Østerbrogade 31, 7620 Lemvig

Klassisk rødstensvilla fra 1890 i Lemvig

På en central placering i en af landets ældste byer, nemlig Lemvig, hvis historie rækker godt 800 år tilbage i historien, står denne charmerende rødstensvilla. Ejendommen blev opført i 1890, og skønt der er foretaget store og væsentlige istandsættelser de seneste år, fremstår huset til stadighed med en karakteristisk arkitektur, der var fremherskende dengang, og i dag er eftertragtet for sit enkle, men ikke desto mindre sjælfulde udtryk. Det er desuden værd at bemærke, at der ikke er bopælspligt, hvorved stedet kan tjene som fritidsbolig, hvad foregående ejere har haft stor glæde af.

Beliggenhedens mange kvaliteter

Adressens navn er Østerbrogade 31, og fra man træder ud ad hoveddøren, til man står på den gamle havnekaj, som længere ude bliver en del af Nissum Bredning, er det ikke meget mere end et par hundrede skridt, der skal tages. I byen finder man selvsagt alt, hvad man måtte få brug for af faciliteter, for her er både skole, adskillige dagligvarebutikker, bibliotek og et udmærket udvalg af specialbutikker. 

Hverdagen kan således forløbe smertefrit, og desuagtet om ejendommen skal anvendes som feriebolig eller som helårsresidens, så er det rimeligt at understrege, at afstanden til en god badestrand ved fjorden ikke er længere, end at en cykeltur på ti minutter klarer ærterne, mens det brusende Vesterhav og de brede, berømte strande, man finder der, kan nås på omtrent tyve minutter i bil.

Arkitekturen og den nænsomme istandsættelse

Murstensfacaden er udført i changerende nuancer af rød, og til de patinerede sten står de småsprossede vinduer skarpt. Tegltaget bidrager tillige til den stringente, om end charmerende, æstetik. Også inden for er materialerne velvalgte, så de korresponderer med det, man forventer at finde i en ejendom af denne alder, og det er på den måde lykkedes at gennemrenovere villaen fra top til tå og fra gavl til gavl i 2010 uden at gøre indhug i den formidable stemning. 

På tværs af boligens 160 kvadratmeter toner blandt andet smukke gulve frem. Klinkerne i entréen og i det store køkken passer til stilen, og det samme gør de fine plankegulve, der pryder i resten af hjemmet. Foruden køkkenet består stueplan af et alrum og en stue, der forbindes via franske døre, et værelse og et badeværelse, mens overetagen udgøres af endnu tre værelser og en repos, der er tilstrækkeligt rummeligt til, at det meningsfuldt kan indrettes.

Suveræne terrasser

På begge sider af huset er der arrangeret fine terrasser. På bagsiden drejer det sig om en gårdhavelignende oase, der er helt afskærmet, mens man fortil har fornøjelsen af en stenterrasse, hvorfra man kan se den let skrånende have. Græsplænen følges ad med høje, gamle træer, og rundt omkring på grunden ses dekorative stensætninger. Bagerst står en garage, der blev nyopført i 2020.

Afstand til ...

 • Badestrand6 minutter
 • Friske fisk5 minutter
 • Golfklubben5 minutter
 • Havnen5 minutter
 • Indkøb3 minutter
 • Slagter5 minutter
 • Thyborøn22 minutter
 • Vesterhavet18 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Trine Risum Rasmussen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser