Varnæshoved 3A, B og C, Vold, 6200 Aabenraa

Stor, charmerende ejendom på enestående grund ved Aabenraa Fjord

Mulighederne er uendelige på denne 33 hektar store grund med næsten én kilometers kystlinje ved Aabenraa Fjord. Tilbage i 1400-tallet udspillede kærlighedssagnet om Junker Viggo og Ridderdatteren fra Fyn sig her på stedet, og den gamle, fredede voldgrav løber stadig rundt om ejendommen som et vidnesbyrd om den borg, der engang lå her.

Fire store bygninger

I dag ligger der i stedet fire bygninger, hvoraf den største er en stråtækt ko- og svinestald fra år 1800, der rummer hele 640 m², hvoraf kostalden er ombygget, så den blandt andet kan præsentere et atelier. Stuehuset er flot og rummeligt med 241 boligkvadratmeter, som gennemgik en omfattende renovering i 1970, og dertil kommer to charmerende feriehuse, der er moderne indrettet med eget køkken og bad. Der er med andre ord stemningsfulde og komfortable rammer, hvorfra man også indendørs kan nyde den enestående og sagnomspundne natur på Varnæshoved.

Stuehuset består af halvandet plan med blandt andet tre værelser og tre stuer en suite. Her er desuden både bryggers, hall, badeværelse og to gæstetoiletter. Alt er løbende vedligeholdt med respekt for bygningens oprindelige udtryk - og står i flot, indflytningsklar stand.

Landskabelig stemning

De tre stuer en suite befinder sig i stueplan og bindes sammen af franske døre med matteret glas. Gulvet udgøres i to af stuerne af elegant stavparket, og fine sprossevinduer sikrer et skønt lysindfald, ligesom der er direkte udgang til en lang fliseterrasse, der løber rundt om huset. De synlige loftsbjælker er med til at understøtte stedets landlige atmosfære. Der er desuden et charmerende snedkerkøkken med en mørk marmorblade, ligesom hallen er værd at fremhæve for sin behagelige, lyse atmosfære.

De to store feriehuse er døbt Fjordhuset og Bækhuset. De er begge moderniserede i 2008, hvor de blev lavet om fra henholdsvis maskin- og hønsehus. Det fornemmer man inden døre, hvor de begge har hver deres særlige atmosfære. Fjordhuset har en synlig trækonstruktion og gulvvarme under det rå betongulv. Begge har ligesom hovedhuset et fantastisk kig til det varierede landskab ned mod fjorden.

Sjældne træer og vilde dyr

Foruden den fri natur, den gamle voldgrav og stranden, hvor man kan gå ned og tage en frisk dukkert, er der blandt andet anlagt en frugthave, et arboret med forskellige nåletræer og en park ved ejendommen. Parken byder på smukke, sjældne træer som blandt andet inkluderer et duetræ, en sump-cypres og en kinesisk kobberbirk samt mange historiske roser. Der er gode jagtmuligheder på grunden, hvor man jævnligt ser harer, råvildt, fasaner og ænder. Og det er ligeledes muligt at fiske i havens dam. Om vinteren svømmer havørreder op via en lille bæk, der gennemløber haven, for at gyde.

Nær hyggelige Varnæs

Ejendommen befinder sig under ti minutter i bil fra den lille, hyggelige landsby Varnæs mellem Aabenraa og Sønderborg. Her ligger der både skole og idrætstilbud. Man kan desuden hurtigt komme på motorvejen og videre til resten af landet eller ned mod grænsen til Tyskland. Det findes få ejendomme på markedet som denne midt i så skøn natur - og med så mange muligheder.

 • Erhverv 209 m²
 • Udbygning 794 m²

Afstand til ...

 • Indkøb4 minutter
 • Nordborg25 minutter
 • Sønderborg20 minutter
 • Stranden2 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Christopher Thimsen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser