Slettensvej 146, 5270 Odense N

Totalrenoveret, bevaringsværdig villa i Odense

Hovedhuset er på 193 m2, og udhus er på 319 m2, der er udført i boligkvalitet.
Dog er dette ikke registreret, da det er op til kommende køber, om de ønsker dette. Det betyder således, at det samlede boligareal kan komme op på 512 m2, ved en ansøgning til Odense Kommune.

I Odensekvarteret Søhus omtrent fem kilometer fra Odense Rådhus finder man denne formidable villa, hvor det bynære og naturskønne, den klassiske æstetik og den moderne komfort går hånd i hånd. Ejendommen består af hovedhuset og en udbygning i boligkvalitet. Udefra fremstår førstnævnte med et smukt udtryk i form af et dobbeltglaseret tegltag, hvidmalet træværk og røde mursten, der som noget af det eneste er bevaret gennem den nærmest altomfattende, nøjsomme renoveringsproces. 

Renoveringen af ”Pomosa”

Som det står skrevet på gavlen, er ejendommen navngivet ”Pomosa”, og stedet er blandt andet bevaringsværdigt på grund af den lokalhistoriske betydning, det har haft for området – den nærliggende villavej Pomosavej er opkaldt herefter.

Renoveringsarbejdet er foregået løbende over en årrække, der begyndte i 2001, og inkluderer både praktiske og æstetiske forbedringer, som alle er foretaget med en klar vision om at bevare det oprindelige udtryk fra opførslen i 1909. Alt har været gennemgået, og det er hovedsagligt kun murværket og spærene, der ikke har været under behandling. 

Af interessante detaljer fra renoveringen kan eksempelvis nævnes, at da vinduerne i 2002 stod til udskiftning, fik man specialfremstillet nye kopier af originalerne, og da stuens massive sildebensparket af eg skulle restaureres, valgte man at genbruge omtrent en tredjedel for at bibeholde det autentiske udseende. Arbejdet stod på i en årrække og afsluttedes med at udbygningen blev sat i stand efter alle kunstens regler. Samme år færdiggjordes renoveringen af hovedhuset. 

Rummelige, flotte bygninger

Hovedhuset opmåles til et beboelsesareal på i alt 193 kvadratmeter, der udfolder sig over to etager. Køkkenet træder frem med hvide fronter i et landligt udtryk, og elementerne fra Lifa Design er arrangeret i en vinkelform. Her er desuden sokkelskuffer, og under klinkerne er der indlagt gulvvarme. 

I de to tilstødende stuer en suite bemærkes de rige lysindfald ad de sprossede vinduer, ligesom det er her, at den smukt svungne, originale trappe fra 1909 er placeret. Etagen afrundes af et badeværelse med brus, mens førstesalen indeholder en møblérbar repos, endnu et badeværelse samt tre reelle værelser, hvor af det ene har tilknyttet et walk-in-closet. Kælderen nås fra den ene gavl og består af to disponible rum.

Udbygningen repræsenterer et veritabelt væld af muligheder. Denne breder sig ligeledes over to etager med et grundareal i stueplan på 192 kvadratmeter. På førstesalen er lofterne ført til kip med dele af tagkonstruktionen blotlagt. I den vestlige ende gives et praktisk bryggers. Resten af etagen er allokeret til to endog meget store rum samt et toilet. Overetagen er fuldt udnyttet, og er etableret som ét sammenhængende, åbent miljø.

Ved en ændring af udhus til bolig vil de samlede 512 kvadratmeter give et potentiale for at bosætte sig i et flergenerationskollektiv, ligesom det vil være muligt at indrette lokaler i forbindelse med liberalt erhverv.

Med skoven i baghaven

Mellem henholdsvis hovedhuset og udbygningen er der anlagt et betragteligt terrasseområde, og yderligere en stenterrasse gives ved den sydvendte gavl. Haven er arrangeret hovedsagligt som en græsplæne med dekorative bede og høje træer, og man kan færdes ganske ugeneret.

Beliggenhedsmæssigt er man fordelagtigt placeret. Man har glæde af at have skoven som nærmeste nabo, hvor man frit kan gå ind, hvorfor den nærmest kommer til at fungere som en forlængelse af grundens i alt cirka 2.600 kvadratmeter. Det grønne skovområde byder på stier og er velegnet til spadsereture og barneleg. Disse stier fører til det rekreative område Anderupparken, ligesom man kan nå skole, pasningstilbud og indkøb uden at skulle krydse en eneste vej

Afstand til ...

 • Indkøb2 minutter
 • Motorvej15 minutter
 • Skole5 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Morten Nyegaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser