Risbankevej 66, Risagergaard, 7323 Give

Historisk landejendom midt i naturen mellem Give og Brande

Midt i den uspolerede natur med økologiske marker som nærmeste naboer finder man denne historiske landejendom, der har en helt særlig sjæl og charme. Risagergaard er fra før sin registrering i 1850, hvorfor man kan forvente original autencitet. Ejendommen er en gammel fæstegård til Hastrup Gods, og boligen er vedligeholdt, men der er tillige rig mulighed for at sætte sit eget præg inde såvel som ude.

Bed & Breakfast

Nuværende ejere overtog Risagergaard i starten af 2006, og på et tidspunkt drev de et Bed & Breakfast, da den på en og samme tid naturrige placering og korte afstand til de større byer Herning, Vejle og Brande tillod sådan et erhverv. Stedet kom da også i avisen, hvor nøgleord som naturperle, ro og idyl blev brugt til at beskrive atmosfæren.

Gennem historien har adskillige familier og fæstebønner boet på gården, og i nyere tid har hjemmet dannet rammer for prominente personer, der har haft en forkærlighed til den danske natur.

Ejendommen ligger nemlig helt for sig selv, mens omgivelserne byder på næsten udelukkende økologiske marker og skov. Det hører derfor heller ikke til sjældenhederne, at egern, rådyr og fasaner kigger forbi grunden. Der er med andre ord et rigt dyreliv, og alle de arter, der kræver ren natur, får stedet besøg af.

Grunden udgør omtrent to hektar, hvoraf en stor del består af skov, men der findes også en charmerende gårdsplads og en urtehave. Man har valgt at fortsætte den økologiske, røde tråd i urtehaven, og det har altid være økologisk, idet der var eng, da nuværende ejere overtog stedet tilbage i 2006.

En musebøg og skyggefulde hyggekroge

Der er blevet fældet en masse træer for at skabe plads til alskens blomster og buske, men rundt omkring på grunden er der fortsat mange store, steningsfulde træer, hvor blandt andet sorter som bøg, forskellige gran, ahorn og eg sikrer, at der altid er en skyggefuld plet, når solen står på sit højeste. Særligt speciel er dog den kæmpe, flerstammede musebøg, der er lidt af en sjældenhed, hvorfor en naturfotograf fra TV2 da også har dokumenteret skabningen. Man har placeret solceller på jorden langt fra huset.

Til ejendommen hører flere udbygninger, der præsenterer sig i samme bonderomantiske stil som stuehuset. Udbygningerne giver rig mulighed for pladskrævende hobbyer, værksted og opbevaring samt festlige fejringer i gildesalen. Udenfor binder en topstensbelagt gårdplads stuehuset sammen med udbygningerne, og denne fungerer som en solrig, privat oase, hvor man kan nyde de vilde fugles sang.

Stuehuset fremstår idyllisk med en solgul facade, stråtag og hvide vinduesrammer, og samme udtryk findes inden døre. Boligen breder sig over halvandet plan, hvor førstesalen består af en møblerbar repos, der åbner op til to værelser. Heroppe er loftet ført til kip, mens synlige bjælkekonstruktioner vidner om det gode håndværk, der er lagt i husets opførelse. 

Flere stuer og fine materialevalg

I stueplan udfolder sig endnu to værelser, der ligger i hver sin ende af boligen. Køkkenet er udført med fyldningsskabe fra Designa, en træbordplade samt en granitbordplade omkring kogezonen. Samme granit findes på gulvet, som strækker sig videre til bryggerset.

I de to stuer er der plankegulve i asketræ, og de er begge indrettet med synlige bjælker og flotte paneler. I havestuen er gulvet belagt med rød granit fra Italien, som ligeledes går igen på gæstebadeværelset og i den lille gang med brændeovn. Endelig gemmer sig endnu et badeværelse med bruseniche og mørkeblå klinker på væggen. Der er generelt en rigtig god energi i huset, og man finder flere fine detaljer i form af brændeovnen i stuen, fyldningsdøre og bondevinduer.

Beliggenheden mellem Give og Brande yderst lukrativ, da man får kort afstand til Legoland, Lalandia og Billund lufthavn. Give er en smuk skulpturby, mens Brande har deres gavlmalerier - og så byder de begge på gode indkøbsmuligheder. Området er kendetegnet ved store skove og ikke mindst Gudenåens udspring.

 • Erhverv 438 m²

Afstand til ...

 • Billund30 minutter
 • Brande12 minutter
 • Indkøb12 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Niels Kristian Helbo Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser