Gartnervænget 8, Toftebo, Nr. Søby, 5792 Årslev

Naturjuvel med udsigt til Søby Sø og mulighed for hobbyværksted - ikke langt fra Odense

På et lukket vænge i Nørre Søby finder man denne historiske ejendom, hvor man overlegent har formået at bevare de originale detaljer uden at gå på kompromis med den moderne komfort. Boligen strækker sig over halvandet plan og ikke mindst et kæmpe værksted fordelt på flere rum, og udenfor venter en opvokset, parklignende have. Allerdejligst er dog udsigten til Søby Sø, der året rundt skifter karakter efter vind og vejr.

Natur, by og vand

Ejendommens egen sø er anlagt for omtrent ti år siden, og den lever op til alle naturregler fra kommunens side med sit eget økosystem. Søen tiltrækker et rigt dyreliv, og man kan blandt andet opleve gæs i massevis og havørne, der observerer omgivelserne fra de store træer. Naturen omkring søen er helt fantastisk, og i det blanke spejl ligger en robåd, så man kan sejle sig en lille tur. 

Området er roligt, og på den ene side er ejendommen placeret i et hyggeligt vænge med gadelys og asfalteret vej op til gårdspladsen, mens der på den anden side af huset åbenbarer sig en uspoleret natur og en klar stjernehimmel, når mørket falder på.

Det er således svært at forestille sig, at man når Odenses centrum på under en halv time i bil. I kvarteret er der mange, der cykler ind til byen, da man finder fine cykelstier til formålet, der fører lige til Odense og det nye OUH. Adressen er ligeledes ideel, når det gælder motorvejen. Busstoppestedet ligger 100 meter væk, og bussen kører ind til Odense.

Græssende får og solceller

Rundt om huset breder sig en 1.599 kvadratmeter stor grund, der blandt andet byder på en nyanlagt terrasse fra 2018, hvorfra man får udsigt til begge søer. Terrassen får sol fra middag til solnedgang, og man finder flere terrassemiljøer, så man altid kan finde en skyggeplet eller et solskinsspot - især den overdækkede terrasse, hvor en vinranke med gode, blå druer smyger sig langs overdækket, er at foretrække på en lun sommeraften. Omvendt kan man slå sig ned i drivhuset allerede fra tidligt forår, da man har isoleret gulvet.

Haven er meget privat, og høje egetræer og bøgetræer såvel som duftende syrener understreger den idylliske atmosfære. I frugthaven kan man se frem til æbler, pærer og moreller, mens de gotlandske pelsfår kan medfølge i en handel. Fårene passer græsset omkring søen, og de har deres eget lille hus at overnatte i. Naturen og udemiljøet skal opleves med egne øjne, og den store grund tilbyder mange muligheder - hestehold kan snildt arrangeres. Man kan også se frem til solnedgange over søen.

Kampesten, albuerum og en spændende historie

Ejendommen fungerede i tidernes morgen som et landbrug og senere hen som frilandsgartneri. Historien går tilbage til 1719, og man kan få indsigt i denne, da nuværende ejer har indsamlet de nødvendige fakta, så man kan få en fuld forståelse af stedets charme. 

Udefra præsenterer huset sig da også charmerende med synligt bindingsværk, kampestenssokkel og en hyggelig gårdsplads. De sidste tredive år har man løbende foretaget istandsættelser, og her kan blandt andet nævnes tag og solcelleanlæg, mens de gamle, originale trappesten er lagt om. Solcelleanlægget er en lukrativ løsning, der absolut kan mærkes på varmeregningen. 

Inden døre har man bibeholdt de gamle døre med fyldninger og messinghåndtag, mens fyrretræsgulvene i stuerne og på værelser er i samme mål som de originale. Man har haft alle gulve oppe, da der skulle lægges isolering. Trælofterne har synlige bjælkekonstruktioner og er malet med en glansfuld maling, hvilket giver en fin effekt i sådan et hus.

Huset byder på tre badeværelser med gulvvarme, hvoraf det ene har spabad. Gulvvarmen går igen i begge entréer, i det ene værkstedsrum og i bryggerset, og generelt fremstår boligen i flot, indflytningsklar stand. 

På førstesalen gemmer sig en stue med et lyst, åbent udtryk, der har udgang til en svalegang med aftensol og udsigt til søen. Stuen har brændeovn og et vinduesparti med en bred karm, hvor man kan slænge sig med sin yndlingslitteratur. Både førstesal og stueplan inkluderer flere disponible rum, hvorfor anvendelsesmulighederne er utallige.

I stueplan udgør køkkenet-alrummet boligens centrum, og i alrummet står en smuk slagbænk i hjørnet og tjener som spiseafsnit, hvor der også er en brændeovn. Planløsningen er sin helt egen med forskudte niveauer, et kontor og to værelser, hvoraf det største har direkte forbindelse til et af badeværelserne. 

 • Erhverv 32 m²

Afstand til ...

 • Motorvej5 minutter
 • Odense10 minutter
 • Søby Sø1 minut
 • Skole4 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Jes Fald

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser