Læssøegade 24, 5000 Odense C

Vidunderlig herskabsvilla i Odense C

I et af Odenses mest centrale og attraktive kvarterer ligger denne mulighedsfyldte herskabsvilla, som har en bred appel, idet ejendommen er oplagt til herskabelig privatbolig såvel som erhverv eller omdannelse til flere udlejningslejligheder.

Prægtig byggestil

Villaen fra 1906 præsenterer sig prægtigt og er tegnet af den kendte arkitekt fra Odense, Niels Jacobsen, hvor ejendommen tjente til hans hjem og tegnestue. Tegltaget er helvalmet, og der er rigelige vinduespartier, ofte med særegne og smukke vinduer såsom de hvælvede vinduer, der strækker sig fra to til fire fag. Facaden består af rigt ornamenterede, røde mursten, som blandt andet ses over hoveddøren og på hjørnerne. I helhed imponerer ejendommen med adskillige udspring, som bryder bygningens monotoni. Huset er desuden sat på granit og opbygget i velvalgte kvalitetsmaterialer fra top til bund.

Et væld af muligheder

Palævillaen har haft ganske få ejere gennem de sidste 100 år, og den nye ejer vil få et bredt udvalg af anvendelsesmuligheder med dette hus. På nuværende tidspunkt er der erhverv i samtlige 455 kvadratmeter og i kælderen. Dette er dog langt fra den eneste løsning, der er her. Ejendommen ligger omringet af private huse, hvorfor det er oplagt at udnytte huset som pragtvilla. Der er desuden også potentiale for at omdanne de mange kvadratmeter, som let kan blive til tre-fire skønne lejligheder. Endelig foreligger muligheden for at fortsætte med at drive erhverv fra boligen, hvis man ønsker en udsøgt placering for sin forretning.

Originale detaljer

I tråd med den gennemgående respekt for villaens originale charme er der bevaret en lang række af de oprindelige detaljer. Den gamle herskabstelefon forefindes endnu, i entréen er det originale indmurede pengeskab stadig intakt, og alle gamle døre er bevaret, hvorfor afblændingen mellem lokaler uden hindring kan fjernes, hvilket vil åbne op for det klassiske rumforløb mellem stuerne. Mange steder ligger der nu et mørkeblåt gulvtæppe, men under dette pryder gamle fyrretræsplanker. Sluttelig er den gamle kakkelovn og komfuret stadig bevaret nede i kælderen.

Herskabelige elementer

Mange af boligens herskabelige elementer fremtræder endog stadig synlige og som en del af den nuværende indretning. Mange steder ses de hvide fyldningsdøre, og smukke glasmosaikker pryder her og der. Lofterne er ligeledes udsøgte med svungne og smukt udførte loftrosetter og stuk. Flere rum nyder godt af mørke vægpaneler i egetræ, der minder om en svunden tid, mens et vidunderligt sildebensparket også stadig er i anvendelse.

Spændende indretning

Boligens kvadratmeter fordeler sig over kælder, stueplan og førstesal. I underste etage er der rige anvendelsesmuligheder i de disponible rum, mens krybekælderen er perfekt til opbevaring. Stueplanet byder på en flot entré  samt syv kontorer, flere disponible rum og et stort fællesrum i midten. Hertil kommer en fin reception og et enkelt toilet. Oppe på førstesalen er der endnu seks kontorer, to toiletter og et pragtfuldt fællesrum. Hér kommer den største modernisering til udtryk, idet rummet i 2008 er blevet åbnet op til kip. Man kan således beskue de originale hanebånd, der afslører ejendommens oprindelige arkitektur, og de velplacerede Velux-vinduer skaber et fantastisk lysindfald.

En parklignende have

Til huset hører en stor grund på 1.212 kvadratmeter, som er anvendt delvist som en parklignende have og delvist som parkering. Haven er anlagt med en stor græsplæne samt sirlige hække og bede, mens parkeringen har plads til biler såvel som cykler.

Sublim beliggenhed

Placeringen er yderst tiltalende, da alle hverdagens fornødenheder findes inden for gåafstand, hvilket gør ejendommen tiltalende for private og for erhvervsdrivende. Der er nærhed til Odense Å og få minutters gang til alt, og derudover tilgås motorvejen hurtigt.

  Afstand til ...

  • Gågaden3 minutter
  • Indkøb2 minutter
  • Motorvej8 minutter
  • Skole, daginst. mv.2 minutter

  Vil du kontaktes?

  Mægler

  • Morten Nyegaard

  • Ejendomsmægler MDE og DSE

  Andre besøgende har kigget på disse boliger

  • Sælg min bolig

   Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

   Bestil salgsvurdering
  • Kundeudtalelser

   Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

   Se kundeudtalelser