Ved Åen 17, Møgeltønder, 6270 Tønder

Fredet landejendom med 12 hektar jord og en idyllisk sø i haven

Under 3,5 kilometer fra Møgeltønder finder man på adressen Ved Åen 17 denne firlængede landejendom fra 1775 med både beboelse og en stor lade. Bygningen fremstår historisk i sin opførelse med rødlige, gamle munke- og Flensborgsten, hvide sprossevinduer og et nostalgisk stråtag.

Meget plads og flere anvendelsesmuligheder

Inden døre karakteriseres beboelsen af blotlagte bjælker, der skaber en rød tråd igennem hele huset, samtidigt med at de bidrager til den landlige charme. Køkkenet er udført i lyse elementer fra HTH, og herfra er der adgang til et viktualierum og et disponibelt rum. Helt særligt for køkkenet er dog slagbænken, der er skruet fast på væggen, da denne i kraft af ejendommens fredning ikke må fjernes. I bryggerset kan der monteres vaskefaciliteter, og foruden en varmtvandsbeholder står der en gammel gruekedel, der også er fredet.

Der ligger to stuer i åben forbindelse, hvor en hyggelig pilleovn synes at separere stuerne. Der kan indrettes en spise- og en dagligstue, men gældende for begge stuer er det fine lysindfald fra de sydvendte vinduer, som understøtter en varm atmosfære. Stueplanet byder på hele syv værelser samt et enkelt kvistværelse, hvorfor der er mange anvendelsesmuligheder.

Bed & Breakfast

Nogle af værelserne har været benyttet til en Bed & Breakfast, og der er rig mulighed for at udvide mere til dette formål. Størstedelen af værelserne såvel som gulvet i gangen er belagt med trægulv.

I den østlige fløj er der inden for de seneste seks år indrettet et køkken-alrum med plads til både en spisezone og et sofahjørne. Endvidere er der tre badeværelser, hvoraf det store imponerer med et spabad, en god bruseniche og to integrerede håndvaske i bordpladen. På badeværelset ved siden af har man yderligere mulighed for montering af vaskefaciliteter.

I forbindelse med de fire længer findes en stor lade, og på grunden står der endvidere en stald på cirka 1.000 kvadratmeter, der tidligere har været brugt til Sødam kyllinger. Da ejendommen er fredet er fremtidige forbedringer og renoveringer fradragsberettiget, og så er den ligeledes fritaget for ejendomsskat.

Flere udendørs opholdsmiljøer

Grunden spreder sig over cirka 12 hektar med både en have og marker, hvor man blandt andet kan glæde sig til et rigt dyreliv i form af blandt andet ænder, gæs, rådyr og fasaner.

Derudover er udemiljøet fortræffeligt, da det byder på flere opholdssteder og en vidunderlig udsigt. Langs den ene side af huset ligger en stor terrasse på 120 kvadratmeter, hvor solen især er fremtrædende om eftermiddagen og aftenen. Ud for stuen er der en mindre sydøstvendt terrasse, hvor haven danner en idyllisk baggrund til morgenkaffen.

Matchende havepavillon

Der er endvidere opført en havepavillon i glas med stråtag, hvorfra udsigten over det smukke marklandskab tilføjer en speciel karakter til den harmoniske sfære. Herlighederne stopper dog ikke her, da grundens trumf er en fin sø, hvortil der er opført en opholdsplads med rækværk, hvor det er oplagt at stille havemøbler og give sig hen til den vidunderlige udsigt. Her kan man sidde ugeneret.

Går man en tur rundt udenfor, støder man på flotte træer som lind, kastanje, bøg og elm. Ejendommen byder på fred og ro på landet, mens Tønder kan nås i bil på cirka 10 minutter, og der er under fem kilometer til Møllehusvej Grænseovergang til Tyskland.

 • Udbygning 1.064 m² og 100 m²
 • Lade 200 m²

Afstand til ...

 • Indkøb6 minutter
 • Schackenborg Slotskro5 minutter
 • Skole, daginst. mv.6 minutter
 • Tønder by8 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Christian Ahm Pedersen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser