Fægangsvejen 88, Dalby Strand, 4281 Gørlev

Bo på Storebælts kyst

Helårshus, flexbolig, timeshare - alt er muligt i flot ejendom tegnet af Kim Utzon

Her er frisk luft, hav, egne grønsager fra køkkenhaven, frugttræer, bær, nøddebuske, figentræer og masser af plads til husdyr, Udhus til f.eks. heste, carport til 3 biler og fyrhus med solfangere og miljøvenligt varmeanlæg. Altsammen i fredet område blot 90 m fra Storebælt. Et paradis for lystfiskere, fuglekiggere og kitesurfere. Og for alle, som blot ønsker fred og ro.

Arkitekttegnet ejendom på stor grund

Denne unikke ejendom er tegnet af Kim Utzon, der har leget med rå former, imponerende loftshøjder og ufattelig meget plads. Den frie havudsigt har selvfølgelig været en ledetråd i byggeriet, så fra alle opholdsrum og værelser er der udsigt til vand. Den 2,7 hektar store grund går helt ned til stranden, og området omkring ejendommen er fredet. Der er ikke risiko for, at klimaforandringer vil få indflydelse på huset. Tværtimod. Kystlinien vokser år for år pga. sand ført med strømmen sydfra. Desuden ligger udhuset og hovedejendommen hhv. 2.5 og 3 m over det, der hedder dansk normalnul.
 
Kvalitetsbyggeri på 352 m²

Den fuldmurede og topisolerede ejendom blev opført i 2003. Arkitekten har sammensat en smuk blanding af mursten, beton, italiensk keramik, træ og glas, og tilsammen udgør det en bolig uden fine fornemmelser, men med store armbevægelser og masser af hjerterum.

Boligens 352 kvadratmeter indeholder stue med pejseindsats, køkken-alrum samt seks værelser og fire badeværelser fordelt på stueplan og førstesal. Desuden et gæstetoilet, bryggers og viktualierum. Der er gulvvarme i stuefløjen og i alle badeværelser. I værelser og gangarealer med trægulve er der radiatorer.

I alle de højloftede rum samt på førstesalen er der træbeton på lofterne, hvilket giver en behagelig akustik, og fra køkken-alrummet og værelserne i stueplan er der udgang til terrasser. Boligen opvarmes af et nyt (2019) avanceret Vølund luft til vand anlæg, som kan styres via mobiltelefon. Lynhurtigt fibernet sikrer problemfri trådløs adgang til pc og printer og giver adgang til alverdens tv-kanaler.

Værksted eller hestehold

Ude er der en carport med plads til tre biler samt et aflukke til f.eks. cykler. Desuden et rummeligt fyrhus på 16 m² med solfangere på taget samt et isoleret udhus på 60 kvadratmeter, der benyttes til opbevaring. Udhuset ligger længst fremme på grunden og minder med sin fine træbeklædning mest af alt om et lille sommerhus. Der er toilet med håndvask samt en laboratorievask til det grove, og her kan indrettes alt fra værksted og hobbyrum til en mindre hestestald.

Nøddelund, frugttræer og økologisk køkkenhave

Grunden er i dag opdelt i tre afsnit. Ned mod havet ligger strandengen, hvor der blandt andet gror vilde blomster og kvan. Bevoksningen her bliver klippet 1-2 gange årligt, så den vilde flora har de bedste betingelser for at klare sig. Bag huset ligger den skønne have, hvor du kan høste egne grøntsager, hassel- og valnødder, æbler, pærer, blommer, sol- og hindbær, stikkelsbær, kirsebær og figner. Endelig er der et markstykke, hvor en forpagter gennem mange år har dyrket raps og korn. Er man interesseret i dyrehold, er der her plads til flere folde. 

Ved frasalg af landbrugsjorden kan bopælspligten ophæves. Ejendommen kan så anvendes som flexbolig til den store familie, til flere familier eller generationer, til et timeshare-projekt eller fritidskollektiv. 

Dalby Strand og omegn

Der er fem minutters gang til en sandstrand for badegæster og lystfiskere, og der er et kvarters cykeltur til Reersø Havn, hvor der er et charmerende maritimt miljø. Både lystfiskeri og kitesurfing er nogle af de aktiviteter, der finder sted ved Dalby Strand. Fuglelivet er et kapitel for sig. Det tiltrækker mange amatør-ornitologer, ikke mindst i vinterperioden, når grågæssene og sangsvanerne flokkes om at fouragere på fjorden.

Privat og offentlig skole findes inden for få kilometer, og både Kalundborg og Slagelse ligger kun cirka 20 kilometer væk. Den nærmeste by, Gørlev, kan byde på gode indkøbsmuligheder i form af bl.a. fire supermarkeder og to byggemarkeder. Der er desuden to lægehuse, autoværksteder og diverse håndværkere samt mange tilbud om hjælp til pasning af have. For den gastronomisk interesserede er der inden for rimelig køreafstand flere gode restauranter.Dragsholm Slot er med både sin Michelin-restaurant og den mere uformelle bistro ”Spisehuset” et oplagt udflugtsmål. Tættere på ligger ved Kalundborg Restaurant Næs, Restaurant Gisseløre og ved foden af byens spektakulære kirke Bistro Bispegården. Restaurant Blixen på Kragelund Gods mellem Ruds Vedby og Slagelse er på et pænt ambitionsniveau, mens udflugtsmål som Bromølle Kro og Skipperkroen i Mullerup er populære og afslappede valg. Strids Mølle Traktørsted er af nyere dato og byder både på bistromad og salg af specialiteter samt hjemmebagte lækkerier.

 • Teknikrum 16 m²

Afstand til ...

 • Badestrand35 sekunder
 • Indkøb10 minutter
 • Kalundborg20 minutter
 • København90 minutter
 • Reersø Kro9 minutter
 • Slagelse20 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Hansen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser