Skovvangsvej 69, Smedegård, Hjerup, 5560 Aarup

Spektakulær landejendom på Fyn

I Hjerup, uden for Aarup, ligger denne fantastiske landejendom, der er ideel til parret eller familien, der ønsker at holde heste eller drive et hobbylandbrug. ”Smedegård”, som er gårdens oprindelige navn, er fra 1876 og emmer af autentisk charme og klassisk landidyl. Der har løbende været renoveringer, men husets sjæl og en stor del af den traditionelle indretning har man bevaret. Seneste opgradering er jordvarmeanlægget, som blev indført i 2017.

Med en grund på 18.489 kvadratmeter og flere udhuse samt en dobbelt garage er mulighederne mange. Her er de perfekte rammer for en mere selvforsynende levestil - den gamle svinestald er oplagt at bruge til høns, så der er sikret friske æg til morgenmaden. Nuværende ejer har blandt andet holdt geder og benyttet den generøse plads til opbevaring af større landbrugsmaskiner i laden.

Ingen sprøjtegift i jorden

Ejendommen er drevet uden sprøjtegift i mere end femogtyve år. Udendørsarealet byder på en højtydende frugtplantage med både gamle æblesorter og moderne sorter, hvor man kan forvente et afkast på 300 liter æblemost og utallige spiseæbler. Dertil hører en formidabel køkkenhave, en græseng og et væld af bærbuske, der medvirker til en indbydende og naturlig enhed.

Elementer af haven går tilbage til det 18. århundrede, her kan nævnes de flotte lindetræer, stenbed, granitpæle og stenvold, mens indgangsporten til gårdmiljøet og hovedhuset er specialfremstillet af en lokal smed. Udefra præsenterer stuehuset sig nærmest majestætisk med solgul facade, rødt tegltag samt rødmalede vinduesrammer og døre.

Udsøgt ydre såvel som indre

Der er to hovedindgange, der begge består af pragtfulde dobbeltdøre. I den første entré har man bevaret den originale indretning fra 1876, hvorfra man på højre side når det smagfulde, engelske bibliotek med en klassisk charme, der brydes af de moderne spots i loftet, der giver et behageligt arbejdslys. Boligens hjerte er dog det vidunderlige landkøkken med originale træpaneler. Ved køkkenøen er der en mindre spiseplads, mens et stort hjørneskab understreger rummets ynde. Dertil hører et uundværligt spisekammer.

Fra køkkenet er der direkte adgang til en eminent spisestue, hvor det rustikke spisebord er lavet af egetræsstolper fra det oprindelige staldbyggeri samt bordplade lavet i træ fra gulvet i den gamle ”bedstestue”, der nu fungerer som bibliotek. Stueplanet byder desuden på en dejlig opholdsstue, et badeværelse, et gæstetoilet og et værelse. På førstesalen gemmer der sig yderligere fire gode værelser, hvoraf det ene kan bryste sig af fritliggende bjælker og loft til kip, samt et rummeligt badeværelse.

Fred og ro - tæt på byen

Ejendommen er enestående, og den kombinerer landlig idyl med lækre materialer. Der findes gulvvarme under klinkegulvene, og selvom huset er lige til at flytte ind i, er der absolut mulighed for at sætte sit eget præg både indendørs og udendørs. Stuehuset er desuden velegnet til at have hjemmekontor, som sælger selv har benyttet sig af.

På trods af beliggenheden i naturskønne omgivelser, er der blot en halv times kørsel til Middelfart og under tre kvarter til Odense, hvor der findes en overflod af kulturelle tilbud. Skolebussen stopper ved huset, hvorfor hverdagen glider ubesværet.

  Afstand til ...

  • Golfbane2 minutter
  • Indkøb5 minutter
  • Odense25 minutter

  Vil du kontaktes?

  Mægler

  • Jes Fald

  • Ejendomsmægler MDE og DSE

  Andre besøgende har kigget på disse boliger

  • Salgsvurdering

   Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

   Bestil salgsvurdering
  • Kundeudtalelser

   Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

   Se kundeudtalelser