Burskovvej 2, Gyldensteen, 5400 Bogense

Spektakulær, renæssance hovedbygning med egen park på Fyn

Nær hyggelige Bogense udfolder denne majestætiske hovedbygning sig. Ejendommen kan bryste sig af egen park, en fabelagtig voldgrav, flere prangende pejsestuer og en storslået arkitektur for ikke at glemme en fremragende beliggenhed tæt på strand og by. I renæssancen blomstrede et nyt syn på arkitektur og kunst, hvor formen fik nye dimensioner - og disse glamourøse udtryksformer findes overalt her på Gyldensteen.

Gyldensteen er et helt enestående pragteksemplar på en velholdt, historisk bygning, der oprindeligt blev bygget i 1640, mens sidefløjene er opført omkring 1700 og 1810. Den arkitektoniske stil er Hollandsk renæssance, der er kendetegnet ved svungne gavle og dekorative udsmykninger. Man kender denne stil fra blandt andet Holmens Kirke, Børsen og Rosenborg Slot.

Hovedbygningen minder da også mest af alt om et vaskeægte slot, og for første gang i omtrent 300 år er det muligt at flytte ind i de fyrstelige gemakker, der ellers er gået i arv i familien. Nuværende ejer flyttede ind i 1996, hvor man valgte at istandsætte indvendige faciliteter såsom fyr og varmesystem. Der er desuden lagt nyt tag på hovedfløjen i 1999, og samme år blev de udsmykkede gavle på hovedfløjen fornyet. Med andre ord fremstår boligen i flot, velholdt stand.

Et mageløst indgangsparti med bro

Idylliske småveje fører op til et indbydende, brostensbelagt indgangsparti, hvor en bro elegant fører gæster over voldgraven. Broen blev renoveret omkring 2017, så den kan håndtere tung trafik. Via en stemningsfuld port kommer man ind på gårdspladsen, hvor hovedbygningen troner frem.

Indenfor gemmer der sig samtlige værelser og kamre, overdådige pejsestuer samt spændende kroge, og er man i sit litterære hjørne, står flere biblioteker til rådighed. Overalt mærker man den herskabelige atmosfære - lige fra det solgule badeværelse med den sorte, ekstravagante håndvask til gangarealerne, hvor rustikke gulve breder sig fra ende til anden.

Særligt den ene stue, der er navngivet Salen, er imponerende med silkevægge, en aristokratisk pejs og storslået stuk i loftet. Boligen synes at rumme uendeligt mange muligheder og med intet mindre end tre funktionsdygtige køkkener, kan man samle flere generationer under samme tag. Det største køkken, som befinder sig i hovedbygningen, er det gamle herskabskøkken, hvorfra man når yderligere et fint, mindre køkken. Det tredje køkken ligger i én af sidebygningerne, hvor der ligeledes gemmer sig adskillige værelser, hvoraf flere af dem har eget badeværelse.

Ridetur gennem egen park

Sidst, men absolut ikke mindst, er hovedbygningen omkranset af egen park og skov. Her summer af dansk sommer, mens træernes grene svajer blidt i vinden. Stedet indbyder til lange spadsereture, picnics og formidable stunder på hesteryg. Der befinder sig to driftsbygninger, hvor den ene har to hestebokse, hvorfor den landlige idyl er komplet.

På trods af de naturskønne omgivelser og en tilbagetrukket placering på en stille landevej, så er der blot fem minutter i bil til Bogense, der gør sig til med badestrand, flere indkøbsmuligheder og lækre spisesteder. Odenses rige kulturliv udfolder sig ligeledes under fyrre minutters kørsel fra adressen.

Der er eventuelt mulighed for tilkøb af yderligere jord i form af eng og skov.

 • Hestestald 300 m²

Afstand til ...

 • Bogense 5 minutter
 • E2020 minutter
 • Hans Christian Andersen Lufthavn20 minutter
 • Odense 30 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Hans M. Lilienhoff

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser