Byvejen 11, Tjenergården, Køng, 5620 Glamsbjerg

Udsøgt firlænget ejendom i idylliske omgivelser på Sydfyn

Historik, atmosfære og sjæl er blot nogle af de ord, som kan beskrive dette udsøgte liebhaveri ved Glamsbjerg ca. 20 minutter fra Odense. Tjenergården, som den kaldes, er én af Danmarks flotteste og mest velbevarede, firlængede bindingsværksbondegårde, hvilket gør den overordnet speciel og værdifuld. Ikke nok med det, så er den ligeledes indhyllet af det fortryllende Sydfynske landskab, som blot højner helheldsindtrykket.

Natursmukke omgivelser

Indenfor få minutters gang kan man befinde sig i store, gamle skove til afslappede gåture blandt det skiftende løvfald, ligesom der er nærhed til én af landets fagreste golfbaner. Gården er desuden omgivet af et hyggeligt landsbymiljø i udkanten af Glamsbjerg, men har alligevel en ugeneret og privat beliggenhed. Området har et godt udvalg af skoler, herunder også gymnasier, da byen tilnærmelsesvis er et uddannelsesmekka. Hovedgaden giver adgang til alle forretninger, man har behov for i det daglige, og så er der under en halv times kørsel til den Fynske Motorvej og Odenses mange faciliteter.

Historisk vingesus

Stuehuset har 24 bjælkefag og tre skorstene, og har i sin tid bestemt været en stor og betydningsfuld gård, som har været beboet af indflydelsesrige folk. Ejendommen med hvide facader og sort bindingsværk står umiddelbart til at være opført i 1821, men de nuværende ejere formoder, blandt andet grundet gamle kort med optegnelser og dele af husets konstruktion, at den i stedet for blev grundlagt samtidig med Køng Kirke omkring år 1300. Denne viden giver stedet en helt enestående aura, når man stadigvæk kan finde "spor" fra tidligere tider. Eksempelvis kan man se, at bjælker er tildannet med økser, dørtrin er slidt tynde af tusindvis af træskotrin og vinduesglassene flimrer, idet de er håndstøbte.

Fine, originale detaljer

De fine, originale detaljer fortsætter, hvor end man bevæger sig hen. Her er gamle spiltove til gårdens arbejdsheste, en rustik vandpumpe i gården, fodertrug, charmerende hestebokse og det velbevarede interiør i huset med skønne fyldningsdøre og sprossevinduer fremstillet i det bedste kernetræ, som man næsten ikke kan finde i dag. Ligeledes er loftbjælkerne inde i stuehuset yderst flotte og bliver blot mere og mere imponerende, jo længere man kommer ind mod den store stue.

Moderniseret med omhu og masser af muligheder

Gennem de sidste 20 år har liebhaveriet løbende haft en gennemgribende, men nænsom istandsættelse, hvor de nuværende ejere har været i bund overalt, og forskrifterne for en gammel ejendom er overholdt. Men selvfølgelig kræver sådanne spektakulære omgivelser fortsat vedligeholdelse, og gør man det rigtigt fremadrettet, holder både kalkning og afstolpning i alt mellem tre og otte år, afhængig af vejrpåvirkning. Alt i alt er det absolut til at overse. En anden detalje er, at bygningen er fredet, men dette skal ikke ses som en begrænsning, da man sagtens kan få lov at lave mange ting, ligesom det har været tilfældet for andre ejere. Der kan søges forskellige tilskud til renoveringsarbejde, og det istandsættelse, der foretages, får man også skatteafdrag fra. Der er masser af muligheder på gården, alt efter interesser og behov. Foruden stuehuset er der tre længer - herunder tre garager, opbevaringsplads, hestebokse og værksted. Hvis man vil, kan man etablere Bed & Breakfast, indrette den ene længe til liberalt erhverv og få atalier eller studie. Et andet potentiale er gårdbutik eller måske at have flere generationer boende - det er kun fantasien, der sætter en begrænsning.

Overordnet nydelig ejendom

Stuehusets 275 kvadratmeter udfolder sig over halvandet plan. På førstesalen møder man to værelser med loft til kip og blotlagte hanebånd. Værelserne ligger i forlængelse af hinanden, og det ene har også adgang til et walk-in-closet. Nede i stueplan finder man yderligere seks dejlige værelser, hvoraf de to består af mindre værelser i åben forbindelse. I det praktiske bryggers med vaskefaciliteter er der gulvvarme, og det samme er tilfældet i badeværelset ved siden af, der har bruseniche og et enkelt, åbent møblement med opbevaring under den integrerede vask. Desuden har stueplan et gæstetoilet og tre fine stuer - to af dem har brændeovne, og især den dekorative støbejernsovn i den største stue er værd at beundre et øjeblik. Afslutningsvis får man et af aflangt, snedkerfremstillet vinkelkøkken med sorte elementer, en massiv træbordplade og integrerede hårde hvidevarer.

Stort åndehul

Bevæger man sig udenfor på den 6.458 kvadratmeter store grund, er haven praktisk anlagt med mange plæner, buske samt frugttræer, og kræver et absolut minimum af pasning. Ydermere er der et drivhus på 80 kvadratmeter, som er en fantastisk oase at være i, og herforuden kan kommende ejere blive selvsynende med alle mulige økologiske frugter og grøntsager. Som det fornemmes, er dette en helt ekskvisit ejendom både hvad angår historik, beliggenhed og indretning.

 • Drivhus 83 m²
 • Udbygning 735 m²

Afstand til ...

 • Golfklub6 minutter
 • Indkøb3 minutter
 • Odense20 minutter
 • Skole1 minut

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Jes Fald

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser