, det tidligere Amtssygehuset, Stadion og Aarhus Kunstbygning og mange andre ejendomme i og omkring Aarhus.

Digehuset

Da de nuværende ejere istandsatte boligen i forbindelse med de lavede nyt køkken, væltede de en væg og fandt en masse gamle aviser fra 1920´erne, hvoraf der på en af dem var noteret: “til fru Pedersen, Digehuset, P. Heises Vej 9”. Villaen er med sine 20,2 meter over havets overflade den højest beliggende på vejen - måske deraf navnet “Digehuset”.

Endvidere kan man over den hvide pejs i stuen se et monogram med initialerne KJ, Karen og Keld Johnsen, der boede der en periode. Denne Karen var datter af chokoladefabrikant, Kathrine Andersen, hvis firma eksisterer den dag i dag.

Historierne omkring Digehuset er mange, men særligt pragtfuld er bevaringen af disse minder og den originale æstetik. Boligen er moderniseret med dyb respekt for de oprindelige rammer, og man oplever således, at karme, døre, fodpaneler og vinduer står originalt. Det afslører naturligvis også den sjældne kvalitet, der værnes om i villaen.

Axel Høeg-Hansen rimer på klassisk æstetik

Det er idet, man træder ind over dørtærsklen, at boligen for alvor åbenbarer sig. Huset er langt og øst/vestvendt. Man overraskes af den harmoniske planløsning, det fantastisk smukke lysindfald mod syd og det åbne rumforløb mellem køkken-alrum og de to stuer en suite. Renoveringen af stueetagen har bidraget til en fuld forståelse af ejendommens omfattende længde på 18 meter, og her bør nævnes som en fin sidebemærkning, at denne løsning er yderst belejlig til festlige sammenkomster.

Køkkenet er fra det eksklusive Multiform med en massiv 5 milimeter rustfri bordplade. Alle hvidevarer fra Gaggenau: to pyrolyseovne i ergonomisk arbejdshøjde, induktion, bordemfang, teppanyaki, opvaskemaskine og dobbelt køle-fryseskab.

Det flotte egeparketgulv i sildebensmønster breder sig til stuerne, hvoraf den ene stue har en stemningsfuld og effektiv brændeovn i hjørnet. Det formodes, at brændeovnen er tegnet af arkitekten Anton Rosen, som var stærkt inspireret af jugendstilen, og som havde et tæt samarbejde med Høeg-Hansen fra starten af Landsudstillingen i 1909.

Foruden en indbydende hall fuldendes stueplanet af et værelse samt et gæstetoilet og badeværelse med natursten. Sidstnævnte har gulvvarme ligesom køkkenet. I samme ombæring skal det nævnes, at der er lagt nye el-installationer ind i hele stueetagen i 2007, mens førstesalen er en usleben diamant med et omfangsrigt potentiale. Heroppe gemmer sig tre gode værelser og mulighed for at etablere et åbent loft til kip, da højden bestemt kan bære det, og på en klar vinterdag kan man herfra skimte bugten i horisonten. Mulighederne er mange på 1. sal og med den rette løsning kan køber fuldende denne dejlige villa.

Kælderens “skatkammer”

Kælderen har egen indgang og råder over oceaner af plads. Hernede møder man en vinkælder, hvor de dyrebare flasker kan opbevares, samt en lounge, hvor de velsmagende dråber kan serveres over en fortrolig snak - man kan kun gisne om, hvilke røverhistorier, der er blevet delt over aftencognacen gennem tiderne. Loungen har blotlagte loftsbjælker og et sisaltæppebelagt gulv. Under de hvælvede lofter - også kaldet munkekælderen - er gulvet af tidligere ejer belagt med specielle sten, som fuldender den stemningsfulde oplevelse.

Fra kælderen findes desuden direkte adgang til den indbyggede garage, hvor der i et ældre skab hænger den gamle opskrift på det blandingsforhold, som huset gennem tiderne er kalket efter.

Karakterfuld have

Fra køkkenet er der udgang til en stor terrasse i hårdttræ, som er perfekt placeret i forhold til verdenshjørnerne. Mellem alle sydvendte vinduesfag, havedør og karnapvindue vokser der vinstokke - måske ligeså gamle som huset. Haven på over 1.400 kvadratmeter er ligeledes et paradis, hvor det altid er muligt at finde en spot med solskin eller skygge. Herude vokser træer, der er højere end huset, og af sorter kan blandt andet nævnes birketræer, frugttræer, fyrretræer, hængepil, egetræ, søjlegran, blomstrende buske og et livligt fugleliv. Foran villaen mod vejen vokser en række klippede lindetræer.

I kvarteret er der et godt naboskab, og adressen er særligt attraktiv med en central og samtidig rolig placering. Blot en kort spadseretur til vandet, mens Marselisborg Slot og resten af Aarhus’ sprudlende byliv også befinder sig inden for gåafstand. Herunder den livlige butiksgade Bruunsgade, shoppingcentret Bruuns Galleri, Jægergårdsgade med flere butikker og spændende restaurantmiljø og ikke at forglemme de 7 kilometer lange Marselisborg Skove, der flittigt bruges af alle til gang, løb, leg, picnic, moutainbiking, ridning - kun fantasien sætter grænser.

 • Garage 40 m²

Afstand til ...

 • Aarhus Banegård10 minutter
 • Mindeparken30 sekunder
 • Motorvej E45 10 minutter
 • Tivoli4 minutter
 • Vandet1 minut

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Torben Snedevind

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Sælg min bolig

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser