Gl Hornstrupvej 63A, 7100 Vejle

Stor landejendom ved Vejle - mulighed for hestehold, jagt og liberalt erhverv

 Om det er plads eller muligheder, der er mest af her, kan være svært at afgøre, men sikkert er det, at denne ejendom på Gl. Hornstrupvej tilbyder begge dele i rigelige mængder. Det over 200 år gamle hovedhus charmerer med bindingsværksfacade og stråtag, og bygningen er totalrenoveret med respekt for det historiske udgangspunkt. Boligen suppleres af adskillige udhuse, der blandt andet tæller en ridehal, opstaldningsmulighed til 36 heste, et maskinhus og en separat lejlighed, der også kan benyttes som kontor for liberalt erhverv.

Udefaciliteterne tæller en springbane, en dressurbane og flere folde, og den lige over 20 hektar store grund byder på marker, enge og et lille skoveområde med gode forhold for såvel ridning som jagt. Det hele er idyllisk placeret med blot seks kilometer til det centrale Vejle og få minutters kørsel til motorvejen.

Midt i naturen, tæt på byen

Ejendommen er ugeneret placeret på den østlige side af den fredede Grejsdal, der er med til at give området sit karakteristiske kuperede udtryk.
Til spadsereturene har man noget af Danmarks smukkeste natur lige uden for døren, mens den cykelinteresserede kan prøve kræfter med nogle af landets mest krævende strækninger. Også på hesteryg er der nok at udforske, og her er Lerbæk Skov og områdets øvrige bøgeskove oplagte destinationer. Den varierede natur med åbne enge, tætte skove og små vandløb giver endvidere fornemme jagtforhold på eksempelvis råvildt, harer og fasaner.

Nærmeste skole er placeret i Grejsdal blot to kilometer fra matriklen, og den korte afstand til Vejle giver nem adgang til byens varierede indkøbsmuligheder og kulturarrangementer. Motorvejen kan nås på under fem minutter, og herfra er der hurtig forbindelse i retning af såvel Aarhus og Herning som Fyn og Sydjylland.

Suveræne rammer til hestehold og hobbyprojekter

Takket være de mange udhuse og den store grund får den hestesportsinteresserede køber ideelle forhold. Den store ridehal måler 20x40 meter, og ønsker man mere plads, er der støbt fundament, så hallen uden de store problemer kan udvides til 20x60 meter. Foruden de 36 staldpladser rummer udhusene også to sadelrum, en rytterstue, et vandspiltov og et hestesolarium. Hertil kommer masser af plads til klargøring, og man får desuden glæde af en foderlade, der også kan fungere som maskinhus. Faciliteterne er for nuværende optimeret til hestehold, men der er naturligvis også mulighed for at holde andre dyr, ligesom de mange kvadratmeter kan anvendes til hobbyprojekter, lager og liberalt erhverv.

I det ene udhus er der indrettet en boliggodkendt lejlighed med to store værelser og et tilhørende badeværelse. Efter behov kan der installeres et tekøkken, så det bliver muligt at bo flere familier eller generationer sammen, ligesom man kan skabe den perfekte teenageafdeling.

Stor grund med masser af muligheder

Den over 20 hektar store grund er for hovedpartens vedkommende udlagt til marker, og mod nordvest råder man over et stykke af en større bøgeskov. Den megen jord giver også alle tiders mulighed for at have hestene på græs, og for nuværende er der etableret fire løbefolde. De udendørs hestefaciliteter inkluderer desuden en stor springbane og en oplyst dressurbane.
Mens hovedhuset til den ene side flankeres af en stemningsfuld gårdsplads, omkranses det til de øvrige sider af en nydelig og helt ugeneret have med solrige terrassemiljøer og en swimmingpool, der kan opvarmes.

Respektfuld restaurering af historisk ejendom

Selve hovedhuset kan dateres helt tilbage til 1814, og ved ankomsten fornemmes den historiske charme fra første færd. Den hvidpudsede facade har matchende sprossevinduer, der står i flot kontrast til den sorte bindingsværkskonstruktion, og øverst sætter et nydeligt stråtag kronen på bygningsværket. At den idylliske ejendom kunne lægge scene til en Morten Korch-film skal man dog ikke lade sig snyde af, for boligen er gennemgribende renoveret med gedigne kvalitetsmaterialer og æstetisk sans for sammenhængen mellem nyt og gammelt. Senest er badeværelset udskiftet i 2015, mens køkkenet er fra 2011. Begge steder er der anvendt tidløse elementer fra Svane, og køkkenet ligger i et åbent rumforløb med en hyggelig spisestue. Her er loftsbjælkerne frilagte, og en brændeovn sætter trumf på den behagelige stemning. Spisestuens endevæg har blotlagt bindingsværk, og via en åbning og et par trin ned har man adgang til en skøn dagligstue, hvor de to dobbelte terrassedøre trækker masser af lys indenfor. Som en fin detalje er det oprindelige kampestensfundament synligt i stuen og minder om bygningens mere end 200 år lange historie. Stueplan rummer endvidere to gode værelser, hvoraf det ene har walk-in-closet, og hertil kommer det førnævnte badeværelse og en praktisk baggang med fin opbevaringsplads. På førstesalen finder man yderligere tre værelser, en møblérbar repos og et separat toilet.

Her på Gl. Hornstrupvej i det kuperede landskab nord for Vejle er der med andre ord alle muligheder for at udleve drømmen om livet på landet med alt, hvad der hører til i form af dyrehold, naturoplevelser og vidde rammer.

 

 • Hestestald 206 m²
 • Ridehal 1386 m²

Afstand til ...

 • Indkøb5 minutter
 • Motorvej10 minutter
 • Skole, daginstitution m.v.5 minutter
 • Vejle Centrum6 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Christian Ahm Pedersen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser