Strandfogedvej 1, Strandfogedgården, 4640 Faxe

Lystgård med flexboligstatus – fredelig idyl ved hav og skov

Strandfogedgården er et ægte fristed med højt til himlen, uhindret vue over Østersøen og rig på plads og muligheder for personlig udfoldelse både ude og inde. Ejendommen er det første hus til stranden, omgivet af frodige stevnske marker og med kik til den smukke Vemmetofte Skov mod vest. Et refugium uden umiddelbare naboer - hvis man ser bort fra et usædvanligt rigt dyreliv i den store, frodige have og på stranden, der åbner sig gavmildt for øjet overalt på denne ejendom. Faxe Bugt ligger mindre end 200 meter fra havedøren, så havets skiftende udtryk og Høje Møn på den anden side af bugten er del af udsigten, uanset hvor man opholder sig i hus og have. Grunden orienterer sig perfekt til vandet: Dagen igennem har solen sin bane ude over havet og kaster gavmildt lys ind i alle rum i huset – om natten reflekteres månelyset ligeledes i havet og bader ejendommen i et magisk skær.

Boligen emmer af historie. Opført som bolig for strandfogeden i 1869 i datidens byggestil med karakteristiske buer over døre og vinduer og med brug af byggematerialer, særegne for egnen. Modernisering er foretaget i respekt for den unikke arkitektur, og ejendommen fremstå derfor som tro mod historien og med sjælen intakt. 

Samme oplevelse får man i den store have med smukke, gamle træer, bærbuske, frugttræer og rosenbed, som er anlagt, så haven er let at passe. Et ugenert afsnit i haven fungerer som ”bushcraft-zone” med shelter og bålplads. Tættest på havet findes en bygning på 28 kvm, som i dag tjener som tehus og skrivestue, men som kan gives multiple anvendelser. Udsigten fra bygningen er storslået. Når man sidder på terrassen, ligger bugten for ens fødder. 
Haven er giftfri og bivenlig, anlagt med plantesorter, der tilgodeser insekter, fugle og vildtet. Der er flere gode jagter i området.

Der er to minutters gang til vandkanten ad en lille vej, som let tilbagelægges i badekåbe, hvis man ynder badning og havsvømning. Kystarealet er rigt på fisk, og der kan fiskes fx havørred direkte fra kysten eller fra egen båd, der hurtigt er i vandet, hvis den ikke ligger for svaj. Bugten er også perfekt til mange former for vandsport, fx kajak, jollesejlads, paddle boarding og windsurfing, og i nærliggende Rødvig kan man møde surfere fra nær og fjern, når vinden er gunstig for høje bølger.

Let at tilpasse til egne behov

Ejendommen består af en hovedbygning og to længer med mange anvendelsesmuligheder og indbyder derfor både til at være romantisk landsted for parret, fleksibelt sommerhus for storfamilien eller som grundlag for fælles boformer. Tidligere ejere har haft dyr på ejendommen og der er gode muligheder for leje af arealer til fx heste i nærområdet. 

Længen mod vest indeholder i dag vaske- og fyrrum, garage og værksted, mens længen mod øst rummer atelier og trænings- og musiklokale. Her har tidligere været hestehold. Begge længer er i 2018 gennemgribende istandsat udvendigt og kan uden store sværdslag tilpasses nye beboeres ønsker og behov. Øst-længen kan indrettes til fx gæstehus, ungdoms- eller seniorbolig eller liberalt erhverv. Hovedbygningen er indrettet med åben planløsning i stueplan, så køkken og stuer hænger naturligt sammen. Dette er boligens hjerte, indrettet optimalt til at lave mad, slappe af og hygge. I det lyse køkken kan flere kokkerere sammen, og om spisebordet kan dækkes op til 10 eller en romantisk middag for to. Her står også boligens brændeovn, der kan forprogrammeres eller tændes fra bilen via mobilen, så man straks føler sig velkommen hjem.

Fra stuen er direkte adgang til stor og solrig terrasse, der i sommerhalvåret fungerer som ekstra rum med drivhus med plads til mange krydderurter, egne tomater og en lur i den tidlige forårssol. Overalt høres havets brusen, og kun to steder i huset indgår havet ikke i udsigten: I spisekammeret og i den meget rummelige viktualie- og vinkælder under køkkenet. Begge rum er gennemgribende renoveret i 2017. Bade- og herreværelset har flisegulve med gulvvarme.

En fyrretræstrappe forbinder stueetagen med førstesalen, som i dag rummer to værelser og en stor stue. Alle med massive plankegulve, loft til kip og med synlige hanebånd. Heroppefra er udsigten endnu større end nedenunder – sejlskibe i horisonten har kurs mod den idylliske Bøgestrøm; havørn, fiskeørn og rød glente kredser over skovbrynet i vest; mod øst anes et fiskerleje nogle kilometer borte. Gårdspladsen fungerer som ekstra uderum i sommerhalvåret og er som i gammel tid ”den fine indgang” til ejendommen. Dette oprindelige indgangsparti er nyrenoveret, det samme er gårdsplads og parkeringsarealet bag bygningerne. 

Der er en times bilkørsel til Københavns centrum uden for myldretiden, så ejendommen kan let nås efter job, i weekender og ferier. Der er indlagt fiberforbindelse, så det er også let at tage en hjemmearbejdsdag.

 • Udbygning 79 m² + 79 m²

Afstand til ...

 • København60 minutter
 • Mulighed for fiskeri1 minut
 • Vand1 minut
 • Vemmetofte Strand & Skov15 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Wøhlk

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser