Fyrvejen 11, Dueodde gl. fyrtårn, Poulsker, 3730 Nexø

Fyrtårnet ved Dueodde

I 1879 opførtes på Bornholms sydøstlige spids, lige ved Dueoddes sandklitter, et fyrtårn. Det er længe siden, stedet tjente et praktisk formål for skibskaptajnerne i Østersøen, men tårnet og den tilhørende bolig er til stadighed i dag en helt unik ejendom, hvor både beliggenheden og de uanede muligheder, som et sted som dette bærer med sig, er i absolut topklasse. Til ejendommen hører desuden fyrmesterboligen, som blandt andet kan anvendes som udlejningssommerhus.

Tårnet

Fyrtårnet er en integreret del af den klassiske villa, og det skyder ikke færre end 14 meter op i vejret. Det svarer omtrentligt til fjerdesalsniveau. På dets hvide facade ses et monogram fra Christian d. 9., Kongen af Danmark i den givne periode, for både byggeriet og driften af de mange fyrtårne, der stod rundt om i landet, var et statsligt anliggende. 

I dag er tårnets funktion udelukkende rekreativt, men den imponerende udsigt over landskaberne er ikke desto mindre fuldt ud bevaret. Det er svært at tilbageholde begejstringen, når man når toppen og kan skimte udover de vidtstrakte landskaber, mens det blå hav toner frem i det fjerne. 

Det vil være muligt at installere en handicaplift, hvorved den fortræffelige udsigt bliver lettere tilgængelig, og på tilsvarende vis foreligger der et anseeligt potentiale for at anvende rummet i toppen og altanen sammesteds til andre formål.

Husene

Den oprindelige villa på ejendommen fremstår med et pænt, om end slidt, udtryk udefra. Inden døre er både stueplan og førstesalen fuldstændig tømt, og det er kun ydermurene, som endnu står tilbage. Det giver selvsagt muligheden for at opføre netop den bolig i de materialer og med den indretning, som man måtte ønske. 

På matriklen står yderligere en bolig. Denne er i nydelig stand, og for nyligt er den blevet forsynet med en fjernbetjent varmepumpe og et nyt tag. Boligens 190 kvadratmeter udgøres af henholdsvis et opholdsrum med køkken og stue i forening, tre værelser et badeværelse og et bryggers. Bemærk, at der ikke er bopælspligt på ejendommen, og at udlejningsøkonomien er ganske attraktiv.

I første række til vandet

Skønt der er godt og vel 400 meter i fugleflugtslinje til vandet ved den berømte Dueodde Strand, er der ingen bygninger mellem ejendommen på Fyrvejen 11 og kysten. Kun de bløde sanddyner skal krydses. Det er desuden værd at fremhæve, at ejendommen ligger for enden af en blind vej.

Som en del af bilagene kan du her på siden downloade et udkast til arkitekttegninger for, hvordan man kunne istandsætte fyrtårnet. Disse tegninger har sælger fået udarbejdet.

Afstand til ...

 • Badestrand 2 minutter
 • Indkøb5 minutter
 • Smuk udsigt Døgnet rundt

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Hans Lilienhoff

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser