Teglværksvej 22, 4420 Regstrup

Imponerende, funkisvilla tegnet af Steen Eiler Rasmussen midt i smukke naturomgivelser

Med en fantastisk udsigt over grønne landskaber, ligger dette arkitekttegnede liebhaveri for sig selv og indgår som en del af de idylliske omgivelser. Beliggenheden ved det gamle Knabstrup Teglværk i Vestsjælland er helt ugeneret og et sandt paradis for naturelskere.

Rigt dyreliv i vidunderlige omgivelser

Går man en tur i området eller blot slapper af omkring matriklen, vil man møde et meget mangfoldigt dyreliv, der er ret enestående for Danmark. Her flyver havørne, fiskeørne og røde glenter og overvåger luftrummet, mens nattergalen fylder skovene med sin smukke sang. Fra huset kan man ofte se kronhjortene og andet råvildt vise sig. Foretrækker man et øjebliks ro i grønne omgivelser, ligger de tre godser Knabstrup, Torbenfelt og Kongsdal med skove op mod hinanden, så man i timevis kan gå rundt uden at møde et andet menneske. Holder man mere af at være nærmere ejendommen, kan sommervejret også nydes i den parklignede have. Her kan man sidde på et af terrasseområderne og beundre de åbne vidder med et kuperet terræn, som strækker sig så langt øjet rækker.

Gammel direktørbolig

I 1930 blev villaen oprindelig bygget til direktøren for Knastrup Teglværk. Men da denne viste sig at blive en kvinde - Frida Schou, som var en af Danmarks første kvindelige direktører - mente Teglværkets bestyrelse ikke, det var passende. Hun kunne ikke bo så flot, så de forsøgte i stedet at gøre boligen til administrationsbygning. Det endte dog med, at hun kom til at bo her alene og med tiden reformerede Knabstrup Teglværk med Keramikfabrikken.

Spektakulær, arkitektonisk udformning

Det er arkitekten Steen Eiler Rasmussen (1898-1990), der har tegnet villaen i sen-funkis-stil. Han var i en lang årrække professor i bygningskunst og byplanlægning ved Kunstakademiets Arkitektskole. Steen Eiler Rasmussen var kendt som en formidabel formidler som forfatter, foredragsholder os stod bl.a. I sin tid som konsulent for FDB` s møbelserie bag begrebet “ Danish design” i møbelkunsten.

Steen Eiler Rasmussen tegnede ikke mange enkelt-villaer, og den her udbudte er absolut en af de mest særegne fra hans hånd. Hans eget hus fra 1938 er i dag fredet. Det, der især gør denne ejendoms konstruktion så spektakulær, er husets kantede, buede facon, der lukker sammen mod nord, og åbner igen som en vifte mod syd. En anden detalje er taget med det specielfremstillede lyse, grønne tegl fra Falkenløwe Teglværk. Herudover er ydervæggene kopmurede i hele hårdbrændte sten med isolationssten i midten og almindelige sten inderst, hvilket giver imponerende tykke mure. Indenfor nyere tid er der i huset installeret jordvarmeanlæg i 2012 og blevet anlagt en ny terrasse mod syd med klinker - også fra Falkenløwe Teglværk.

Mange muligheder

Der er et utal af muligheder i denne meget rummelige bolig på 424 kvadratmeter, der også har en 220 etagemeter stor kælder samt et tilsvarende uudnyttet loft. Det er velegnet til den store familie, hvor flere generationer kan bo under samme tag. En anden mulighed er at etablere en lille virksomhed - eventuelt en tegnestue.

Fine detaljer

I stueplan træder man først ind i hallen, hvor man især skal lægge mærke til de fine detaljer i glasset på fløjdørene, da de er slebet med Knabstrup Teglværks gamle logo. Følger man klinkegulvet ud til gangen, føres man hen til et landligt inspireret køkken med hvide elementer og en massiv træbordplade. Her har hjemmets kok optimale betingelser. Denne etage byder også på tre større stuer, der alle brillerer med et smukt sildebensparketgulv, som er det oprindelige. Alle har et sublimt lysindfald fra brede vinduespartier, der pryder rummene på flotteste vis. To af dem har sågar brændeovne og udgang til forskellige terrasseområder. Stueplan fuldendes med et værelse, et spisekammer og et nydeligt, blåt badeværelse, hvor det især er den sorte stenbordplade og armaturet i messing, der tager fokusset.

Masser af plads

Går man op ad trappen i hallen, venter der på førstesalen et nyt badeværelse med gulvvarme i et stilrent design fra 2016. I finder endnu en stue med udgang til en altan, fem værelser, hvoraf to har udgang til altan, og et rum, hvor der er mulighed for at etablere et rigtig køkken. I sin nuværende form er der et tekøkken med håndvask og glimrende opbevaringsmuligheder i de mange skabe. Følger man trappen i bryggerset, føres man ned i kælderen, der ligger så højt, at der er op til flere udgange til den omkringliggende grund. Her er der ikke mindre end otte disponible rum med forskellige anvendelsesmuligheder. Som det kan ses, er denne særprægede villa med en fantastisk forhistorie noget helt specielt.

  Afstand til ...

  • Holbæk Kommune18 minutter
  • Indkøb7 minutter
  • Knabstrup Hovedgård3 minutter
  • Skole7 minutter

  Vil du kontaktes?

  Mægler

  • Anders Hansen

  • Ejendomsmægler MDE og DSE

  Andre besøgende har kigget på disse boliger

  • Salgsvurdering

   Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

   Bestil salgsvurdering
  • Kundeudtalelser

   Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

   Se kundeudtalelser