Sdr Farup Vej 46, Faruplund, 6760 Ribe

Lavenergihus

Denne smukke fredede ejendom blev total nyopført efter den udbrændte i 1999. Der er sidenhen etableret jordvarme og solceller, at ejendommen i dag kan betragtes som et lavenergihus. Kombinationen af godt gammeldags håndværk samt moderne bekvemmeligheder kulminerer i en ejendom med det bedste fra begge verdener.

Nuværende ejers udgift til varme samt forbrugs-el udgjorde i 2019 kr. 2.850.

Fredet, smuk, stråtækt gård ved Vadehavet

Denne uforlignelige, fredede ejendom ligger med udsigt til det åbne landskab ved Nationalpark Vadehavet, et af kongerigets mest naturskønne områder, og gårdens historie kan spores helt tilbage til 1200-tallet. Marskgårdens nuværende vinklede udformning stammer fra 1700-tallet, men ulykkeligvis brændte gården i 1997, og i de følgende tre år blev ejendommen nyopført efter gamle håndværksmæssige principper og i fuld respekt for den oprindelige, bevaringsværdige gård.

Et fænomenalt nyopførelsesarbejde

Det er naturligvis at betragte som en tragedie, når en ejendom med så megen historie bag sig forgår, men dersom nyopførslen er udført så eminent og elegant, som det er tilfældet her, er det måske snarere korrekt at anskue forløbet med en afdæmpet optimisme som central del af stedets tilblivelseshistorie. Trods de mange udfordringer, som processen bød på, er det resulteret i en enestående kombination af moderne bekvemmeligheder og en gammeldags charme, der qua de dygtige arkitekter og håndværksmestrenes møjsommelige arbejde i dag står flottere og mere autentisk end nogensinde før.

Fra facaden fremtræder gården med en profileret frontispice, øverst et koøje og hvide, sprossede dannebrogsvinduer. Gården er opført med et halvvalmet, stråtækt saddeltag, og vinduerne er linoliebehandlede – sidstnævnte krævede en betragtelig indsats fra håndværksmesteren, der måtte genopdage det gamle håndværk.

I 2019 er der lagt nyt stråtag på ejendommens vestvendte side samt på karnappen mod syd. Ejendommen er tæt på selvforsynende med grøn energi på grund af solceller og jordvarme.

Diskret, gennemført herskabelig stil

Lige så smukt, som gården tager sig ud fra facaden, tager det sig også ud indefra. De tre stuer en suite er udsmykket med dekorative, hollandske kakler og klassiske, herskabelige vægpaneler. Dinesengulvenes brede planker står flot til de hvidmalede lofter med synlige bjælker, og i entréen er den grå tone med til at fremhæve husets historiske karakter. Her har man lagt Ølandsklinker på gulvet, hvad man også har gjort i det fornemme Culinakøkken i massivt træ – absolut topkvalitet! Under samtlige stengulvene har man etableret gulvvarme.

Spisestuen i forbindelse med køkkenet såvel som kontoret i forbindelse med den bagerste stue er nydelige og ganske rummelige, hvad i øvrigt gør sig gældende for hele huset på 227 kvadratmeter. Ved entréen finder man det ene af to badeværelser – begge fremstår med pæne, kvadratiske klinker. 

I den nordvendte længe finder man to værelser, og på førstesalen indrettes oplagt et smukt soveværelse med kiploft. Reposet er arrangeret på walk-in-closetlignende facon, mens bryggerset er funktionelt og følger den elegante udformning fra resten af huset. På ydersiden af de to vognporte i henholdsvis den nordlige og østlige ende finder man henholdsvis et stort udhuslignende rum med et fint, rustikt stengulv og et værksted. 

Havearkitektur og gode hestefaciliteter

Ligesom gården har været i hænderne på arkitekter, der tydeligt har bragt deres kundskaber i spil, er også haven resultatet af et gennemtænkt og fornemt stykke arbejde, hvor landskabsarkitekten på behændig vis har slået stregerne på den næsten 7000 kvadratmeter store grund, så den passer ind i områdets øvrige struktur.

Haven er opdelt i to områder, hvoraf den ene er en gedigen nyttehave med krydderurter, frugttræer og bærbuske. I den anden afdeling pryder rose- og staudebede, og rundt om på grunden finder man hyggelige, små terrasser.
På grunden er der endvidere etableret særdeles gode faciliteter til hestehold. Disse indbefatter foruden en fin ridebane også en staldbygning, man har ladet opføre i lærketræ med græstørv på taget. Faciliteterne dækker behov op til tre heste.

Landsbymiljø midt i naturen

Vadehavet, der spreder sig fra den jyske vestkyst mod syd, er især berømt for at rumme en enorm artsdiversitet. Fuglelivet er exceptionelt rigt, og det er ikke sjældent, at man vil kunne følge en majestætisk havørn glide roligt henover himlen. Langt oftere vil man naturligvis kunne glædes over den store mængde mindre fugle, der tiltrækkes af de gode fourageringsforhold i det lavvandede område, hvor orme og smådyr blottes, når tidevandet trækker sig tilbage.

Sønder Farup, hvor gården er beliggende, ligger tæt på grænsen mellem flere forskellige landskabstyper, hvor marskområder løber sammen med enge, og hvor digerne effektivt holder vandet tilbage. Landsbyen rummer ikke mere end omtrent tyve huse, men der er en aktiv og velfungerende beboerforening.

Afstanden til Ribe er seks kilometer mod nord, hvor man finder både sjove forretninger, hyggelige spisesteder og gode dagligvarebutikker. Domkirken på byens torv er også et populært turistmål med rette, og i 2020 bliver det muligt at cykle distancen på en nyanlagt sti til formålet.

 • Udbygning 162 m²

Afstand til ...

 • Billund60 minutter
 • Esbjerg30 minutter
 • Indkøb8 minutter
 • Mandø25 minutter
 • Ribe10 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Christian Ahm Pedersen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser