Ribe Landevej 39, Thulstrups Palæ, 6100 Haderslev

Unikt pragtpalæ med charmerende park og privat søbred

By og land – her får man det bedste af begge verdener. Denne eksklusive liebhaverejendom ligger ugeneret og indrammet af majestætiske træer midt i egen park direkte til 263 hektar stor sø med privat strand og bådebro, samtidig med at der er kort gåafstand til indkøb og gågade.  

Palæet på i alt 750 kvadratmeter er bygget i klassicistisk stil og udført i eksklusive materialer såsom håndbrændte sten i changerende farver, kobber, lærk, eg, jurakalk, granit og marmor. Ejendommen er tegnet af Peder Gram og opført i 1930 af borgmester Andreas Thulstrup højt beliggende på kanten af en tunneldal i kuperet terræn. Den er nænsomt restaureret af nuværende ejer med respekt for ejendommens oprindelige karakter og fremstår særdeles smuk og velproportioneret.

En særlig stemning

Fra gårdspladsen træder man ind i den store havesal, som åbner sig mod parken. Allerede her viser der sig et imponerende skue, der strækker sig en kilometer ud over søen, som straks drager beskueren. Her er en særlig let og lys stemning, en følelse af lethed og balance, når man lader blikket glide over den perfekt proportionerede havesal og videre ud over park, vand og bakker, der fortoner sig i det fjerne. Den mandshøje pejs, opført i yderst sjældne, håndlavede fliser fra 1700-tallet, er et unika skabt til stedet. De centrale relieffer eksisterer kun i ét yderligere kendt eksemplar på Schackenborg Slot. 

Stueetagen består derudover af dagligstue, et karakterfyldt herreværelse og stor spisesal – alle smukt restaurerede med original stuk, radiatorskjulere, udskårne gerichter, håndlavet messingarbejde og flotte gulve. Dertil kommer havestue, gæstetoilet, for- og anrettergang samt køkken i hvid højglans og eg fra 2016. Alle rum har et fantastisk lysindfald og en imponerende loftshøjde. Alt er af højeste kvalitet.

Et rigtigt palæ

Inspirationen med den mod vandet sydligt skrånende park stammer fra Andrea Palladios fyrstelige villaer i Italien. Som Francois Blondel skrev om palæer i det 18. århundrede: ”Det er ønskværdigt, at hovedfløjen ikke ligger direkte ud til gaden, men med en smuk og statelig gård(rum) foran og med et haveanlæg bagtil.” Kun to endnu eksisterende klassiske københavnske palæer opfylder dette krav. (Jf. ”50 danske palæer og landsteder” af Sys Hartmann). Palladio fandt endvidere, at idealet bedst kom til udtryk via en høj beliggenhed i en mod syd skrånende park, der ender ved vandet. Alt dette findes her omkring en central midterakse, som er 200 meter lang. 

Via et trefløjet anlæg, hvor hver fløj har kvadratisk karakter, som var det et tårn, opnås særlige lysindfald fra hele tre sider. De smukke og velproportionerede palævinduer er i sig selv en fryd for øjet. Fra havesalen leder den brede herskabstrappe til gallerigangen og 1. sal indrettet med master bedroom, badeværelse, bibliotek samt tre lyse værelser med dejlig udsigt. 2. sal har loft til kip og er ideel som børne-/ungdomsafdeling, erhverv, au pair eller udlejning m.m.

Underetagen, som har fri facade over terræn og dobbeltdøre mod parken, er indrettet med spa- og workoutafdeling med ottepersoners spapool. Dertil kommer bl.a. kontor, teknikrum og vinkældre. Etagens muligheder er mange med god loftshøjde og godt lys.

Natur og livsnyderi

Thulstrups palæ er beliggende i et særligt naturskønt område i tunneldalene med mange udflugtsmål, gåture og en smuk golfbane. Den sydvendte park har flere terrasser, sjældne træer, frugttræer, et rigt dyre- og fugleliv samt egen søbred og bådebro dimensioneret til en mindre lystyacht. Palæet ligger godt tilbagetrukket fra offentlig vej, og mellem vejen og palæet ligger en oprindelig frugtplantage med mulighed for evt. frasalg af to ekstra udstykkede byggegrunde.

Ved vandet ånder alt fred og ro. Kun lodsejere, af hvilke der er få, har bådret i søen. Man kan bl.a. sejle til Haderslevs historiske bykerne, Dyrehaven eller gourmetrestauranten Damende i søens modsatte ende. Udsigten over vandet fra bådebroen spænder over tre kilometer gennem den smukke dal. 

På en sommerdag er stemningen ved vandet uforlignelig. Tunneldalenes svar på Hjejlen sejler lydløst til Damende, og indimellem hører man veterantogets dampfløjte fortone sig i det fjerne. Her er en idyllisk og usigelig ro, plads til eftertænksomhed samt privathed ved den lille badestrand. Naturen er i konstant forandring og betager sæson efter sæson.

Central beliggenhed

Beliggenheden er central få kilometer fra E45 på kanten af Trekantsområdet med ca. 12 minutter til Kolding syd og let adgang til Aarhus, Vejle, Odense og Esbjerg via motorvejskryds E45/E20. Ejendommen, som er områdets største bolig på byens bedste beliggenhed godt tilbagetrukket fra Haderslevs svar på Strandvejen, har kun været i handel tre gange siden 1930. Den kan anvendes til privatbolig, men er også særlig velegnet til kombineret bolig og erhverv.  

Der er kun få ejendomme i Danmark, der leverer livskvalitet og livsnyderi på dette niveau.

Afstand til ...

 • Centrum4 minutter
 • Indkøb4 minutter
 • Motorvej4 minutter
 • Skole, daginst. mv.4 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Christian Ahm Pedersen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser