Kastanievej 3, 7171 Uldum

Velholdt, stråtækt forhenværende sognegård fra 1824

I 1824 opførtes Uldums sognegård ikke langt fra landsbykirken, og siden opførslen har gården gennemgået utallige forbedringer og løbende vedligeholdelse, så den i dag fremstår særdeles indbydende med fine originale detaljer og alle tænkelige moderne bekvemmeligheder. Renoveringer og tilbygninger er udført i stedets ånd, og ejendommen har bevaret sit særpræg gennem de snart 200 år.

Ejendommens tag er i 2019 gennemgået af en tækkemand, som blandt andet har udskiftet taget på udbygningerne.

Sognegårdens charmerende indre

Selve hovedhuset inklusive tilbygningen beregner sig til 180 kvadratmeter, og de anselige stuer udgør det centrale rum i den gamle sognegård. De flotte plankegulve og de sortmalede, blotlagte loftsbjælker, der går igen i størstedelen af huset, fremhæver på fornem vis den iboende, charmerende atmosfære. Brændeovnen i den vestlige ende af stuen er en hyggelig tilføjelse til det fine stuerum, og spisestuen forbindes med opholdsområdet med franske døre.

På trods af den ældre arkitektoniske fremtoning er rummene dejligt lyse, blandt andet takket være den suveræne fuldt integrerede udestue med udsigt til baghavens træer og beplantninger – loftet er ført til kip, hvad giver mulighed for et enormt, men stilfuldt glasparti.

Trækøkkenet er nydeligt og har plads til en spiseafdeling til hverdagens måltider, mens de fire værelser alle har en hensigtsmæssig størrelse. Badeværelserne er pæne, hvoraf det ene er udstyret med et spabad, det andet med bruseniche. I bryggerset kan man håndtere vasketøj og våde jakker.

Have med plads og frugttræer

Når man ankommer til ejendommen, mødes man først af den fine kastanjeallé og gårdspladsen, som den nyanlagte græsplæne helt omslutter. Udebygningens sortmalede bindingsværk fremhæver ejendommens lange historie og indkredser et behageligt udemiljø, hvor man kan indrette sig et hyggeligt terrassearrangement ved tilbygningens nordlige mur. 

Den dybe baghave er hovedsagligt anlagt som græsplæne, men prydes af adskillige æbletræer, et moreltræ og to nøddebuske foruden en kæmpe kristtjørn. På modsatte side af gårdspladsen er der etableret en stor, stenbelagt terrasse i hele husets længde. Denne terrasse har glæde af solen i hele dagens forløb.

Udebygningen på 100 kvadratmeter blev opført i 1902 og er indrettet med værksted, lade med plads til opbevaring og garage.

Midt i Uldum, tæt på naturskønne områder

Ejendommen ligger i behændig afstand fra alle dagligdagsfornødenheder så som indkøbsmuligheder, café, tøjbutik, apotek, folkeskole og pasningstilbud, men skulle behovet for mere specialiserede forretninger opstå, vil disse kunne afvikles i henholdsvis Vejle eller Horsens, hvor det tager 15 minutter i bill. Billund Lufthavn ligger kun en lille halv time fra boligen. Man kan også opleve Aarhus, hvor det tager 40 minutter i bil.

Uldum har en særligt privilegeret beliggenhed, for på trods den korte afstand til almindelige hverdagsfaciliteter, er afstanden til storslået natur tilsvarende lille. Eksempelvis finder man ved Uldum kær et stort vådområde, hvor man kan nyde synet af store fugleflokke, eller tage på en smuk vandretur ad de til formålet anlagte stier. De eventyrlystne kan overnatte i opstillede shelters og beskue solopgangen fra soveposen. Det er også muligt at cykle i området, hvor stierne kan fører én helt til nabobyerne.

Afstand til ...

 • E4510 minutter
 • Indkøb2 minutter
 • Uldum Kær - Naturpark5 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Niels Kristian Helbo Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser