Rekkendevej 33, 4720 Præstø

Landejendom med storslået udsigt - mulighed for flexbolig

I det vidstrakte landskab med åbne, opdyrkede marker og grønne skovarealer mellem Rekkende og Allerslev lidt syd for Præstø ligger denne imponerende og højt beliggende landejendom, som præsenterer sig med udsigt til alle fire verdenshjørner. Huset blev oprindeligt opført i 1890, og i 2005 præmierede Præstø Kommune og Bevaringsforeningen stedet for det fremragende tilbygning og restaurering, som udførtes få år forinden i 2003, hvilket også bevidnes af plaketten på facaden.

Klassisk landsted med nutidig komfort

Allerede ved ankomsten ad den blinde grusvej, toner landstedet frem med en gennemført æstetik. Den gule facade med hvide gesimser, der får følgeskab af et klassisk tegltag og dybgrønne vinduesrammer, tager sig fortrinligt ud, og det stilrene udtryk fortsætter inden døre. 

Beboelsesarealet opmåles til 253 kvadratmeter, som fordeler sig over to etager, og i stueplanet centrerer grundplanet sig om en elegant stue. På gulvet ses fyrretræsplanker, og omgivet af indbygningsreoler er det åbne ildsted indsat. Dobbeltfløjede døre leder til en vestvendt udestue med sprossevinduer, og fra stuen tilgås tillige et værelse med tilhørende badeværelse.

I det tilstødende køkken er skabselementerne arrangeret i en hensigtsmæssig hesteskosform. De hvide fronter med enkel dekoration og porcelænsgreb og de gedigne elmetræsbordplader passer til boligens smagfulde udtryk, og qua rummets størrelse indrettes nemt et spiseafsnit på korkgulvet. I hallen bemærkes de smukke ølandsfliser, hvis historie dateres tilbage til det 17. århundrede, og etagen afrundes af henholdsvis et viktualierum og et regulært værelse, der foruden eget badeværelse også har et walk-in-closet.

På førstesalen venter yderligere tre værelser, en omfangsrig stue og et badeværelse. Hele det øvre niveau kendetegnes af en lyse og indbydende atmosfære, der blandt andet affødes af det rige lysindfald fra kvistvinduerne.

Mulighedsrige udbygninger

Foruden den skønne og veldisponerede bolig råder I tillige over fine udbygninger. Fra hallen er dør til garage med elport og et bryggers, mens den nordlige længe udgøres af den forhenværende lade og den gamle kostald. Disse lokaler vil kunne danne rammen om flere forskellige formål - eksempelvis foreligger et potentiale for istandsættelser og således inddrage dem i boligarealet eller anvende de mange kvadratmeter i erhvervsøjemed. De nuværende portåbninger vil oplagt arrangeres som glaspartier, der trækker landskabet med inden døre.

Det gamle vaskehus ses ligeledes til stadighed, og her pryder i særdeleshed den gamle gruekedel som en påmindelse om livet på landet i gamle dage. 

Arkitektanlagt have

Grundens 3.985 kvadratmeter prydes af enorme, gamle træer, der korresponderer fortrinligt til ejendommens øvrige æstetik og bidrager markant til havens idylliske fremtoning. Haven er velanlagt efter tegninger af en havearkitekt, hvilket med al tydelighed skinner igennem. Mellem bygningerne ses en lukket gårdhave, som tilbyder et fredfyldt tilholdssted i store dele af året.

Foruden udsigten til landskaberne rundt om ejendommen udmærker beliggenheden sig endvidere derved, at man tillige er placeret ganske hensigtsmæssigt i forhold til de daglige gøremål og praktiske fornødenheder. Omtrent én kilometer fra hjemmet kan man tilgå busforbindelser, og i henholdsvis Præstø og de mindre byer rundt i lokalmiljøet, eksempelvis Mern, finder man skoler, daginstitutioner og dagligvareforretninger.

 • Udbygning 86 m² + 63 m² + 94 m²

Afstand til ...

 • Frederiksminde10 minutter
 • København69 minutter
 • Præstø10 minutter
 • Skønne omgivelser0 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Wøhlk

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser