Ny Vestergade 29, Gammelgaard, Vejle, 5672 Broby

Velholdt, stråtækt ejendom på Midtfyn

Omtrent femten kilometer syd for Odense ligger denne flotte og særdeles charmerende, trelængede gård i de stille og fredfulde omgivelser i den lille landsby Vejle. De seneste femten år har stedet løbende undergået væsentlige renoveringer, ligesom man har vedligeholdt ejendommen efter alle kunstens regler.

En hjertelig velkomst

Allerede fra man ankommer til gården og kører gennem den smalle passage fra landsbyvejen til gårdspladsen, møder synet bindingsværksfacaden, der med det mørkmalede træværk og det gulmalede murværk fremtræder lige så billedskønt, som man måtte forvente af en gård fra 1827. Konstruktionen er et skoleeksempel på datidens byggemetoder. Det fine stråtag er prikken over i’et, der kalder det indre billede i hu, som med rette af besøgende undertiden har fået prædikatet ”Morten Kochidyl”.

Ejendommen gives som nævnt ved tre længer, der på fornem vis indrammer den store gårdsplads, hvor der i midten forefindes et grønt bed. Gårdspladsen er åben mod syd og mod haven. På hovedlængen pryder tre kviste med dekorative udskæringer, og på tagryggen knejser tre skårstene – selvfølgelig malet i samme gule farve som tavlene. 

Gennemført charme

Ligeså charmerende som boligen tager sig ud fra gårdspladsen, ligeså fin er den, når man kommer indenfor. Beboelsesarealet beregner sig til samlet 421 kvadratmeter, og qua den fordelagtige indretning i de tre længer er stedet velegnet som flergenerationskollektiv. 

I den midterste længe finder man en rummelig stue med åben pejs, der en suite forbindes med spisestuen og endnu en mindre stue med parketgulv i sildebensmønster. Takket være de mange vinduer og dobbeltdøre mod den sydvendte gårdsplads, har stuerne et gavmildt lysindfald. 

Køkkenet med dens tilknyttede spiseafdeling er funktionelt i et klassisk, landligt udtryk, og herfra kan man tilgå en større stue. I det nordøstlige hjørne af boligen finder man tre værelser, og i den sydlige ende af østlige længe har man etableret et motionsrum med tilhørende sauna og brus. 

På førstesalen findes tre værelser, hvoraf et i særdeleshed er stort, mens det værelse, der vender mod gårdspladsen, nyder den fulde effekt af en føromtalt kvist. Denne del af boligen rummer to badeværelser, et i stueplan og et på førstesalen.

Ejendommens vestlige længe udgøres af en separat bolig, hvor to stuer ligger i forlængelse af hinanden, ligesom et moderne badeværelse ligger i forbindelse med afdelingens enlige værelse.

Parklignende have

Haven åbner sig som en naturlig forlængelse af gårdspladsen, hvor flere enorme træer tårner mod himlen på den store plæne. Grunden er på omtrent 6750 kvadratmeter, hvilket også er medvirkende til at bibringe haven dens parklignende udtryk. Denne fornemmelse underbygges yderligere af, at haven gives opdelt i flere afsnit.

Ved den vestlige længes gavl forefindes eksempelvis en ganske betragtelig rosenhave, og i forlængelse af denne en frugthave. 

Hele grunden omkranses af vældige beplantninger, så haven føles lukket og privat; det har videre en æstetisk effekt, og ved den nydelige, stråtækte pavillon blandt buske og træer er virkningen særligt behagelig. Her er det oplagt at nyde et glas koldt hvidvin en lun sommeraften.

I den sydligste længe er der arrangeret garage, og i forbindelse hermed forefindes et disponibelt rum. 

Landlig beliggenhed; tæt på by

Skønt det i boligen og i haven måtte føles anderledes, ligger ejendommen ikke langt fra de forskellige dagligdags fornødenheder, man har brug for. Blot 250 meter væk ligger det lokale supermarked, og hverken til Ringe, Odense eller Svendborg er rejsetiden i bil uoverskuelig; sidstnævnte, der ligger længst væk, nås på ca. en halv time.

Afstand til ...

 • Børnehave2 minutter
 • Indkøb2 minutter
 • Odense20 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Jes Fald

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser