Anderstrupvej 26, 4930 Maribo

Ejendom med historiske vingesus

Dette betagende landsted kan dateres til år 1730, og det mørke bindingsværk med solgule tavl imellem udstråler præcis den charme, man kunne forvente. Indenfor står de originale egetræsbjælker stadig, og grundplanen indeholder tre værelser, to stuer, et køkken, et badeværelse og et gæstetoilet. Boligen ligger på en 2.420 kvadratemter stor grund, behageligt tilbagetrukket for enden af en offentlig grusvej og med udsigt over markerne. Det hyggelige, lille nabolag befinder sig omtrent fem minutters bilkørsel nordøst for Maribo.

Fortiden møder nutiden

Ejendommen har oprindeligt hørt under Knuthenborgs driftskab, hvor den fungerede som en bolig til en af Knuthenborgs landarbejdere. Sidenhen skiftede funktionen dog. Stedet har tilnavnet “Postgården”, og man mener, at det er en note til den tid, hvor posten red eller kørte hestevogn - eftersigende var det på stedet her, at posten kunne hente en frisk hest.

Indendørs er der flere elementer, som afslører husets flotte alder, hvor det særligt er de synlige bjælker og bindingsværket, der springer i øjnene. Dertil er hjemmet løbende istandsat, således det harmonerer med nutidens behov og komfortkrav. Af nyeste tilføjelser er der energioptimeret i omtrent 2016, hvor jordvarmen kom til. Det er også værd at bemærke, at der er solceller.

Veldisponerede rammer og muligheder udendørs

Indretningen er gennemgående veludført. Køkkenet har godt med skabsplads, og hertil beriges rummet af hele to terrassedøre. Tilstødende findes etagens stue, hvis brede række af sprossevinduer sikrer et behageligt lysindfald. Videre kommer værelset, som er rummeligt og charmerende opdelt af fritlagte bjælker, der skaber et oplagt afsnit til en kontorplads eller garderoben. Endelig byder stueplanet på et badeværelse med bruseniche.

På første sal træder man direkte op i stuen, og her drages blikket mod loftet, hvor hanebåndene fortsætter det sjælfulde udtryk. De mange tagvinduer skaber lys og luft til rummet, og i hver ende er der adgang til et værelse. Heroppe er der endvidere et gæstetoilet.

Siden 2015 er der etableret en løsdrift, og i det hele taget byder udearealet på flere muligheder, som er oplagte at udforske. I forbindelse med huset er der en terrasse med en skøn udsigt over landskabet, som selvfølgelig allerede blev bemærket indefra. Der er desuden tænkt på biodiversitet med et rigt dyreliv til følge. Det er ikke usædvanligt at se råvildt, harer med killinger eller pindsvin med unger, ligesom fuglelivet er varierieret. Lige på den anden side af grunden er der en lille sø.

Stemning, landidyl og alt det praktiske

Det er en fin samling af huse, der ligger her blandt det åbne landskab. Det lille nabolag er tilmed engageret, så man er opmærksomme på hinanden og hjælpsomme. Dertil har man en hyggelig aftale i sommerhalvåret, hvor man den første fredag i måneden samles ved brandammen til et glas vin eller en kold øl.

Samtidig er det inden for en radius af tre kilometer, at man finder daginstitution, indkøb og skole i Maribo. I det hele taget har Maribo masser at byde på, og idet byen ligger i cykelafstand, bliver det let at udnytte butikkerne, den glade sommerstemning og ikke mindst togstationen. I bil er der under ti minutters kørsel til motorvejen, og ruten til København kan tilbagelægges på omtrent halvanden time.

Afstand til ...

 • Indkøb4 minutter
 • Maribo by4 minutter
 • Maribo Station5 minutter
 • Skole/pasningsmuligheder5 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Hansen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser