Bjerne Langgyde 33, 5600 Faaborg

Stor, charmerende bindingsværksvilla nær Dyreborg Havn - omgivet af vand og skov

Med vand til tre sider og skov til den fjerde ligger denne ejendom exceptionelt smukt ved Det Sydfynske Øhav. Faktisk er der ikke mere end 25 meter fra villaens sydvendte facade til kysten og havens badebro, hvor man oplagt kan have en lille båd liggende. Grunden tæller næsten en halv hektar med en åben, parklignende have og høje, skulpturelle træer med plantebeklædte stammer og grene, der strækker sig ud over havoverfladen.

Midt i det hele ligger det stemningsfulde bindingsværkshus – højt hævet over vandet – med fire værelser, to rummelige stuer og en udsigt, der på flere måder er helt enestående. For det første er villaen placeret så tæt ved kysten, at man gennem vinduerne på førstesalen ikke engang kan se sin egen grund. Det giver en helt særlig atmosfære. 

Meditativ udsigt til Bjørnø og kort afstand til Faaborg

For det andet er der et fabelagtigt udsyn fra haven og førstesalen til Bjørnø, der ligger 700 meter ude i vandet som en stor, gul jordklump – så tæt på, at man kan ro derud i havkajak. Mellem øen og ejendommen løber et livligt farvand, hvor færger sejler mellem Faaborg og Avernak, Lyø, Bjørnø og Ærø.

Man kan også selv sejle på opdagelse med en sejlbåd, der oplagt kan ligge i Dyreborg Havn ti minutters spadseretur fra adressen via en lille skovsti. Det er et fredeligt og hyggeligt havnemiljø med orange tagrygge og mulighed for at hente friske fisk. 100 meter fra adressen i den modsatte retning ligger en børnevenlig badestrand, mens det tager ti minutter at køre til Faaborg i bil.

Gæsteanneks med vandudsigt

Villaen blev opført i 1830 og præsenterer sig smuk og velholdt med hvidpudset murværk, sortmalet bindingsværk, charmerende sprossevinduer og et stråtag med kragetræ på mønningen. Stråtaget er fra 2008.

Boligen rummer 232 kvadratmeter fordelt over halvandet plan. Dertil kommer et træbeklædt gæsteanneks på 42 kvadratmeter med stråtag fra 2017. Annekset har vandudsigt og eget badeværelse samt egen vinkælder, og der er masser af opbevaringsplads i anneksets integrerede garage og loftsrum.

Der er klinkegulv i hele boligens stueplan, som nyder godt af to store, sydvendte stuer med gulvvarme, et dejligt lysindfald og terrassedøre mod husets hyggelige terrassemiljø med stensætning og sol dagen lang. Den ene stue har brændeovn og åben forbindelse til et hvidt snedkerkøkken, mens den anden stue kan præsentere en flot pejs med indsats. 

Smukke blomster og gode fiskeforhold

Begge stuer har hvidmalede trælofter samt blotlagte loftsbjælker. Træloftet går igen i etagens to værelser og den rummelige entré. Der er badeværelse på begge etager, og på førstesalen ligger desuden en møblérbar repos, et walk-in-closet og to store værelser med udsigt til vandet, skoven og den parklignende have.

Både fra hus og have kan man iagttage nogle fantastiske solopgange og solnedgange. Haven prydes af lavendelhække langs indkørslen og ved den største af flere pænt anlagte terrasser med kampesten i stensætningen. Alt blomstrer smukt om sommeren, hvor også salvie og syrener sætter farve på ejendommen.

Her er desuden en lille lund med bøgetræer, mens der ved vandet står en figur fra Keld Moseholm af en mand, der fisker. Her er da også ganske gode fiskeforhold. Man kan blandt andet fange ørreder.

Afstand til ...

 • Faaborg by15 minutter
 • Indkøb10 minutter
 • Odense40 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Morten Nyegaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Sælg min bolig

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser