Kirkestræde 17, 4600 Køge

Flot, fredet byhus fra 1690 i Køge.

Bemærk, at der ikke betales ejendomsskat, da ejendommen er fredet.

Midt i Barokkens storhedstid fungerede Køge som en pulserende købstad med handelsliv på og omkring havnen, mens enevælden gjorde sig gældende i hele landet. Siden da har tankemønstre, fænomener og arkitektur ændret sig, men på det brostensbelagte Kirkestræde ligger et enestående byhus fra 1690 og vidner om en svunden tid.

Ejendommen er fredet, da både den kulturhistoriske, miljømæssige og arkitektoniske værdi er bevaringsværdigt. Man kan altså forvente en helt særegen, historisk bolig, der samtidig er istandsat, så den lever op til den moderne families krav.   

Et moderne byhus

Nuværende ejer har lagt et kæmpe arbejde i moderniseringen af boligen, så den i dag fremstår flot, indflytningsklar og eksklusiv. Ejendommen bestod af to lejligheder frem til cirka 1983, hvor den daværende ejer fik monteret en trappe til førstesalen og på den måde nedlagde den ene lejlighed. Huset har de sidste tredive år gennemgået en omfattende fornyelse med blandt andet udskiftning af bjælker i samme træsort som de oprindelige, nyt vand, varme og el samt fuld isolering og istandsættelse af taget.

Faktisk skilte man den ene bygningsdel ad, så der kunne tilføjes nye bjælker mellem etagerne samt opføres nye gulve og lofter. Senest blev boligen beriget med gulvvarme i køkken og stue - alt sammen udført i overensstemmelse med Kulturstyrelsens henvisninger. Med andre ord er der kræset for den originale æstetik og det gode håndværk.

Et rummeligt byhus

Allerede udefra udmærker huset sig med sin solgule facade og mørke vinduesrammer, mens hoveddøren fører ind i en aflang entré med flisegulv og synligt bindingsværk. Herfra er der direkte udgang til gårdhaven samt adgang til selve boligen.

I den ene ende af huset finder man et værelse med blotlagte loftsbjælker, et badeværelse og et lækkert bryggers, hvor store glaspartier giver udsigt til haven. I den anden ende er der en stemningsfuld opholdsstue med fyrretræsgulve og hvidmalede loftsbjælker, en gang med trappe op til førstesalen og et gæstetoilet samt et stort, flot køkken i åben forbindelse med spisestuen.

Køkkenet er fra 2010 og fremstår velholdt med SMEG-gaskomfur og emhætte fra samme eksklusive mærke. De hvide skabsfronter kontrasteres af en sort granitbordplade med ru overflade, der sikrer et godt arbejdsmiljø, når der skal kokkereres. Generelt er det lykkedes ejer at bibeholde den klassiske stil, så kvalitet, funktionalitet og udtryk går op i en højere enhed. 

Førstesalen gemmer på en repos, hvorfra man har adgang til et elegant badeværelse samt to værelser, der hver især leder videre til yderligere et værelse, således at man råder over hele fire værelser på denne etage. Alle værelser fremstår lyse og indbydende med enten loftsbjælker eller fritlagte bjælker.

En gårdhave med sjæl - en oase midt i byen

Boligen fuldendes af en uimodståelig gårdhave, der er belagt med Chaussésten. Haven er beriget med solskin det meste af dagen, og eftersom størstedelen af beplantningen foregår i potter og krukker, er det en yderst nem affære at holde udendørsmiljøet pænt.

Her får man altså sin egen dejlige oase midt inde i byen, og mere centralt kan man ikke bo, da det rolige Kirkestræde ligger parallelt med den pulserende Nørregade. Fra Nørregade udfolder Køges livlige bykerne sig med butikker, spisesteder, kulturtilbud og indkøbsmuligheder. Man er tilmed i gåafstand til både S-tog og regionaltog samt skole og børnehaver. Endelig er det muligt at tilkøbe en beboerlicens, så man kan parkere bilen på en af de nærliggende parkeringspladser.

Afstand til ...

 • Køge havn8 minutter
 • Køge station5 minutter
 • Sct. Nicolai Kirke3 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Hansen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser